Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más anyuka is él így első...

Más anyuka is él így első babával?

Figyelt kérdés
Nemsokára 5 hónapos lesz a kislányunk. Anyósoméknál élünk (én fél éve) de még mindig sokszor vendégként érzem magam itt és nem tudok önmagam lenni úgy igazán. Anyósom a kezdetektől nagyon sokat segít, aminek nagyon örülök de főként ő alakította ki nála a napirendjét és hogy ilyen vidám mosolygós baba legyen. A hozzátáplálásnál is ő vezeti be neki az új dolgokat szóval minden új dolgot ő mutat tanít meg neki. Én sajnos sosem jeleskedtem főzés terén ezért is parázok hogy mi lesz ha majd nekem kell főzni neki még ha majd egyszer innen elmegyünk. Próbálom ellátni a kislányunkat utánzom anyósom megfogadom a tanácsait de sokszor nem tudom tökéletesen csinálni ahogy ő. Nagyon sokszor le is cseszett már ha vmit nem jól csináltam. Az is baj hogy engem ez az egész gyerekvállalás nagyon megviselt de inkább az mikor megszültem. Az után kezdődött az igazi nehézség kimerültség stb. Szerettünk volna babát de én kicsit később mikor elég érettnek érzem magam ehhez. Igaz közel vagyok a 30hoz de még mindig nem érezném késznek magam. Férjem szerint erre sosem lehet felkészülni így mire vártunk volna. Főként az visel meg hogy nem tudok kimozdulni vele messzebb mert 4 óránként etetni kell. Anyósomék csinálnak ebből csak problémát meg a férjem mivel tulsagosan féltik . Szóval be vagyok ide zárva és a napi sétán kívül ami max 1 óra nem megyünk vele sehova. Vásárolni se jutok el és semmilyen kikapcsolodos programra akár csak a testvéreimmel. Mikor lesz ez jobb? Ti hogy csináljátok hogy nem visel meg titeket a bezártság? Nektek is sokat segít anyósotok? Vagyis ennyire belefolyik a dolgokba?
2020. okt. 27. 14:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem ehet máshol? Ezt nem ertem 😀
2020. okt. 27. 15:18
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem élek így, borzasztó lenne. Ez egy vicc amit leírtál. Mi a férjemmel neveljük a gyerekünket, nem anyósom neveli. Esetleg tanácsot ad ha időnként találkozunk, meghallgatjuk, és csináljuk ahogy gondoljuk.

Nagyon önállótlannak tűnsz a kérdésed alapján. Nem tudsz egy pürét, gyümölcslevet összedobni 30 évesen vagy kinyitni egy üveges babkaját? Vagy nem találsz receptet a neten? Ugyan már. Meg hogy nem lehet máshol etetni? Dehogynem. Rendszeresen szoptatok pl. kocsiban mikor megyünk valahová, vagy ismerősöknél. Tápszerrel meg még egyszerűbb lenne fix 4 óránként. Viszel termoszban forró vizet, de biztos hogy bármelyik boltban, kajáldában, bárhol ahol van mikró szívesen meg is melegítik neked ha kéred. Kezdj el kiállni magadért meg a gyerekedért, legyen saját gondolatod meg akaratod amit érvényesítesz, mert bocs, de innen úgy tűnik szobanövény szinten állsz.

2020. okt. 27. 16:08
 13/15 anonim ***** válasza:
79%

Annyiszor volt már hasonlóan megírva ez a sztori...

Amúgy nem, a normális ember akkor sem él így, ha rá van kényszerülve. Én a szüleimnél lakok a gyerekkel egyedülálló anyaként, de egyértelmű ki a gyerekem anyja. Attól függetlenül, hogy itt lakunk természetesen én állom a gyerek minden költségét, én mosok, takarítok rá (meg magamra) nap közben ketten vagyunk itthon a gyerekkel, de mikor mindenki hazaér akkor is én látom el, nem “passzolom le” anyámnak. Ezt úgy kell érteni hogy én fürdetek, pelenkázok, altatok, etetem stb stb, anyukám maximum bejön és asszisztál fürdetésnél. Sőt, igazából olyan is havonta egyszer, maximum kétszer van, hogy ráhagyom a gyereket és gyerekmentes programom legyen, ilyen gyakorisággal meg szerintem azoknál is megesik ez, akik külön élnek a nagyszülőktől. Ez, amit leírtál egy vicc. Oké, mikor újszülött volt nálunk is volt olyan, hogy elmondta hogy praktikusabb pl öltöztetni, de akkor sem vette ki a kezemből, hogy megcsinálja, illetve egyszer volt egy ilyen próbálkozása, szóltam neki hogy majd én megcsinálom, az én dolgom.

2020. okt. 27. 17:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy két hónapja költöztünk el férjem szüleitől. Ott én se főztem igazán. De amiket egy ilyen kicsi megehet, azokat megcsináltam, te is meg tudod, pl amiket irtak, alma reszelés keksszel, banán összenyomkodva stb. Majd beleszoksz a gyereknevelésbe, abba hogy el kell látni,mert muszáj. Én se jártam el kikapcsolódni, max boltba párommal. Majd idővel lehet eljársz te is. Vedd át a gyeplőt mert ez vissza fog ütni. Én se vagyok konyhatündér, de az alapokat csak meg tudod majd csinálni,nem olyan nehéz. Nagyon nehéz helyzetben leszel ha külön mentek mert ott minden rád fog szakadni hirtelen.
2020. okt. 27. 19:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi pont akkor vágtunk bele egy felújításba mikor pozitív lett a tesztem. Nem gondoltuk hogy hamar összejön a baba.. aztán azt gondoltuk hogy mire megszületik pont kész lesz. Hát nagyon nem.. mikor megszületett hazaköltöztünk a szüleimhez. Külön emelet ugyan de csak egy konyha volt. Akkoriban én sem főztem, de répát(vagy mást) puhára főzni, párolni nem került időbe. Magunkra nem főztem, mert a szüleim amugyis mindig egy hegy kaját főztek, ezzel segítve nekem, nekünk. De ettől még mostam, takarítottam. Anyukám sokat segített a baba körül, de miután túljutottunk az extrém hasfájós egész nap üvöltős időszakon én behúztam a féket. Anyukám is merő jó szándékból ugyan, de kezdett messzire menni. De amint végre én is tudtam 3-4 órákat egyben aludni teljesen visszavettem az irányítást. Akkor legalábbis így éreztem, utólag látom csak hogy amúgy nem is engedtem ki a kezemből igazán, csak lelkiismeret furdalásom volt azért amiért néha 2-3 órát vigyázott rá amig pár naponta aludtam egyet. Viszont anyámból előtört az anya a fiam felé emiatt. Szóval onnantól nagyon figyeltem hogy mit engedek meg. Végül egy teljes évig laktunk ott, aminek az az áldásos hatása van hogy a gyerek rajongásig imádja a nagyszüleit, de az anyja én vagyok és ezt mindigis tudta mivel időben beszéltem anyámmal és magamat is helyre raktam fejben, hogy mi az ami az én feladatom és mi az amihez a nagyszülők is hozzáférhetnek.

Egyébként én sem nagyon jártam el, mivel minden helyzetben sírt, babakocsiban, hordozva mindenhogy. A kertben voltunk sokat de messzebbre nem volt idegzetem elvinni, aztán 8 hónapos volt mikor ez is elmúlt es azóta lehet vele jönni menni.

2020. okt. 27. 21:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!