Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az apukák, akik kvázi...

Azok az apukák, akik kvázi úgy vannak, hogy a nők nevelik csak a gyereket, mert az ő dolguk, miért gondolják így? Neveltetés, rossz minta vagy csak jellemvonás?

Figyelt kérdés

Azokra az esetekre gondolok, ahol pl apa munka után inkább választja a tvt telojat v a számítógépet mint hogy játszon a gyerekkel.

Nem segít semmiben se fürdés, etetés, pelus, tanulas, suliba elvitel elhozatal..

Nem neveli semmilyen szinten.

Okozott ez válást, ha a nő ezt részben elfogadta?

A gyerekek ezt hogy érzékelik?

2020. okt. 27. 21:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%

Valószínűleg otthon is ezt látták gyerekkorukban.

(Off: mindenesetre a nőket, akik ilyenekkel jönnek össze, nem sajnálom. Ők saját maguknak csinálnak bajt ezzel, magukat áldozatnak beállítva, mert panaszkodni könnyebb, mint változtatni.)

2020. okt. 27. 22:10
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Szerinted kapni fogsz tőlük választ? Nekik ez olyan természetes, mint hogy az asszony csak házimunkára való. Nem latjak benne a problémát. Szerintem nagyrészt eleve a szokasok rabjai. Nyilván az ő apjuk is csak sperma donornak volt jó, és ezt a viselkedés mintát vették át ők is. Másrészt a környezet is húzó erő lehet. Hogy a szomszed Pistanak bezzeg semmire sincs gondja, az asszony 3 gyerek mellett is 3 fogasos menut rittyent minden nap, sőt a jó kis asszonykaja még meg is masszirozza minden nap es a többi. Szoval egymastol is eltanuljak ezt a viselkedesi format. Sőt, nyilvan nem tartom oket tul okos embereknek sem. Szamomra egy intelligens ferfi jellemzoje az is, hogy szulokent tekint magara, így nem nelkul, nem pedig apanak, ami az ő szotaraban egyet jelent azzal hogy semmi dolga a gyerekkel.
2020. okt. 27. 22:12
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

Huh hát erre leginkább egy ilyen

" férfi, apa" mintapéldány tudná a kérdést megválaszolni. De valóban az lehet, hogy ezt a példát látták otthon és sajnos viszik is tovább, és sokszor van, hogy még a párjukat is megtalálják hozzá. Mert valljuk be ezt csak azzal tudják eljátszani akivel ezt meg lehet tenni. Akivel nem lehet na abból lesz a válás.

2020. okt. 27. 22:16
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk hasonló volt a helyzet. Igazából apukám nem tévézett, stb, csak nagyon keveset volt itthon, a munka után még volt egy családi vállalkozás szerűségük, ami neki inkább hobbi volt (nyilván azért keresett belőle valamennyit, de nem arányosan a befektetett idővel), azzal töltötte az időt. Pl. harmadik születésnapomon jött a család, anyukám hiába könyörgött, hogy maradjon itthon, neki létszükséglet volt akkor is elmenni, mert úgysem emlékszem rá ott volt-e. Vagy pl karácsonykor nemegyszer volt, hogy szenteste is este nyolckor jött haza, mert “neki még dolgozni kellett”, pont aznap (ő osztja be az idejét teljesen mind a mai napig ezzel a munkával kapcsolatban). Anyukám később mesélte, hogy gyerekkorunkban egyszer válni akart emiatt, azt nem tudom miért nem lett belőle semmi, de végülis még mindig együtt vannak, mi a testvéremmel már felnőttünk. Anyának velünk kapcsolatban az anyai nagyszülők segítettek sokat, velük éppen emiatt nagyon szoros lett a viszonyunk. Apukámnál szerintem ez hozott családi minta egyébként, nagymamám eléggé rideg, nemtörődöm típus, nem tudom róla elképzelni, hogy szeretetteljesen nevelte volna a gyerekeit, nagypapámat nem ismertem, de előtte meg nem is volt családi minta, illetve nem lakott velük, másik városban dolgozott, kb kéthetente járt haza, szóval nem sokat foglalkozhatott pont emiatt apukámékkal. Nekem és a testvéremnek nem szoros a kapcsolatom apukámmal, én nem neheztelek rá, rossz embernek sem gondolom, egyébként egy normális ember, nincsen semmilyen rossz szokása, nem alkoholista, sosem bántott minket, csak nem igazán tudott velünk mit kezdeni. Nekem már van egy gyerekem, ami érdekes, hogy vele kapcsolatban viszont mindenben részt vesz, puszilgatja, játszik vele, nincs olyan alkalom, amit elszalasztana, szülinap, névnap, stb. Anyukám azt mondja most értékelte át nálunk miből maradt ki és most próbálja bepótolni, lehet benne valami.
2020. okt. 27. 22:17
 5/16 A kérdező kommentje:
Igazából tudom hogy erről nem sokan nyilatkoznának, de gondolom vannak ilyen házasságban élő nők, családok.
2020. okt. 27. 23:02
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Igen egyszer itt is volt egy hasonló kérdés alatt egy ilyen feleség, aki konkrétan nem értette, hogy hogy nem így csinálja mindenki ahogyan ők. ?? Azt írta ő mentesíti a férjét minden alól ez neki nem gond, hogy egyedül intézi a háztartást meg a gyerekeket míg a férje semmit az égvilágon mert neki ez a normális öröm és boldogság.

Ki érti ezt?🙀

2020. okt. 27. 23:14
 7/16 anonim ***** válasza:
59%
Rossz mintára tippelek én is.
2020. okt. 27. 23:25
 8/16 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk is ez a felállás. Én is ezt láttam a szüleimtől, és a férjem is. Így neveltettünk. Ez volt számunkra a "természetes ". Attól még nem könnyű, hogy mindent én csinálok, de nehéz a berögződéseken változtatni. Vagyis hiába változtatnék , a férjem mottója, ez az asszony dolga, ő is csinálja az ő dolgát. Mentségére szóljon, hogy kora reggeltől késő estig dolgozik. Mezőgazdaságban dolgozik, télen 3 hónap holt idő van. Olyankor annyit csinál, hogy hozza viszi a gyerekeket iskolába. Van 3 is. Ha valamelyik beteg, nem kell eljönnöm szabira, mert ő van velük. Az udvar az övé, nekem ritkán kell füvet vágni. Plusz minden egyéb férfi munkát elvégez nem kell neki könyörögni. Egyébként a férjem nem árult zsákba macskát, tudtam, hogy milyen, számítottam rá, hogy nem fog megváltozni. Igazából én nem is szoktam panaszkodni, ezt vállaltam, ezt kell szeretni. Szép életünk van mindezek mellett, szoktam rajta gondolkodni, hogy nem biztos, hogy lett volna jobb. Van sok ismerősünk, mindenhol vannak problémák. Ha nem ez, akkor más a baj.
2020. okt. 27. 23:32
 9/16 anonim ***** válasza:
58%

Az én apám is olyan volt mint a négyesé, csak nem maszekolt, hanem a kocsmából bukdácsolt haza minden szenteste talajrészegen.

Tudatosan választottam teljesen más párt. Nem véletlen.

Amúgy a mai harmincasok szeli még a kommunizmusban nevelkedtek, ahol a nőnek a konyhában a helye és kuss a neve. Előttünk meg ez volt a példa.

2020. okt. 27. 23:37
 10/16 anonim ***** válasza:
50%
Apukám nőgyógyász. Néha egész nap nem láttam. Sokat dolgozott 50 éves koráig. Anyukám tudta mit vállal, amikor hozzámegy. Természetesen nem várta el, hogy apu miután egész éjjel egy kismama mellett dekkolt a kórházban, utána még ő főzzön meg vagy ő ébredjen hozzánk is. Hagyta kipihenni aput. Nem sok ideje volt csak ránk apunak, de az minőségi volt. Eszükbe nem jutott a szüleimnek elválni. Testvéreimnek meg nekem se, hogy rossz apának tartsuk a miénket. Sőt, büszkék voltunk, hogy életeket ment. Annak ellenére is, hogy a seggem nem törölte kicsinek és nem mosott fel ebéd után.
2020. okt. 28. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!