Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbabás anyukák, milyen...

Kisbabás anyukák, milyen ételeket szoktatok baba mellett gyorsan megfőzni?

Figyelt kérdés

Hálás lennék pár ötletért, valahogy alig jut valami az eszembe.

Folyton lecsót meg melegszendvicset csinálok, már unom.

A baba nem alszik 10-15 percnél többet, ha nem fekszem mellette, kb ennyi időt tud magában eltölteni hintában, szőnyegen mielőtt eszébe jut, hogy igazából üvölthetne is:)

Ti mit szoktatok pár hós baba mellett főzni?

Sajnos nem fér bele, hogy folyton rendeljünk.

2020. nov. 5. 10:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Bármi olyat, amit nem kell pucolni meg mellette állva kevergetni. Mirelitek (rántott hús, halrúd, húsgolyó... nagy kedvencek, de persze sültkrumpli, bármilyen zöldség (spenót, brokkoli, karfiol, répa), vagy túrógombóc, nudli...), aztán előre csomagolt, felvágott húsok, néha konzervek vagy virsli, kolbász..., és persze rizs, tészta, kukorica, hüvelyesek (bab, borsó, lencse). Ez mind olyan, hogy 5 perc alatt ráteszed azt a fűszert, amit szeretsz, aztán vagy vízbe vagy sütőbe rakod - és már csak lekapcsolni nem szabad elfelejteni :)
2020. nov. 5. 11:32
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Reggel elkezdem korán a kaját(bármi legyen is az).Így van esély rá,hogy ebédre kész legyen!5 körül kelek,készítem a gyerekek tízóraiját,indítom a gimist majd az ált.sulisokat és közben előkészülök:hagyma aprítás,hús előkészítés,zöldségpucolás....
2020. nov. 5. 11:34
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Minden, ami sütőben készíthető. Egy tepsiben összedobálsz valamilyen húst és zöldséget mellé. Nyilván a főzési idejüket belekalkulálva.

De simán lehet tészta/rizs/tarhonya hússal/zöldséggel.

Például: csirkecombok gyökérzöldséggel és hagymával, nagyobb gerezd héjas krumplival. (olyan fajtám van, aminek vékony a héja, így még meg se pucolom)

Alufólia alatt 30 perc, majd fólia nélkül pirosra sütni.

Ugyanezt lehet tarjával, de ott nyilván kicsit több idő kell a húsnak. Ezzel mondjuk van egy trükköm, ha kész a hús, kiszedem, és felöntöm vízzel a tepsit, és mehet bele a rizs. Fólia vissza, be a sütőbe. Nagyon finom lesz!

A rakottak macerásak, bár 15 perc alatt külön külön meg lehet csinálni a rétegeket.

És egyébként a konzervek között is vannak egész jók, nálunk a halkonzerv aduász gyors kaja, hagymával és kenyérrel simán jól lehet vele lakni.

De ha szereted a melegszendvicset, azt is variálhatod akár egy hétig is, nem vajjal kened meg, hanem mondjuk pizzaszósszal, majonézzel, tejföllel, hummusszal, májkrémmel, padlizsánkrémmel, halkrémmel. De feltétet is lehet benne variálni: felvágott, kolbász, főtt tojás mellett a sült céklát szeletekre vágva én imádom. Ha bekapcsolom a sütőt, mindig rakok a főétel mellé másik tepsiben céklát/sütőtököt/egész krumplit. Így egyszerre sül több dolog.

2020. nov. 5. 11:40
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én egyébként is utálok hosszan főzni, szóval ajánlom a bulgurt, salátákat mint köret, bulgurt főzni se kell csak felöntöd vízzel, sült húsok, grill zöldségek, ilyesmi. De egy bolognai vagy csilisbab se nagy dolog, tortilla tekercsbe hús meg saláta, tejszínes-gombás ételek, bármi, rakott krumpli, paprikás krumpli, tepsis krumpli, stb.

Szerintem ezek mind megvannak hamar és akár félbe is hagyható, ha fel kell venni a babát, nem ég le.

2020. nov. 5. 11:47
 15/31 anonim ***** válasza:
17%
Az a baj, hogy ami hamar megvan, az jellemzően marha egészségtelen. Vannak kivételek, de általában. Úgyhogy nekem is fejtörés volt régebben, mert azt meg nem akartam, hogy állandóan krumplis tésztát együnk bolognai spagettivel meg csilis babbal. Most újabban rendeljük. Amúgy azt sztem számold át mégegyszer, hogy biztos nem lenne-e jobb. Nekünk kettőnk heti ebédje megvan 15 ezer forintból úgy, hogy a férjem levest is szokott enni (én nem). Ha ehhez hozzáveszed, hogy nem mosogatsz el minimum 2x ebédcsinálás közben/után (víz), nem megy 1 órán keresztül 2-3 karika a tűzhelyen és/vagy a sütő (áram), nem töltesz órákat a konyhában, és nem utolsósorban mindketten minden nap azt ehettek, amit épp megkívántok, akkor nem biztos, hogy rosszabbul jöttök ki. Én is szeretek főzni, de be kellett látnom, hogy így sokkal jobb. Mondjuk mi kapunk 15-15 ezret SZÉP kártyára havonta, tehát a hónap felében megvan az ebéd arról, ez nem elhanyagolható.
2020. nov. 5. 12:01
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Natúr csirkemell salival

Csicseriborsó curry

Tészta valamilyen szósszal (spenótos, bolognai, egyszerű paradicsomos)

Sült zöldségek

Pizza

Általában nem egy napra főzöm és sokszor délután csinálom meg, amikor a férjem hazaér.

2020. nov. 5. 12:03
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Sütőben nagyjából bármi, hiszen nem kell mellette állnod (sült húsok, hurka, kolbász... zöldséges köretek is elkészülnek benne)

Rakott tészták - előkészíteni, összerakni gyors, utána már szintén csak a sütőnek van vele dolga

Tortilla lapok (igaz, el lehet készíteni házilag is, de ameddig ilyen kevés időm van, inkább venném, lehet venni teljes kiőrlésűt is), hozzá a felcsíkozott vagy kockázott hús percek alatt megvan plusz zöldségeket felszelni (paradicsom, hagyma, saláta, amit szerettek), esetleg még sajt is, plusz egy egyszerűen elkészíthető szósz pl. joghurtból, beletölteni, összetekerni és kész is

Tésztasaláta

Rakott krumpli

2020. nov. 5. 12:21
 18/31 anonim ***** válasza:
85%
Többen írtátok a rakott krumplit. Az hol gyors? En pont azért nem csinálom mert rohadt egy macera. De amúgy imádom. Ráadásul tok nagy szemét is van vele...
2020. nov. 5. 12:45
 19/31 anonim ***** válasza:
65%
Meg amiket nem írtak, és szerintem nagyon jó, azok a frosta mirelit halak, gyorsan megvan serpenyőben es Sütőben is, és mirelithez képest nagyon egészséges és finom. Egyébként én ha unom a tészta, csirkemell, mirelit dolgokat neten keresek gyors/egyszeru recept címszóval, pár perc alatt mindig találok valami jót.
2020. nov. 5. 12:57
 20/31 anonim ***** válasza:
78%

18 Igazad van, de meg lehet oldani. Én előző nap meg szoktam főzni a krumplit és a tojást. Mikor ráérek megpucolom, felszelem. Így másnap jóformán csak össze kell rakni és mehet a sütőbe.

A kérdésre. Én hordoztam úgyhogy szinte bármit megfőztem ő közben nézelődött meg aludt. Most szepás. Ha úgy van a hátamra kötöm és úgy főzök.

2020. nov. 5. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!