Miért ilyen fontos egy nőnek hogy gyereke legyen?
Figyelt kérdés
Legalábbis már akinek... Pl nővérem soha nem akart, de a barátnőm nagyon szeretne. Talán nem vagyok elég neki? Valami hiányzik a kapcsolatunkból? Valamit rosszul csinálok? Talán nem elég boldog velem és így akar kompenzálni? Kérdeztem őt is, de nem tudta elmagyarázni. Csak szeretne és kész. És én szeretném megérteni, hogy megbeszélhessük.2020. okt. 8. 16:30
1/10 anonim válasza:
Ha betöltenéd a gyerek okozta űrt, az rhadt nagy baj lenne. Pszichológust javaslok, párban.
2/10 anonim válasza:
Normális esetben nem azért szülnek gyereket mert hiányzik valami a kapcsolatból, hanem mert szeretne.(Több boldogabb gyerek lenne talán, ha nem kompenzációra használná 1-2 ember.) A gyerek iránti vágyakozást nem fogod tudni kioltani, ha te nem szeretnél egyáltalán a barátnőd meg igen, akkor sajnos nem egymásnak valóak vagytok.
3/10 A kérdező kommentje:
Szeretnék, csak később, és addig is szeretném megérteni hogy miért olyan fontos ez neki.
2020. okt. 8. 16:54
5/10 anonim válasza:
Az hogy párja van, nem ugyanaz, mint hogy gyereke van. Komolyan nem hiszem el, hogy ez a kérdés felmerült benned. A nők legalább 90%-a akar gyereket, miközben a párkapcsolatuk is tökéletes. Neki te a párja vagy, vagyis feleség pozícióban van. Egy gyereknek viszont az anyja lenne, és ő anya is akar lenni. Ne legyél fogyatékos.
6/10 anonim válasza:
Te miért szeretnél bizonyos dolgokat? Megtudod magyarázni, hogy miért vágysz rá? Na hát a barátnőd pl. nem. Én azért szerettem volna, mert egy életet elindítani a saját útján a világ legjobb érzése. Egy kicsi én, vagy egy kicsi apja, de mindenképp belőlünk van, és ez maga a csoda! Ha nem lennél elég jó neki, nem akarná ennyire ezt a babatémát. Inkább örülj neki, hogy szeret!
7/10 anonim válasza:
Ezt tényleg nem lehet megmagyarázni. Egyrészt a gyerek iránti vágy nagyon erős ösztön, amit ha abban a helyzetben van az ember lánya, bizony hormonok is irányítanak, és egyébként ezt elősegíti ha biztonságban érzi magát (vagyis ebből a szempontból ez inkább dícséret a kapcsolatotoknak és neked). Másrészt ennek nem igazán van általában racionális oka, hogy "miért" szeretne valaki gyereket. Mert csak. Mert ezt érzi. Nem lehet ezt leírni, hogy miért fontos, mert szerintem a legtöbben nem tudják megindokolni. Nekem van egy lányom, vele együtt teljes az életünk, de nem tudom megmondani, hogy ez miért van így, ahogy korábban sem tudtam volna elmondani, miért vágyom rá. Egyszerűen csak érzi az ember, hogy valami hiányzik, és amikor a babára gondol, ahogy a kezében van, tudja, hogy ez az a valami. Nőknél ráadásul ezen egyébként nehezít a kor is, nem várhatunk a végtelenségig a gyerekvállalással, és biológiailag meg sok más szempontból is előnyös fiatalon szülni. De ha te nem érzed, hogy most akarod, akkor nem igazán van mit magyarázni ezen. Kb ugyanolyan, hogy te most miért nem érzed a vágyat rá? Miért gondolod, hogy majd később megjön az érzés? És nem arra gondolok, hogy a racionális feltételek adottak-e, hanem az érzelmi vágyódás. Te se hiszem, hogy meg tudod magyarázni, nálad miért nincs meg (még?).
8/10 anonim válasza:
Ha neked ez kérdés akkor gondolom nagyon fiatal vagy, úgyhogy mostanában ne is csinálj gyereket. A többi nőnek is fontos lesz majd, csak, hogy ne lepődj meg.
9/10 anonim válasza:
A fajfenntartasi ösztön szó mond neked valamit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!