Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet valaki egyszerre...

Hogyan lehet valaki egyszerre anya, dolgozó nő, házitündér és szexistennő egyben?

Figyelt kérdés

1.Akik mind a négyben sikeresnek érzik magukat, nektek mi a titkotok?

Na meg ezekhez hozzájöhet, aki sulit csinál, vagy hobbija van.. Persze, kell hozzá egy jó férj, aki kiveszi a részét a gyerekvállalásban, háztartásban, stb. De még így is fel van adva a lecke.

2. Valami mindig a másik rovására megy? Nálatok mi az, ami el van hanyagolva a többi miatt?

2020. nov. 6. 22:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja gondolkodtam hogy beleírom, Krisztike mellőzze a választ de ki ne mondjátok 3.szor mert megjelenik :DDD
2020. nov. 7. 00:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan ember, aki mindig mindenhol 100%ot nyújt 🙂. Nálunk úgyérzem kialakult egy olyan rendszer, amiben egész jól tudok teljesíteni munkában és otthon is. De nem tökéletesen. Van amikor a házimunka csúszik, van dmikor türelmetlenebb vagyok, máskor a munka nem úgy sikerül, ahogy kéne, de összességében megvagyok elégedve. A házimunka, gyerekek (3 van, ovis és iskolás korosztály) közösek, bent ebédelnek így ha nincs itthon 3fogásos menü akkor is ettek főtételt (elég jó, aránylag egészséges menzás kajákat kapnak, az enyémek szeretik is🙂). Van mosogatógép, szárító stb ami könnyít is a dolgokon. De nem is egyszerre kell helytállnom mindenhol, amikor dolgozok a gyerekek oviban, suliban, a házimunkákba is bevannak vonva (portörlés, porszívó, virág locsolás stb...). A férjem is mindenben partner, ugyan úgy próbál helytállni minden fronton. A gyerekekkel sincsenek nagyobb problémák, csak a szokoásosak, de azok egész kezelhetőek... De 100% nincs, nekünk jó, vannak benne hibák, de nem is kergetjük azt a képet, hogy minden, mindig tökéletes legyen 🙂.
2020. nov. 7. 07:00
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jókat írtatok :)

Én is tudom, hogy nincs 100% jó minden téren, de nagyon igyekszem. De mint kiderült, a férjem is így érez. Egyszerre akar jó férj, jó apa, jó pasi és dolgozó ember lenni.

Pedig azt hittem, csak minket nőket aggaszt ez :D

2020. nov. 7. 09:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Ne is legyen cél. Meg kell tanulni nem tökéletesnek lenni, meg kell tanulni elengedni dolgokat, mert nincs tökéletes ember. Tudod, csak az nem hibázik aki nem csinál semmit és egyéb közhelyek.

Van hogy el kell gondolkodni, tényleg megéri-e az a dolog amin éppen stresszelsz. Lehet hogy ennél a misztikus tökéletes házitündérnél sose marad másnapra a mosatlan edény, de tényleg megéri ezért nem aludni? Mi fog történni ha csak holnap reggel mosogatsz el? Kimászik éjjel a mosogatóból a lábas és leharapja a gyerek fejét? Vagy csak megvár és holnap elmosod? Lehet hogy a fejedben élő szexistennő csipketangában várja minden este a férjét, de tényleg elvárja ezt a férjed? Mi lesz ha nagyibugyiban vagy helyette, vagy akár nem kívánod aznap a szexet? El fog válni tőled a férjed és örökre megutál? Vagy esetleg megbeszélitek és megérti?

Ne támasszatok se magatoknak, se egymásnak irreális elvárásokat. Ne a tökéletesség legyen a cél hanem hogy az adott pillanatban a körülményekhez és a lehetőségeitekhez képest a legtöbbet megtegyétek anélkül hogy beleroppannátok.

2020. nov. 9. 05:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!