Más anyuka is van így?
8 és fél hónapos babám alvása teljesen felborult, esténként 2 óráig tart az altatás... álmos, nagyon, nem engedi, hogy ringassam, az ágyban szopja az ujját és forgolódik 10 percet (de csak ha ott ülök mellette és nézem, ha nem, akkor rögtön ordítani kezd), majd megunja, feláll, és sír. Fél óra után megunom, kiveszem leteszem a földre, sikitozva mászkál és játszik 20 percet, majd megint elálmosodik, megint megpróbálom újra az egész altatást, szopi, víz, ringatás, ágyba rakás, majd ugyanez újra és újra... olyan szinten elfáradtam már...
nem is ez a lényeg, elfogadom, hogy most ebben a korszakban van...
hanem az, hogy ilyenkor már ha sikerül lerakni, már semmihez sincs kedvem csak leülni a kanapé elé egy zacskó csipsszel meg csokival és sorozatot nézni... van futópadom (inkább sétapad) meg szobabiciklim, de egyszerűen semmi fizikai és lelki erőm nincsen ezek után... a hasam meg csak nő... most itt bőgök a gép előtt amíg a férjem szórakoztatja a gyereket aki már hat órája fent van. Ne gyertek az esti rutinnal, mert semmit nem ér. Ő eldöndötte, hogy nem így lesz, és nem tudok mit tenni ellene...

Nálunk is így van
És nappal sem akar aludni
8,5 hós pontosan.
Lányommal is ez volt..
1-2 hó és lecseng..

A nagyon jó alvó lányomnál is volt 8 hósan egy borulás.
Lehet, hogy a mászás miatt. Egyre nehezebben tudnak "lecsendesedni", jobban pörög már az idegrendszerük.
Csak az idő segít és türelem.
Illetve nálunk sem ment a ringatás, feszített. Így hason kezdtük el altatni, simizzük a hátát és picit paskoljuk a fenekét.

Köszönöm a támogató válaszokat. Igen, ma kezdett sokkal többet mászni, eddig csak 1-2 lépés volt.
Csak most kicsit kiakadtam, sok volt egyszerre a dolog... Hogy minden reggel 6:30kor kel, meg újra ébred többször éjszaka, akkor is van hogy nem tudom egy órán keresztül visszaaltatni, aztán általában napi 2x fél órát alszik, azon kívül egész nap pörög, ha eljátszik magában akkor leülök kicsit kockulni, rögtön felâll olyan helyen ami veszélyes, és most még este sem akar aludni, pedig eddig legalább az este a miénk volt, tudtam takarítani főzni meg tudtunk kettesben lenni is... Kicsit most kivagyok, de majd jobb lesz biztos...

Jobb lesz a mozgásfejlődés velejárója, ez csak átmeneti.
Én is kivagyok ma, lebetegedtünk mindannyian, nálunk is nagyon gáz most a helyzet.

13-as vagyok
Nálam már régen mászik.. az nem okozott bajt.. de elkezdett asztalnkörül lépegetni.. meg utánozni / cuppogás, paci hang.. ilyesmik/
Éjjelente vagy 100-szor kel ( éjfélig 4-et számolok) eddig ok.. leteszem alszik...
De most az sem..
Szeparációs szorongása is van.
De hogy rinyáljak, kinek rosszabb😅
A nagyobbik is kicsi. Most kezd beszélni. Nah ő emiatt kel.
Újra vagy 3-szor.. jön közénk a kis plüssével..
És dumál álmában
Anya, apa, tesója neve, mama.. bicikli vau.. stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!