Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más anyuka is van így?

Más anyuka is van így?

Figyelt kérdés

8 és fél hónapos babám alvása teljesen felborult, esténként 2 óráig tart az altatás... álmos, nagyon, nem engedi, hogy ringassam, az ágyban szopja az ujját és forgolódik 10 percet (de csak ha ott ülök mellette és nézem, ha nem, akkor rögtön ordítani kezd), majd megunja, feláll, és sír. Fél óra után megunom, kiveszem leteszem a földre, sikitozva mászkál és játszik 20 percet, majd megint elálmosodik, megint megpróbálom újra az egész altatást, szopi, víz, ringatás, ágyba rakás, majd ugyanez újra és újra... olyan szinten elfáradtam már...

nem is ez a lényeg, elfogadom, hogy most ebben a korszakban van...

hanem az, hogy ilyenkor már ha sikerül lerakni, már semmihez sincs kedvem csak leülni a kanapé elé egy zacskó csipsszel meg csokival és sorozatot nézni... van futópadom (inkább sétapad) meg szobabiciklim, de egyszerűen semmi fizikai és lelki erőm nincsen ezek után... a hasam meg csak nő... most itt bőgök a gép előtt amíg a férjem szórakoztatja a gyereket aki már hat órája fent van. Ne gyertek az esti rutinnal, mert semmit nem ér. Ő eldöndötte, hogy nem így lesz, és nem tudok mit tenni ellene...

2020. nov. 8. 20:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
29%
Biztos nem csinálnám ezt. Leraknám és otthagynám, ha sír időnként bemennék .
2020. nov. 8. 20:32
 2/22 anonim ***** válasza:
36%

Ha nem almos eléggé, vagy már későn veszed eszre orakig fog tartani az altatás. Alvás elott ne legyen tv, telefon kozelben, kezdjetek lecsendesedni fürdés elott már egy oraval is.

Valamint máshogy faraszd le, szellemileg is. Lehet hogy fizikailag elfárad, érzi is, de az agya nem. Olyanokra gondolok, hogy "feladatokat" adsz neki, mutogatod az új dolgokat neki, sokat beszélsz hozzá.

Ne zabalj.. Mit old meg? Te se vagy megelégedve magaddal, ezzel a ferjedet is lesz@rod,mert te eszel meg bőgsz, jó lehet így veled elni. Nem bantasnak szanom ne haragudj. Ja és sokkal tobb szex..

Feszultseg levezetes, kaloriaegetes..

2020. nov. 8. 20:35
 3/22 anonim ***** válasza:
27%

Evèssel vigyàzz, èn szülès utàn szedtem fel 30 kg-t!

Gyerek altatàsàra megoldàs lehet, ha elviszed egy körre sètàlni babakocsiban/hordozòkendőben (esetleg autòban), ha nem tùl füstös helyen laktok. A ringatòzàs elaltathatja.

Ha kèsőbb kezded altatni, vagy cicin pròbàlod elaltatni, az segìthet.

Sajnos vannak ilyen időszakok, mikor a gyerek alvàsa vagy viselkedèse durvàn megvàltozik, sokszor fejlődèsi ugràs előtt. Kitartàs! Nem vagy egyedül.

2020. nov. 8. 20:35
 4/22 anonim ***** válasza:
87%
Még kétszer alszik egy nap? Mettől meddig van az utolsó alvása? Lehet ehhez képest túl korán akarod este letenni.
2020. nov. 8. 20:39
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Fel van pörögve, mikor fekszik? Valószínűleg átlendül a holtponton. Délután alszik egy hosszabbat?

Márpedig rákérdek, mi az esti rutin? Annak pont az a lényege hogy te alakítsd ki, ahhoz szokjon, nem az amit ő alakít ki.

Este csendesedjen el minden, halvány fények, szoptatás/etetés közvetlenül alvas előtt, kapcsoljatok ki minden elektronikusat. Délután meg aludjon egyet, mert minél fáradtabb, annál nehezebben alszik.

2020. nov. 8. 20:39
 6/22 A kérdező kommentje:

Délelőtt alszik egyet - fél/másfél órát. DÉlután is alszik egyet, fél-2 órát... Ma mindegyikből fél volt. Rutin: fürdés, utána sötétített szobában szopi, majd ringatás...VOLT eddig. tökéletesen működött. 5-10 perc alatt elringattam. Amióta nem engedi a ringatást, teljes katasztrófa az egész. Nem hajlandó nagyot szopizni fürdés után, hanem 2 órán keresztül kéredzkedik 2 perceket, és menne a dolgára. Mindig kalkulálom, hogy mikor kelt délután, most pl 3kor kelt, fél 7kor mentünk fürdeni, fürdés után szépen szopizott már majdnem csukott szemekkel, aztán valami átkattant és azóta nem sikerült lerakni, úgy történik, ahogy leírtam a kérdésben.

egyáltalán nem szoktunk tévét nézni se vele, se előtte, a telefont sem viszem be.

2020. nov. 8. 20:46
 7/22 anonim ***** válasza:
90%
Tedd le később. Valószínű nem is álmos.
2020. nov. 8. 20:55
 8/22 anonim ***** válasza:
66%

Azt hozzáteszem, hogy nekem 9 hónapos a babám és detto. Egyszer csak elkezdett 1-2 órával később feküdni. Most is itt játszik még. Szerintem 10-nel előbb nem tudom letenni ma sem. Feleslegesen kínzod magatokat.

Mondjuk en nem csodálom en is bagoly típus vagyok, ő is az lesz szerintem, mert reggel meg 10-ig alszik. Amíg megteheti, tegye.

2020. nov. 8. 20:58
 9/22 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy látom rajta, hogy álmos!! :( végül sikerült lerakni.
2020. nov. 8. 20:58
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Foga nem zavarhatja esetleg? Nálunk még az is volt gond. Akkor nagyon nehezen aludt el.
2020. nov. 8. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!