Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autistaként gyermekvállalás?

Autistaként gyermekvállalás?

Figyelt kérdés
Párom aspergeres és szeretnénk gyereket de tartunk attól, hogy öröklődni fog. Van köztetek vagy ismertek olyan autista vagy aspergeres szülőt akinek van gyereke?

2020. okt. 25. 14:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

Amikor az én gyerekem született, azt gondoltam, velem nem fordulhat elő, fitt vagyok, egészséges, van egy auti a családban, de az anyja idős volt, nehéz szülése és terhessége volt, nekem mindkettő könnyű volt..

Egyszerűen az ember azt hiszi vele nem fordulhat elő, erre nem kèszülnek az emberek, nem is nagyon van a köztudatban, hogy rengetegen léteznek bármilyen nehézséggel élő gyerekek, az ember eltussolja, titkolja, magánúton megoldja és amíg lehet tagad..

És nem csak ez lehet, lehet értfogy, diszes, skizofrén, személyiségzavaros, tikkelő, beszédfogy, mozgásproblémás, adhds, emésztési zavaros stb gyereked! Az emberekben valahogy nem tudatosul, mennyiféleképpen és milyen hatalmas mennyiségben vannak eltérő fejlődésű gyermekek(és felnőttek) az országban, a világon, olyan zárt burokban élünk mi, egészségesek.. És belőlünk van kevesebb!!

2020. okt. 25. 17:48
 12/24 anonim ***** válasza:

:)

El is felejtettem, hogy gyerekkoromba brutális allergiás és asztmás rohamokkal küzdöttem, olyan lazán leírtam, hogy egészséges vagyok!:)

2020. okt. 25. 17:49
 13/24 anonim ***** válasza:
2%

Én Aspergeres vagyok és mindenképpen szeretnék gyereket. Azt különösen szeretném, ha ő is Aspergeres lenne, mint én.

Apám is Aspergeres volt, és itt vagyok. Van Aspergeres ismerősöm akinek gyereke van és még irigy is vagyok rá, hogy neki van, nekem meg még nincs.

2020. okt. 25. 20:37
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Az enyhébb változatival azért viszonylag könnyen lehet boldogulni, de mi a garancia h enyhébb lesz? Ismertségi körömben van egy durván autista fiú. A szülei házassága gallyra ment, egyedül apuka foglalkozik a fiával, anyuka inkább nonstop dolgozik, egyszerűen nem bírja. Tör zúz a fiú, az anyját nem egyszer megverte, azt hiszem az apját is, 20 éves és képtelen az önálló életre. Én, a magam részéről így nem vállalnék gyereket mert baromira nagy a kockázat, de nyilván te döntesz. Ezt az esetet látva, még esélyt sem adnék egy ilyen beteg gyermek születésének. Ha autista lenne a gyermekem, nyilván felnevelném és szeretném, de nyilván senki sem akar ilyen gyereket. Ahol ekkora nagy a kockázat, nagy bátorságra vall gyereket vállalni.
2020. okt. 25. 21:03
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire játszhat közre de párom mellett nem volt apa soha életében, tartják a kapcsolatot de apaként soha nem tekintett rá. Soha nem bántana senkit, habár régebben csinált dolgokat a lakásban mint pl. ajtók, szekrények berúgva, szeret az ablakon kidobálni dolgokat is. Ő most 34 éves és mostanra már egészen lenyugodott, bár néhanapján még előfordul egy-két dolog. Viszont nagyon okos és intelligens ember.
2020. okt. 25. 21:16
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, a párod - a diagnózison túl - milyen segítséget kapott? Gyakori, hogy autista embereknek nehézsége van az indulataik kezelésével. Meg még pár hasonló dologgal. Ez olyasmi, amit lehet tanulni. Egy autista (pláne egy enyhe) is meg tudja tanulni, ha szüksége van rá, csak több energiabefektetéssel.

Ehhez persze az kell, hogy hajlandó legyen elmenni egy pszichológushoz, és ráadásul még meg is nyílni előtte. Ez nagyon nem könnyű annak, aki egész életében azt hallgatta, hogy az ő furcsaságai milyen ciki dolgok és titkolandók (de annak se könnyű, aki nem volt kitéve ennek gyerekként). Ha a szakemberhez fordulás nem megy, akkor érdemes pár ezzel kapcsolatos könyvet elolvasni. Nekem pl. ez a könyv segített elég sokat: Overcoming Anxiety and Depression on the Autism Spectrum: A Self-Help Guide Using CBT

Magyar nyelvű könyv nem tudom, hogy van-e jó.

2020. okt. 25. 22:05
 17/24 anonim ***** válasza:
66%
Én így biztos, hogy nem vállalnék gyereket.
2020. okt. 25. 23:26
 18/24 A kérdező kommentje:
Gyerekkorában és huszonévesen is volt több pszichológusnál is de ennél többet nem nagyon tudok mert nem akar erről beszélni. Azt sem ő mondta, hogy aspergeres hanem én jöttem rá az évek alatt de annyit elmondott, hogy kisgyerek korában egy pszichológus nagyon enyhe autizmust állapított meg nála, amit az anyja próbált nem tudomásul venni.
2020. okt. 25. 23:43
 19/24 anonim ***** válasza:
67%
Az Asperger szindrómával simán lehet élni. Sokan nem is tudják, hogy abban szenvednek. Főleg a nők tudják jól leplezni. Kicsit furcsa, antiszocabb emberek az átlagnál, ennyi. Nem minden autista egyforma. Valakinél alig venni észre.
2020. okt. 26. 05:22
 20/24 anonim ***** válasza:
3%
Egyébként az autista és aspergeres nem ugyanaz.
2020. okt. 26. 05:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!