Autistaként gyermekvállalás?
Amikor az én gyerekem született, azt gondoltam, velem nem fordulhat elő, fitt vagyok, egészséges, van egy auti a családban, de az anyja idős volt, nehéz szülése és terhessége volt, nekem mindkettő könnyű volt..
Egyszerűen az ember azt hiszi vele nem fordulhat elő, erre nem kèszülnek az emberek, nem is nagyon van a köztudatban, hogy rengetegen léteznek bármilyen nehézséggel élő gyerekek, az ember eltussolja, titkolja, magánúton megoldja és amíg lehet tagad..
És nem csak ez lehet, lehet értfogy, diszes, skizofrén, személyiségzavaros, tikkelő, beszédfogy, mozgásproblémás, adhds, emésztési zavaros stb gyereked! Az emberekben valahogy nem tudatosul, mennyiféleképpen és milyen hatalmas mennyiségben vannak eltérő fejlődésű gyermekek(és felnőttek) az országban, a világon, olyan zárt burokban élünk mi, egészségesek.. És belőlünk van kevesebb!!
:)
El is felejtettem, hogy gyerekkoromba brutális allergiás és asztmás rohamokkal küzdöttem, olyan lazán leírtam, hogy egészséges vagyok!:)
Én Aspergeres vagyok és mindenképpen szeretnék gyereket. Azt különösen szeretném, ha ő is Aspergeres lenne, mint én.
Apám is Aspergeres volt, és itt vagyok. Van Aspergeres ismerősöm akinek gyereke van és még irigy is vagyok rá, hogy neki van, nekem meg még nincs.
Kérdező, a párod - a diagnózison túl - milyen segítséget kapott? Gyakori, hogy autista embereknek nehézsége van az indulataik kezelésével. Meg még pár hasonló dologgal. Ez olyasmi, amit lehet tanulni. Egy autista (pláne egy enyhe) is meg tudja tanulni, ha szüksége van rá, csak több energiabefektetéssel.
Ehhez persze az kell, hogy hajlandó legyen elmenni egy pszichológushoz, és ráadásul még meg is nyílni előtte. Ez nagyon nem könnyű annak, aki egész életében azt hallgatta, hogy az ő furcsaságai milyen ciki dolgok és titkolandók (de annak se könnyű, aki nem volt kitéve ennek gyerekként). Ha a szakemberhez fordulás nem megy, akkor érdemes pár ezzel kapcsolatos könyvet elolvasni. Nekem pl. ez a könyv segített elég sokat: Overcoming Anxiety and Depression on the Autism Spectrum: A Self-Help Guide Using CBT
Magyar nyelvű könyv nem tudom, hogy van-e jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!