Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek, reagálnátok...

Hogyan kezelnétek, reagálnátok le, ha első gyermekes anyukaként a gyermekágyas osztályon szembe kerülnél a sok "okos, tapasztalt, tökéletes" többgyermekes anyukával, aki kéretlenül elhalmoz a jó tanácsaival vagy bele akar szólni a dolgaidba??

Figyelt kérdés

Hallottam hogy elég gyakori eset, valakivel előfordult? Figyelmen kívül hagytátok, vagy szóltatok?

"Nem így kell szoptatni"

"Nekem több tejem volt, ez elég kevés neki."

"Túl vizes a tejed."

Ilyesmiket hallottam.

2020. nov. 10. 18:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

A segítőszándékú és építő kritikát, örömmel vettem első babásként.

(Sokáig voltunk kórházban.)

De, aki sorozatosan a negatívumot hajtotta, meg, hogy mindent rosszul csinálok, meg hogy el fog menni a tejem, meg hogy úgysem lesz jobban a baba, hisz nézzem meg ő is bent van még mindig a gyerekével ...

Hát, tőle a falra másztam és majdnem kész idegroncsként jöttem ki a kórházból a babámmal miatta.

2020. nov. 10. 19:50
 12/18 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha egy magát tökéletesnek tapasztaltnak tartó anyuka olyat tanácsol egy első babásnak hogy vizes/kevés a teje és társai az minden csak nem tapasztalt. Attól hogy valaki szült 1 vagy több gyereket még nem biztos hogy jobb másoknál. A szüléssel senki nem lesz okosabb.
2020. nov. 10. 19:56
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Ezert fizettem egy agyas szobat. Csak a babamra es a megerzeseimre hallgattam.
2020. nov. 10. 20:33
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Nyilván a hülyeségeket hagyjuk

Egy tapasztalt anyuka se mondja hogy “vizes a tejed”

Max ha maga sem tudott szoptatni, de akkor nem fogja az észt osztani.

Mi 3-an voltunk.

Az egyik “tapsztalt” 3. Gyereket szülő anyuka mondvacsinált “miért sír”-ja után nem szóltam semmit.

Elmondta h mind2 gyerek tápis volt, ha nem megy, akkor az lesz a mostani is.

A csecsemősök a gyerekorvos erölködött neki..

Rinyált kicsit..hogy nincs teje

Kapott tápszert.

De hiába mondták neki, hogy szoptassa gyakrabban.. én mint írtam 1-szer mondtam, hogy talán éhes, letelt a 3 h is ( mondták h 2 h-ként minimum etesse, mert sokat fogy és sárgul is)

Szóval ő nem akart szoptatni.

Éjjel nem kelt fel a babára..

Azt már meg sem mondtam neki hogy az okosan kitámasztott gyereket én mentettem meg, mert bukott és fulladozott.

De cukin be volt takarva és támasztva a mikiegeres plédbe.. fotón jól nézett ki..

Én egyébként akkor adok tanácsot, ha kérik.

Elmondom hogy lehet tudok válaszolni, ha érdekli, ha akarja.

Másik szobatársammal azóta is tartjuk a kapcsolatot, havi 1-2 alkalommal találkozunk.

2020. nov. 10. 20:41
 15/18 anonim ***** válasza:
66%
Én ezért kértem egyágyas szobát 😏
2020. nov. 10. 21:16
 16/18 anonim ***** válasza:
92%
Sosem értettem az ilyen anyákat. Nekem van tapasztalatom 3 gyerek után de soha nem adtam tanácsokat, mivel nem érdekel hogy más anyuka mit hogyan csinál. Szoptat-e vagy sem, tápszert kér... Az ő dolga. Nekem ehhez semmi közöm. Persze ha valaki kérdez tőlem és tudok segíteni megteszem.
2020. nov. 10. 21:21
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

Hu az nagyon idegesítő tud lenni. Az első babánál nekem is okoskodott egy anyuka. Nem foglalkoztam vele.

A második babánál már engem kérdezgettek a szobatársak. Amikor kérdeztek válaszoltam. Magamtól nem okoskodtam soha. Idegesítő. Engedd el a füled mellett.

2020. nov. 10. 21:25
 18/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom. Nekem volt 4 gyerekes szobatársam is, nem mondom hogy nem mondott semmit, de nem erőszakoskodott. Szerintem az ilyen “viták” mindig kettőn állnak. Ha mond valamit mosolyogsz aztán vagy meg megfogadod, vagy nem.
2020. nov. 10. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!