Nemsokára 5 hónapos lesz a kislányunk. Anyósoméknál élünk (én fél éve) de még mindig sokszor vendégként érzem magam itt és nem tudok önmagam lenni úgy igazán. Anyósom a kezdetektől nagyon sokat segít, aminek nagyon örülök de főként ő alakította ki nála a napirendjét és hogy ilyen vidám mosolygós baba legyen. A hozzátáplálásnál is ő vezeti be neki az új dolgokat szóval minden új dolgot ő mutat tanít meg neki. Én sajnos sosem jeleskedtem főzés terén ezért is parázok hogy mi lesz ha majd nekem kell főzni neki még ha majd egyszer innen elmegyünk. Próbálom ellátni a kislányunkat utánzom anyósom megfogadom a tanácsait de sokszor nem tudom tökéletesen csinálni ahogy ő. Nagyon sokszor le is cseszett már ha vmit nem jól csináltam. Az is baj hogy engem ez az egész gyerekvállalás nagyon megviselt de inkább az mikor megszültem. Az után kezdődött az igazi nehézség kimerültség stb. Szerettünk volna babát de én kicsit később mikor elég érettnek érzem magam ehhez. Igaz közel vagyok a 30hoz de még mindig nem érezném késznek magam. Férjem szerint erre sosem lehet felkészülni így mire vártunk volna. Főként az visel meg hogy nem tudok kimozdulni vele messzebb mert 4 óránként etetni kell. Anyósomék csinálnak ebből csak problémát meg a férjem mivel tulsagosan féltik . Szóval be vagyok ide zárva és a napi sétán kívül ami max 1 óra nem megyünk vele sehova. Vásárolni se jutok el és semmilyen kikapcsolodos programra akár csak a testvéreimmel. Mikor lesz ez jobb? Ti hogy csináljátok hogy nem visel meg titeket a bezártság? Nektek is sokat segít anyósotok? Vagyis ennyire belefolyik a dolgokba?
Aki anyóssal él, így jár. Gyereket független felnőtt vállaljon, és akkor lehet saját élete.
2020. okt. 27. 14:09
2/15 anonim válasza:
Nalatok nem belefolyik vagy besegit, hanem tulajdonkeppen olyan mintha o lenne az anyja. Rossz volt meg olvasni is.
2020. okt. 27. 14:11
3/15 anonim válasza:
Neked az anyósod nem segít hanem konkrétan ő akarja nevelni helyetted. Ha segíteni akarna akkor csak tanácsokat adna, megtanítana főzni nem pedig csinálná helyetted. Valóban ráért volna az a gyerek legalább addig míg nincs saját ház.
2020. okt. 27. 14:12
4/15 anonim válasza:
Addig, amig ott eltek az o szabalyai szerint kell jatszani. Addig, amig nala laktok, ezen eselyed sincs valtoztatni.
2020. okt. 27. 14:13
5/15 anonim válasza:
Költözni és felnőni. Ez a feladatod. Nem bántásból írom.
Anyós lenyúlta a gyereked, apuci meg nem vált le...
4óránkent etetsz és nem mentek sehova? Vicc. Én max 3óránként etetek és simán mászkálunk, nyilván előre átgondolva, hogy merre megyünk. Max nem otthon etetek, hanem tesómnál vagy barátnőmnél.
2020. okt. 27. 14:17
6/15 anonim válasza:
Az hagyján hogy anyósod anyja helyett anyja a gyerekednek, de úgy tűnik neked is. És nem ok nélkül.
Egyébként az én anyósom próbálkozott, de 1) nem együtt lakunk, 2) leállítottam határozottan, 3) és a férjem nem partner az ő viselkedésében.
2020. okt. 27. 14:19
7/15 anonim válasza:
Te az anyosod miatt nem mehetsz, nem a gyerek miatt. Viszel tápszert termoszban vizet és kész.5 hónaposnak milyen új kajákat lehet mutatni?
Téged inkubátornak tartottak csak szerintem, mert tudják, hogy hülyére vehetnek.
2020. okt. 27. 14:31
8/15 anonim válasza:
Te se vagy százas ha így élsz közel a 30-hoz.
Egyébként mi az a nagy lakoma, amit nem tudsz elkészíteni egy 5 hónaposnak? Az enyém reszelt almát evett, meg párolt répát, egy 6 éves is el tudja készíteni.
2020. okt. 27. 14:33
9/15 anonim válasza:
Kedvesem, senki nem él így, ezt te is tudod. Minek ez a provokatív kérdés?
Normálisak nem szülnek anyós nyakára, hanem saját egzisztenciát teremtenek előbb.
De mivel kamu, úgysem fogsz reagálni.
2020. okt. 27. 14:58
10/15 anonim válasza:
Na már megint te, aki el akart utazni 6 hetes baba mellől nyaralni és aki keserű Quasimodoként él anyósék hazában bezárva az emeletre, és akit anyós nem enged szoptatni.
Elmondom mi a megoldás: költözzetek el a férjeddel a mamahotelbol, de szerintem te csak trollkodsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!