Hogyan kezelnétek, reagálnátok le, ha első gyermekes anyukaként a gyermekágyas osztályon szembe kerülnél a sok "okos, tapasztalt, tökéletes" többgyermekes anyukával, aki kéretlenül elhalmoz a jó tanácsaival vagy bele akar szólni a dolgaidba??
Hallottam hogy elég gyakori eset, valakivel előfordult? Figyelmen kívül hagytátok, vagy szóltatok?
"Nem így kell szoptatni"
"Nekem több tejem volt, ez elég kevés neki."
"Túl vizes a tejed."
Ilyesmiket hallottam.
A segítőszándékú és építő kritikát, örömmel vettem első babásként.
(Sokáig voltunk kórházban.)
De, aki sorozatosan a negatívumot hajtotta, meg, hogy mindent rosszul csinálok, meg hogy el fog menni a tejem, meg hogy úgysem lesz jobban a baba, hisz nézzem meg ő is bent van még mindig a gyerekével ...
Hát, tőle a falra másztam és majdnem kész idegroncsként jöttem ki a kórházból a babámmal miatta.
Nyilván a hülyeségeket hagyjuk
Egy tapasztalt anyuka se mondja hogy “vizes a tejed”
Max ha maga sem tudott szoptatni, de akkor nem fogja az észt osztani.
Mi 3-an voltunk.
Az egyik “tapsztalt” 3. Gyereket szülő anyuka mondvacsinált “miért sír”-ja után nem szóltam semmit.
Elmondta h mind2 gyerek tápis volt, ha nem megy, akkor az lesz a mostani is.
A csecsemősök a gyerekorvos erölködött neki..
Rinyált kicsit..hogy nincs teje
Kapott tápszert.
De hiába mondták neki, hogy szoptassa gyakrabban.. én mint írtam 1-szer mondtam, hogy talán éhes, letelt a 3 h is ( mondták h 2 h-ként minimum etesse, mert sokat fogy és sárgul is)
Szóval ő nem akart szoptatni.
Éjjel nem kelt fel a babára..
Azt már meg sem mondtam neki hogy az okosan kitámasztott gyereket én mentettem meg, mert bukott és fulladozott.
De cukin be volt takarva és támasztva a mikiegeres plédbe.. fotón jól nézett ki..
Én egyébként akkor adok tanácsot, ha kérik.
Elmondom hogy lehet tudok válaszolni, ha érdekli, ha akarja.
Másik szobatársammal azóta is tartjuk a kapcsolatot, havi 1-2 alkalommal találkozunk.
Hu az nagyon idegesítő tud lenni. Az első babánál nekem is okoskodott egy anyuka. Nem foglalkoztam vele.
A második babánál már engem kérdezgettek a szobatársak. Amikor kérdeztek válaszoltam. Magamtól nem okoskodtam soha. Idegesítő. Engedd el a füled mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!