Gyerek nélküli élet?

Figyelt kérdés
Mivel minden nap van itt egy nem akarok gyereket kérdés ezért itt teszem fel a kérdésem. Szóval, most a kormánypropagandával való szembeszegülés miatt nagyon sokan döngetik a mellüket büszkén, hogy ők bizony nem vállalnak gyereket, mert mekkora szívás. A kérdésem is feléjük szólna, mert biztosan vannak itt sokan. Szerintetek tényleg tudtok teljesértékű életet élni gyerek nélkül? Gyerektelen ismerősöm (50 éves), tavaly elvesztette a férjét, idén pedig meghaltak a szülei. Konkrétan nincs senkije. Egyedül él egy nagy házban, nincs senki aki 1 pohár vizet vigyen neki. A barátok nyilván a saját családjukkal foglalkoznak, és el is kopnak, vagy maximum telefonon felhívják néha. Tényleg ez lenne a jó? oké, utazgattok, vesztek magatoknak szép ruhát, több pénzetek van, mint annak aki a gyerekére költi, de ez nem lesz unalmas egy idő után? És nem, nem azért kell gyereket vállalni szerintem se, hogy öregkorunkban gondozzanak, de azért eléggé unalmas lehet az élet gyerekek nélkül. Mennyi mindenből marad ki egy házaspár, ha nincs gyereke. Ezek akár pozitív, akár negatív dolgok, de maga az élet! Enélkül mi értelme? Ha lehet ne olyanokat írjatok, hogy dögöljek meg, meg hogy mindenkinek a saját élete, mert ezeket tudom. Tényleg érdekelne, hogy a tudatosan gyerektelen párok, hogy képzelik a jövőjüket. Karácsony, vagy egyéb ünnepek, utazások, vagy csak a mindennapok ketten nekem fájdalmasan unalmasnak tűnik 20+ év után.
2020. okt. 28. 08:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező nagyon látszik, hogy még nincs gyereked! Javaslom, hogy nézz be az I regret having children nevű facebook oldalra és meglátod, hogy milyen az élet 3-4 gyerekkel. Nem egy szülő írta ott le, hogy a 3 tökéletesen nevelt gyerekéből nem az elképzelt közös meghitt karácsony lett, hanem az egyik börtönben, a másik 3 apától 3 gyereket szült, a 3. meg drogos. Mert ezt dobta a gép. Képzeleghetsz te itt előre, hogy milyen meghitt lesz, mint a filmekben stb, de az esetek 99%-ában nem ez történik. Jobb esetben csak 2 gyereked költözik majd külföldre a 4ből, jobb esetben Európán belül, de az is lehet, hogy Ausztráliába aztán láthatod őket 2 évente. Aztán az egyik gyerekből meg mamahoteles lesz és 35 évesen is eltarthatod meg moshatod a szaros alsónadrágját. Talán a 4. gyerek sikeres lesz itthon is és akkor elmondhatod magadról, hogy van 1 gyereked a 4-ből, aki rendszeresen tartja veled a kapcsolatot, személyesen is felköszönt a szülinapodon. Aztán ha túlzottan ráakaszkodsz, mint pl anyósom a fiára, akkor majd szépen rádszól a fiad, hogy jólvan anya, nekem elég ha 2 havonta látogatlak meg heti 2x telefonálunk.

Semmi nem olyan mézes-mázos, mint amit a filmekben láttál a nagy családokról, valójában a legtöbb családon belüli erőszak karácsonykor történik és a legtöbb válást januárban adják be az ünnepek után...

Az ilyesfajra rózsaszín ködös képzelgések meg kérdések miatt feláll a szőr a hátamon. Kérdezd meg a Joób család anyukáját, milyen boldog lehet most a 11 gyerekével, hogy apuka börtönben, a pénz meg letiltva a bankszámlán ő meg otthon 10 kisgyerekkel és 1 újszülöttel. Biztos sír örömében minden nap, ja nem...

2020. okt. 28. 16:34
 32/39 anonim ***** válasza:
62%

31: ezt nagyon durván túltoltad..... ilyen erővel a gyerekteleneket meg megeszik a macskáik, mielőtt rájuk talál a szomszéd 2 hét után, és akkor is csak azért, mert már furcsán büdös volt.

Minden ember életének van egy egyedi lefolyása, ebben vannak szerencsés és kevésbé szerencsés életutak, ugyanannyira a gyereket vállalók, mint a gyerektelenek között. Ez a baj ezzel a topikkal, hogy a felek mindig győzkodik egymást, hogy miért nem jól gondolkodik a másik. Hadd döntse el mindenki, hogy kinek mi az értékrendje és mi az akarata az életében. Ha gyerekre vágyik, legyen gyereke, ha nem vágyik gyerekre, ne legyen gyereke. A végén úgyis mindenkinek csak az emlékei maradnak, meg a szerettei. Lesznek, akiknek a gyerekei lesznek ezek a személyek, és lesznek, akiknek még a párjuk, barátaik, szüleik, kutyájuk, macskájuk, tököm tudja.

2020. okt. 28. 16:49
 33/39 anonim ***** válasza:
72%
Aki meg ugye meddő az dögöljön meg, mert minek is él?
2020. okt. 28. 17:07
 34/39 A kérdező kommentje:
Hűha mi van itt. Kicsit később végigolvasom a kommenteket és írok.
2020. okt. 28. 19:19
 35/39 A kérdező kommentje:

31-es, 2 gyerekem van, és most tervezzük a harmadikat, úgyhogy nagyon jól megismertél pár mondatom alapján. Igaz még kicsik, de épp olyan mézesmázos az életünk, amitől te rosszul vagy:) A férjem nem csal adót és nem fog börtönbe menni, a gyerekeim jövőjére pedig nem gondolok ilyen negatívan, ahogy te leírtad.

33-as dehogyis...

2020. okt. 28. 19:43
 36/39 anonim ***** válasza:
55%
Akkor minek az önigazolás? Az kérdez ilyet, aki amúgy nem boldog, de facere kell a kép. Ha annyira jó életed van, minek bizonygatod itt? Ugye ugye :D
2020. okt. 28. 20:16
 37/39 A kérdező kommentje:
Milyen önigazolás? Egy ismerősöm ihlette a kérdést. Nem óvodások válasza érdekelt volna elsősorban, hanem esetleg idősebbeké, akik el tudják mondani a tapasztalataikat a gyermektelen életről. Ugyeugye. Istenem..
2020. okt. 28. 20:56
 38/39 anonim ***** válasza:
78%
Ez tényleg nem fekete-fehér... Van egy gyerekem. Problémás. Megbántam. Nem kicsit. DE! még így is azt gondolom, hogy nélküle elég sivár lenne az életem, akármilyen rosszul is hangzik ez. Valószínűleg azért, mert én egyedül egy nagy nulla vagyok. Ez van. Nincs tehetségem semmihez, nem vagyok jó semmiben, tehát komolyabb karrier vagy hivatás, ami kitöltené, értelmet és célt adna az életemnek, kizárva. Nagyjából betanított szellemi (= nagyon egyszerű adminisztratív) vagy könnyű fizikai munkára vagyok alkalmas, ami nem az a kategória, amiért akár csak 1 éven át érdemes nap mint nap felkelni, nemhogy egy életen át. Hobbi ugyanez, és utazni, világot látni sem szeretek. Mi marad? Semmi. Kutya, macska esetleg. Azt hiszem, a hozzám hasonlóknak mindenképp értelmetlen az élete. És igen, tök jogos a felvetés, hogy az ilyen minek szaporodik, nem kéne... Tényleg nem kellett volna. Talán eleve megszületni sem. Nincs sok keresnivalója a világon annak, aki csak van, és nagyjából ennyit "tud".
2020. okt. 29. 07:10
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 38-as, nagyon sajnálom, hogy így érzel.. Ez nem csak egy hullámvölgy, amiben éppen vagy? Nem lehet, hogy csak nagyon kimerült vagy a "problémás" gyereked miatt?

Tényleg együttérzek, az elmúlt pár évben közel hasonlóan éreztem magam, bár nálam közbejött egy válás is. Én már az alagút másik végén vagyok, remélem, te is kilábalsz ebből a letargiából hamarosan...

2020. okt. 29. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!