Kisbabás anyukák, milyen ételeket szoktatok baba mellett gyorsan megfőzni?
Hálás lennék pár ötletért, valahogy alig jut valami az eszembe.
Folyton lecsót meg melegszendvicset csinálok, már unom.
A baba nem alszik 10-15 percnél többet, ha nem fekszem mellette, kb ennyi időt tud magában eltölteni hintában, szőnyegen mielőtt eszébe jut, hogy igazából üvölthetne is:)
Ti mit szoktatok pár hós baba mellett főzni?
Sajnos nem fér bele, hogy folyton rendeljünk.
Minden, ami sütőben készíthető. Egy tepsiben összedobálsz valamilyen húst és zöldséget mellé. Nyilván a főzési idejüket belekalkulálva.
De simán lehet tészta/rizs/tarhonya hússal/zöldséggel.
Például: csirkecombok gyökérzöldséggel és hagymával, nagyobb gerezd héjas krumplival. (olyan fajtám van, aminek vékony a héja, így még meg se pucolom)
Alufólia alatt 30 perc, majd fólia nélkül pirosra sütni.
Ugyanezt lehet tarjával, de ott nyilván kicsit több idő kell a húsnak. Ezzel mondjuk van egy trükköm, ha kész a hús, kiszedem, és felöntöm vízzel a tepsit, és mehet bele a rizs. Fólia vissza, be a sütőbe. Nagyon finom lesz!
A rakottak macerásak, bár 15 perc alatt külön külön meg lehet csinálni a rétegeket.
És egyébként a konzervek között is vannak egész jók, nálunk a halkonzerv aduász gyors kaja, hagymával és kenyérrel simán jól lehet vele lakni.
De ha szereted a melegszendvicset, azt is variálhatod akár egy hétig is, nem vajjal kened meg, hanem mondjuk pizzaszósszal, majonézzel, tejföllel, hummusszal, májkrémmel, padlizsánkrémmel, halkrémmel. De feltétet is lehet benne variálni: felvágott, kolbász, főtt tojás mellett a sült céklát szeletekre vágva én imádom. Ha bekapcsolom a sütőt, mindig rakok a főétel mellé másik tepsiben céklát/sütőtököt/egész krumplit. Így egyszerre sül több dolog.
Én egyébként is utálok hosszan főzni, szóval ajánlom a bulgurt, salátákat mint köret, bulgurt főzni se kell csak felöntöd vízzel, sült húsok, grill zöldségek, ilyesmi. De egy bolognai vagy csilisbab se nagy dolog, tortilla tekercsbe hús meg saláta, tejszínes-gombás ételek, bármi, rakott krumpli, paprikás krumpli, tepsis krumpli, stb.
Szerintem ezek mind megvannak hamar és akár félbe is hagyható, ha fel kell venni a babát, nem ég le.
Natúr csirkemell salival
Csicseriborsó curry
Tészta valamilyen szósszal (spenótos, bolognai, egyszerű paradicsomos)
Sült zöldségek
Pizza
Általában nem egy napra főzöm és sokszor délután csinálom meg, amikor a férjem hazaér.
Sütőben nagyjából bármi, hiszen nem kell mellette állnod (sült húsok, hurka, kolbász... zöldséges köretek is elkészülnek benne)
Rakott tészták - előkészíteni, összerakni gyors, utána már szintén csak a sütőnek van vele dolga
Tortilla lapok (igaz, el lehet készíteni házilag is, de ameddig ilyen kevés időm van, inkább venném, lehet venni teljes kiőrlésűt is), hozzá a felcsíkozott vagy kockázott hús percek alatt megvan plusz zöldségeket felszelni (paradicsom, hagyma, saláta, amit szerettek), esetleg még sajt is, plusz egy egyszerűen elkészíthető szósz pl. joghurtból, beletölteni, összetekerni és kész is
Tésztasaláta
Rakott krumpli
18 Igazad van, de meg lehet oldani. Én előző nap meg szoktam főzni a krumplit és a tojást. Mikor ráérek megpucolom, felszelem. Így másnap jóformán csak össze kell rakni és mehet a sütőbe.
A kérdésre. Én hordoztam úgyhogy szinte bármit megfőztem ő közben nézelődött meg aludt. Most szepás. Ha úgy van a hátamra kötöm és úgy főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!