Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek férfinek mennyi a...

Szerintetek férfinek mennyi a legfelső korhatár amikor még nyugodtan vállalhat gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van 2 gyerekünk, 13 és 4 éves lányaink. Férjem nagyon szeretne még egy gyereket, én még eléggé bizonytalan vagyok a dologban.

A párom érvei, hogy miért vállaljunk most:

-most ő 36 éves, és már nem szeretne gyereket 2-3 év múlva mert elmondása szerint így is érzi, hogy idősödik, kevesebb a türelme és pár év múlva túl késő lesz neki.

-megvan az anyagi egzisztenciánk, nem szenvedünk hiányt, közép szinten igencsak jól élünk, függetlenül az én jövedelmemtől.

-nagy családot, sok unokát szeretne és szeretett is volna mindig

-tiszta szívéből vágyik még egy gyerekre

-utolsó érv, szándékosan, mert ez számít a legkevésbé: hátha lenne egy fiú is.

Az én érveim, hogy halasszuk még pár évig:

-nincs munkahelyem egy jó ideje, ettől függetlenül van egy kevés bejövetelem, ami nem állandó, tehát bármikor megszakadhat

-a kisebbik gyerekkel nagyon megszenvedtem az első fél évet, és ettől még mindig rettegek, hogy ugyan ilyen lesz a harmadikkal is.

-ha bármi történik a Férjemmel, nem tud esetleg dolgozni, én egyedül kevés ideig tudom fentartani a családomat a megtakarított pénzből ha nem találok akkor sürgősen munkahelyet.

-szeretnék először állandó anyagi bejövetelt, a fent említett okok miatt.

-félek hogy a harmadik gyerek most túl sok lenne, megviselné a kapcsolatunkat, habár ezt nem tudom pontosan, nem sok okom van ilyet gondolni.

Ezektő függetlenül szeretnék nagyon még gyereket csak úgy érzem szükség lenne még egy pár évre, hogy önfeledten, rózsaszín köddel tudjam várni a harmadik gyermekünket.

2020. okt. 6. 08:50
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
38%
29 megsúgom, akkor se mondanád, hogy inkább meg se születtél volna.
2020. okt. 7. 13:14
 32/38 anonim ***** válasza:
52%

Persze, mert te biztosan tudod hogy én hogy gondolkozom :)

Megsugom van ilyen barátom. A fasza kivan, hogy a szülei semmit se tudnak neki segíteni, sőt ők szorulnak segítségre. Rohadt nehéz így fiatalnak lenni.

És ő elég sokszor mondta, hogy mi a francnak kellett őt ilyen idősen vállalni. Én is így gondolom.

2020. okt. 7. 18:33
 33/38 anonim ***** válasza:
33%
Áldott jó ember a te barátod. Ot tényleg kar volt megszulni 🤷🏼‍♀️ De hat van meg párezer ilyen ember.
2020. okt. 7. 22:46
 34/38 anonim ***** válasza:

Igen, vannak. És igen, nagyon is jó fej. Ő segíti a hülye szüleit, akik nem tudták hány évesek. Tőlem aztán leshetné mindenki, amit kap.

Rohadt undorító, hogy elvárja valaki egy fiataltól a támogatást, holott őt kéne segíteni.

Egyébként itt is van pár ember, akinek öregek a szülei és betegek, szerencsétlennek meg huszonévesen nincs élete miattuk.

Talán inkább az a szar ember, aki nem a gyerekkel törődik, hanem a saját önmegvalósítási baromságaival és ezzel tönkreteszi a saját gyerekét.

2020. okt. 8. 05:17
 35/38 anonim ***** válasza:
51%
Tisztelt 34. Hát nekem pedig van ismerősöm aki fiatalon szült,a gyereke 20 körüli és mivel az apuka meghalt!!az anyuka pedig sclerosis multiplex-es lett 40 évesen így a gyerek látja el.Na ilyen is van!"CSAK" Az életét köszönheti ennek a beteg asszonynak!Amúgy csodálatos barátaid vannak és főleg a te gondolataid csodálatosak....Tudod,hogy minden ami a szádon kijön az neked árt vagy használ???
2020. okt. 8. 09:15
 36/38 anonim ***** válasza:
40%

34 tökmindegy. Mennyivel jobb idős szülőt ápolni 40 évesen, életed teljében 10 év körüli 2-3 gyerek mellett? Elárulom: semmivel. Aki ilyen alja ember, mint te, annak tökmindegy hány éves.

Az emberek többsége szereti a szüleit és nem azon nyíg, hogy hány évesen robbantak le. Igen en is ismerek olyat, akinek 40 évesen sclerosios az anyja, így 20 évesen ápolja. Olyat is, akinek skizo az anyja tini korunk óta gondozásra szorul, vagy akinek 14 éves korunkban haldoklott rákban az apja harminc valahány évesen. Emberi sorsok. Ez van. Kinek mi jut.

2020. okt. 8. 11:44
 37/38 anonim ***** válasza:
49%

Hát hogyne, biztosan az a szar ember, aki nem akarja, hogy a gyereke gondozza.

Én is szülő vagyok, nem alja ember. És nem zavar, ha a gyerekem is így gondolja. Ez a normális.

Az SM és a paranoid skizofrénia pedig nagyon ritka dolog.

2020. okt. 8. 11:59
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem akarod,nem akarod ...a sorsodat senki sem kerülheti el!Sem te sem a gyereked....
2020. okt. 8. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!