Ismerős "lenyúlta" a nevünket. Ettől ti még adnátok ugyanazt? Valakinél volt hasonló eset?
Itt mindenki nagy hős, de én se adnék olyan nevet, ami a közeli rokonságban, közeli baráti társaságban van. Nem azért, mert ovi meg dedó, de egyszerűen idegesítő lehet, ha két gyerek, akik mondjuk gyakran találkoznak, ugyanolyan nevű. Az van belőle, hogy "melyik Pistike?" Na, kösz nem.
Viszont a ti esetetekben ha évi 2-3x találkoztok, az nem olyan gyakori. Meg az se mindegy, hogy ez az egyetlen kedvenc név, és mást el sem tudtok képzelni, vagy vannak még jelöltek. Ha vannak, akkor mást választanék. Nekünk is kb. ki van választva a fiú és a lánynév is, de van még legalább 2-3, ami kb. ugyanannyira tetszik.
"Itt mindenki nagy hős, de én se adnék olyan nevet, ami a közeli rokonságban, közeli baráti társaságban van."
Nem hős, csak normális. De ha kivételnek érzed magad, szíved joga.
Adnám, hiszen ritkán találkoztok.
Mi sosem mondtuk a választott nevet egyik babánál nem, csak születeskor tudta meg mindenki. Bár hagyományos, nem trendi nevek, amiket manapság mindenki ad (Hanna, Zoé, Luca, Bence, Dominik, Benett és még sorolhatnám). Ha ilyen népszerű nevet "loptak", akkor az nem a ti ötletetek miatt volt.
Megértem a problémát :)
Anno én együtt szültem a sógornőmmel, pár nap küldönbséggel vártuk a babákat, mindkettő lány. Mindketten Krisztinát akartunk, nem volt vita, de nem örültünk, hogy a másiknak is az tetszik.
Aztán úgy alakult, hogy amíg én vajúdtam Keszthelyen, őt megcsászározták Győrben...
ÉS néhány óra múlva elég fájdalmas volt azon röhögni, hogy azért van két Kinga a családban, mert rendesek akartunk lenni és kerestünk mást a Krisztina helyett. Mindketten :D
Úgyhogy igen, én adném, látod, nálunka családban is megfér két azonos név :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!