Szerintetek érdemes rászoktatni a babát, hogy minden étkezés asztalnál ülve történik, vagy a kisétkezéseknél (pl uzsonna) lehet lazítani?
Arra érdemes rászokatni, amit hitelesen tudtok prezentálni.
Ha anyuka-apuka pl: a tévé előtt tolja a csipszet vagy eszik utazás közben az autóban, akkor nem lesz hiteles a minden étkezés asztalnál.
Az, hogy az oviban máshogy lesz - ahhoz nagyon könnyen alkalmazkodni fognak.
Én úgy indultam,hogy minden étkezés az asztalnál, aztán ahogy telt az idő lazítottam.
Pucolok egy tálba almát nasizni, aztán a tállal együtt közlekedik. Ha elfogy és kér, akkor jön a konyhapulthoz. Ugyanez van pl. pogácsával, szendviccsel. Az ovi szerintem más, ott a csordaszellem úgyis irányítja.
13 hónapos.
Jézusom ötös, neked aztán tuti nincs gyereked 😂🤦 Szerinted a gyereknek nincs ugyanannyi joga az asztalnál ülni, csak mert nem tud szépen enni? Az anyukának is a szoba sarkában kell kushadnia amíg megeteti, nehogy már ő is részt tudjon venni az étkezésen...édes istenem, inkább keress egy másik kategóriát amihez közöd is van.
A kérdésre válaszolva: nálunk minden étkezés asztalnál történik, kivétel ha nasinak gyümölcsöt eszik (pl almát kicsire összekockázva tányerkában, vagy valami olyasmit amivel nem maszatol) azt beviheti a nappaliba és játék közben megeszi. De olyan nincs, hogy én rohangálok utána a kajával. Nagyon szépen eszik amúgy, ha kiborul összeszedi egyedül, ha maszatos lesz kéri, hogy töröljem le a kezét/arcát. 18 hónapos.
Én is azon az elven voltam, illetve vagyok is még, hogy asztalnál eszünk. De végül nálunk ez sokat lazult. Az esetek 80%-ban valóban az asztalnál ül, de nem mindig van hozzá türelme és olyankor nem is erőltetem. Jön megy a konyhában és néha oda fordul egy falatért, amíg eszünk. Ez nem zavar, viszont nem vagyok hajlandó utána rohangálni, hogy egyen. Annyi ideje van falatozni, amíg mi eszünk.
A bölcsi, ovi tényleg más tészta, mert ott alkalmazkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!