Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy kellett...

Derjaderja kérdése:

Szerintetek hogy kellett volna reagálni?

Figyelt kérdés

A másfél éves lányommal és a kutyánkkal a közeli parkerdőben sétáltunk. Találkoztunk véletlenül egy másik családdal, apuka 2 iskoláskorú gyerek, a kislány talán 7-8 éves lehetett.

Eléggé olyan fajta volt, amit vki életrevalónak, barátkozónak, más meg kotnyelesnek ítél meg.

Azzal kezdte hogy rámszólt, vigyàzzak a gyerek plüssére, mert a kutyájuk elveszi.

A megfogalmazása korrekt volt, magázott, de mondjuk felnőttnek ilyenkor visszaszóltam volna, hogy értem, akkor legyen kedves arrébb hívni a kutyáját.

Utana megkérdezte, hogy hívják a kutyát és megpróbálta odahívni, majd kérdezte, megsimogathatja-e.

Mondtam, hogy nem szeretném, mert örülök, hogy végre kicsit szabadon szimatolhat. Láttam, hogy nem érti, ezért hosszabban elmondtam, hogy most értünk ide, ritkán tudom mostanában kihozni, neki most az erdő az izgalmas, nem akar most mást szórakoztatni.

Erre elindult utána, amire még egyszer mondtam, hogy hagyja most a kutyust.

Az apuka elég zordan ezek után továbbhívta őket, éreztette velem, hogy megbántódott, pedig az elején nagyon kedvesen üdvözölt.

Kicsit bánt az egész, nem akartam elutasítani, de általában ilyenkor merlegelni szoktam pár szempontot (pl hogy nekik is volt kutyájuk, hogy tényleg epp akkor "szabadultunk ki", és a saját gyerekünk is nehéz a kutyának pl ugye sétakon alig haladunk a pórázon illetve a kislány hívására nem memt oda hanem kitérni kezdett. Amúgy szereti a gyerekeket, szoktam is ismerős gyerekekkel együtt tanítani.)

Szerintetek jól jártam el? Ilyen korú gyerek szülőjeként hogy éreznétek? Végül is a kislány illedelmesen járt el, ahogy tanítjuk (megkérdezte a gazdát), ilyenkor az elutasítás kudarc nekik?

Én mindig azt gondolom, hogy a kérés az elutasítás lehetősége és annak empatikus toleràlása miatt kérés, de ezt egy gyerek talán nem látja át.

Köszi.

#kutyasimogatás #Kommunikáció idegenekkel
2020. okt. 10. 14:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jól reagáltál

A kislány is szépen viselkedett.

Talán az apukának esett rosszul az elutasítás.

De az is lehet csak nem tudott uralkodni a vonásain 😶

Ne tulajdoníts nagy jelentőséget a dolognak.

Én is ezt tanítom a gyerekeimnek, hogy meg kell kérdezni, mert sok oka lehet, hogy nem szabad a kutyushoz menni..

2020. okt. 10. 15:00
 2/19 anonim ***** válasza:
41%
Nem értem miért ne simogathatta volna meg a kutyát, annak a kutyának mindegy hogy mi történik, ha egyszer levegőn van, nem? (Mindezt tényleg csak kérdezem, a hangnemet nem bunkónak szánom.)
2020. okt. 10. 15:05
 3/19 anonim ***** válasza:
61%

2

Van kutyád?

Ilyenkor ehhez nincs türelmük..

Mennének az útjukra

Jobb a békesség

Csak meglöki vagy ilyesmi

Az sem kell

Meg úgy is

Szórakozni ment a kutyus is

2020. okt. 10. 15:08
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

"Nem értem miért ne simogathatta volna meg a kutyát"

mert a kutya gazdája nem akarta

2020. okt. 10. 15:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van kutyám. Egy cukimuki kis csivava shitzu mix. Mindenki meg akarja simogatni. Nem lehet, mert fél a szerencsétlen és iszonyatos sikításba kezd, ha valaki közeledik hozza. Meg szoktak érteni. Aki nem és mégis megpróbálkozik nála, annak se sikerül, mert a kis dög sikítva rohan el előlük.

Jól csináltad, nincs itt semmi gond.

2020. okt. 10. 15:26
 6/19 A kérdező kommentje:

Hát azért nem mindegy, mert egy állatnak azért nem alap, hogy idegenek megérintik.

Természetesen ez olyasmi, amit a gazda parancsára köteles eltűrni, de kutya és helyzetfüggő, hogy örül-e neki, olyan mintha treníroznád.

Meg persze egyéni szimpatia is, hogy az adott ember közeledése milyen, pl lehet a testtartása vagy mozgása olyan a gyereknek, hogy ő magától nem örül neki, nem akarja, hogy simogassa, csak eltűri, ha utasítom.

Van olyan kutya, aki konkrétan retteg a gyerekektől, a mienk nem ilyen, de nem is egy ilyen mindenki nyakába ugró, ezért is szoktam az adott helyzetet nézni.

Most itt reggel óta várt a kutya hogy menjünk, aztán autóztunk, aztán megvárta, hogy kiszálljunk a kisgyerekkel, pakolásszunk, aztán hogy kiérjünk a parkolóból, aztán végre mehetett szimatolni.

Én kutyabolond vagyok, és szamomra az állatok megtisztelése az is, hogy ha látszik, hogy nem akarja, pl pihen vagy elmegy, akkor ne zaklassa a gyerek, de lehet hogy ezt más nem így látja és úgy érezte ok nélkül megtagadtam egy udvariasnak mondható kérést a gyerekétől.

2020. okt. 10. 15:27
 7/19 A kérdező kommentje:

Ha pl a közeledésere odaindul felé a kutyám, az mas lett volna, de itt rá kellett volna parancsolni, hogy akarata ellenére tűrje el.

Nem dőlt volna össze a világ, olyan is volt már, hogy ilyenkor lábhoz hívtam és megengedtem a simogatást.

2020. okt. 10. 15:30
 8/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem helyesen jártál el, csak egy csomó ember olyan értetlen, mintha direkt csinálná. Volt régen egy kutyám, öreg volt már, 10 éves. Valamiért ha meglátott egy gyereket, morgott rájuk. Nem csinált más, csak morgott, de hát ez idegeneknek ijesztő lehetett. Szándékosan kerültem minden olyan helyet, ahol gyerekek lehetnek, hogy ne ijesszem meg őket. Ha véletlenül mégis gyerekekbe botlottam, átvittem őt az út túloldalára, vagy bármi. És még így is volt egy csomószor, hogy oda akartak jönni, és úgy kellett kiabálnom, hogy nem barátságos, nem simogatható a kutya, kérem ne. És láttam az arcukon, hogy ezt nem feltétlenül értették meg. Baleset, vagy incidensem nem volt sose, de ez azon múlt, hogy elég határozottan kikerültem minden kisgyereket a kutyasétáknál, nem azért, mert a szülőknek egyáltalán eszükbe jutott volna megkérdezni, hogy szabad-e közelíteni felé?
2020. okt. 10. 15:52
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Kutya nélküli kisgyerekes anyuka vagyok. Kifejezetten hálás vagyok, ha a kutya gazdája felvállalja, ha valamilyen oknál fogva nem szabad megsimogatni a kutyáját. (Amivel már találkoztunk: szaladgálni szeretne, nem szereti a gyerekeket, éppen oktatja, új kutya, néha kiszámíthatatlan. Mindet meg tudom értetni a kétévesemmel.)

Jól csináltad!

2020. okt. 10. 15:58
 10/19 anonim ***** válasza:
68%
Nem mindegy mit gondol egy idegen, vagy fel akartad szedni a csávót? Erről kár oldalakon keresztül itt rinyálni.
2020. okt. 10. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!