Miért olyan nehéz megérteni, hogy 21 évesen nem szeretnék még gyermeket?
Sziasztok!
21 éves vagyok, bár év végére már 22. Azt hallom vissza több embertől a faluban, hogy papàm mennyire szeretne déd unokàt és múlt héten tett is nekem erre megjegyzést.
3,5 éve van párom, de úgy beszéltük meg, hogy még én is tanulni szeretnék ilyen fiatalon, hàzat szeretnénk venni, esküvőt szeretnénk tartani és ezek után majd szeretnénk 2 gyermeket.
Papa azzal jön, hogy ők mikor ennyi idősek voltak, már gyereket neveltek.
Igazából az is zavar, hogy jön nekem a gyerek témàval, de az megjobban, hogy terjeszti a faluban, hogy ő szeretné Déd unokát, de én nem vagyok olyan, hogy szüljek...
Úgy gondolom ez csak rám és a pàromra tartozik.
Mit lehet ilyenkor tenni? Mit javasoltok? Köszönöm előre is!

Nekem is hasonló egy csöppet a helyzetem.
Én is 21 vagyok a párommal 3 éve vagyunk együtt.
Nálam édesanyám az aki szeretné már ha össze házasodnank és lenne baba. Bár ő inkabb a házasság részét, eljegyzést erőlteti.
Én így végképp nem szeretném. Én meg tanulok (levelezőn igaz) nincs semmi háttér.
Párom családja is említette már a témát de ők annyira nem erőszakosan mint anyum.
Ez van én megmondtam neki hogy még nem akarom akármit is tesz. Sőt minnel jobban erőlteti annal később lesz.
És hogy nem akarom hogy a párom "csak azért" jegyezzen el vegyen feleségül mert ő szerinte már ideje lenne.
Nem őrült neki de ez van.
Ő későn szült engem és későn is házasodott jóval 30 felett járt.
21/L; párom 23/F.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Azért sokat segített.
16:59-esnek: soha nem tettem fel ilyen jellegű kérdést, amiket leírtam teljesen friss dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!