Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Baba születése után kivennétek...

Baba születése után kivennétek pár hétre az oviból a nagytesót, hogy ne hozzon haza betegséget?

Figyelt kérdés
2020. szept. 11. 13:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem.
2020. szept. 11. 14:03
 2/12 anonim ***** válasza:
26%
Nem. Anyatej által sosem betegedett meg, míg mi hárman kb. kifeküdtünk.
2020. szept. 11. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Én kivenném de azért hogy picit összeszokjanak. Bár ez attól is függ mennyi idős az ovis
2020. szept. 11. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekem másodikos a lányom. Már ma itthon van fáj a torka. A fél osztály beteg. Eléggé félek a betegségektől. Bízom benne, hogy az anyatej elegendő védelmet nyújt.
2020. szept. 11. 14:21
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
Az első hónapokban a babák meglepően védettek, tök általános megfigyelés, hogy a legrosszabb fosás-hányás és takonykóros állapotokat is ők ússzák meg a legolcsóbban a családban (sokszor meg sem fertőződnek). Szóval nem.
2020. szept. 11. 14:34
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Én ki fogom, eleve így terveztem, de nem a betegségek miatt, hanem azért, hogy kicsit összeszokjunk, együtt legyünk, főleg, hogy ő is nagyon várja a kistesót. A férjem is itthon lesz egy hetet velünk, így akkor a nagy is. Bár most pont úgy alakult, hogy itthon van, mert már náthás. Jövő héten pénteken lesz program császárom, utána következő hétre tervezem kivenni.
2020. szept. 11. 14:36
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Én is azt hittem hogy az anyatej mindentől véd. 2 hónapos, kizárólag anyatejes lányom elkapta az ovistól a náthát. Mi is a férjemmel. Durva volt.

Én biztos nem járatnám még oviba mig pici a baba. Egyrészt az összeszokás miatt, másrészt nem érzi úgy a nagy hogy" ő le van passzolva az oviba mig anya a picivel van otthon". Harmadrészt most kezdenek betegek lenni az oviban a gyerkőcök, tuti valamit hazavinne.

2020. szept. 11. 14:59
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!😊

Én is arra hajlok, hogy menjen oviba. A tesót is nagyon várja, de az ovit is nagyon szereti. Nem akarom azt se, hogy a tesóra haragudjon, hogy nem mehet. 😅

9-12ig van egyébként csak, szóval a tesóval is sokat tud majd lenni.

Csak picit elkezdtem aggódni, hogy, nehogy hazahozzon valamit.

2020. szept. 11. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Én nem viszem. 3 hetes a pici, a nagy pedig nyáron volt három. Igazából az egyik oka csak az, hogy ne hozzon haza semmit, a másik viszont az, hogy sajnos nagyon messze vagyunk még a pelusról való leszokástól. 1000 dolgot próbáltam már, de nem megy. Mondjuk a fiam nem is vágyik oviba, pedig már voltunk párszor. Tavasszal újra próbálkozunk majd, hátha jobb lesz a vírushelyzet is.

De szerintem ez mindenkinek egyéni, én abban sem látok problémát, ha valaki baba mellett is viszi.

2020. szept. 11. 15:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi kivettük. A vezető óvónőnek írtunk egy kérvényt, hogy tesó születése miatt 2 hétig itthon lesz.

A férjem is itthon tudott lenni, így együtt volt a család.

2020. szept. 11. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!