Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek férfinek mennyi a...

Szerintetek férfinek mennyi a legfelső korhatár amikor még nyugodtan vállalhat gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van 2 gyerekünk, 13 és 4 éves lányaink. Férjem nagyon szeretne még egy gyereket, én még eléggé bizonytalan vagyok a dologban.

A párom érvei, hogy miért vállaljunk most:

-most ő 36 éves, és már nem szeretne gyereket 2-3 év múlva mert elmondása szerint így is érzi, hogy idősödik, kevesebb a türelme és pár év múlva túl késő lesz neki.

-megvan az anyagi egzisztenciánk, nem szenvedünk hiányt, közép szinten igencsak jól élünk, függetlenül az én jövedelmemtől.

-nagy családot, sok unokát szeretne és szeretett is volna mindig

-tiszta szívéből vágyik még egy gyerekre

-utolsó érv, szándékosan, mert ez számít a legkevésbé: hátha lenne egy fiú is.

Az én érveim, hogy halasszuk még pár évig:

-nincs munkahelyem egy jó ideje, ettől függetlenül van egy kevés bejövetelem, ami nem állandó, tehát bármikor megszakadhat

-a kisebbik gyerekkel nagyon megszenvedtem az első fél évet, és ettől még mindig rettegek, hogy ugyan ilyen lesz a harmadikkal is.

-ha bármi történik a Férjemmel, nem tud esetleg dolgozni, én egyedül kevés ideig tudom fentartani a családomat a megtakarított pénzből ha nem találok akkor sürgősen munkahelyet.

-szeretnék először állandó anyagi bejövetelt, a fent említett okok miatt.

-félek hogy a harmadik gyerek most túl sok lenne, megviselné a kapcsolatunkat, habár ezt nem tudom pontosan, nem sok okom van ilyet gondolni.

Ezektő függetlenül szeretnék nagyon még gyereket csak úgy érzem szükség lenne még egy pár évre, hogy önfeledten, rózsaszín köddel tudjam várni a harmadik gyermekünket.

2020. okt. 6. 08:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Apukam 39 volt, amikor gyereket vallaltak a masodik hazassagaban, de szerintem emberfuggo, ismerek olyan 40 evest, aki mar most is olyan, mint egy oregember es nem tudnam mar kisgyerekes apanak elkepzelni. Az en apukam szerencsere fiatalos, fitt ember, mar igy 54 evesen azert kezd oregedni, de mar ocsem is lassan felnott, naluk mukodott a dolog, te tudod, a te ferjed milyen.
2020. okt. 6. 09:24
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon max 45
2020. okt. 6. 10:17
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyénfüggő, hogy meddig jó babát vállalni. A férjem 38-at töltötte a fiunk születésekor, érzi néha, hogy előző babázáskor könnyebb volt emelgetnie, jobban bírta az alvás megvonást.

Az írásodból viszont azt érzem, hogy te nem bizonytalan vagy, hanem nem akarsz most (harmadszor) belevágni. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban azt gondolom, hogy bármelyik fél részéről elég kell legyen 1 ellenérv ahhoz, hogy elfogadja a másik és ne akarja rábeszélni. Főleg, hogy neked kéne kihordani, vele maradni további évekig és összességében magadra vállalni pár év nehézséget egy babáért. A férjed ezalatt dolgozni járna, minden szabadidejében veled és a három gyerekkel lenne megosztva és a kiadások is nőnek. Ez nem csak arról szól, hogy ő most bírná még, később kevésbé. Te most kezdesz újra szabadabb életet élni, rögtön visszadobni a rosszllétekbe, pelenkakupacba nem jó, főleg ha te nem erre vágysz teljes szívedből. Más érdekei is számítanak, nem csak apáé.

Üljetek le, beszéljetek még,de ne győzködés legyen a vége.

2020. okt. 6. 10:27
 14/38 anonim ***** válasza:
78%

"Férfi szerintem akárhány éves lehet. "

Persze, akinél csak annyi számít, hogy legyen megcsinálva a gyerek, aztán majd felneveli aki akarja...

Hála az égnek vannak férfiak, akik szeretnék látni felnőni a gyereket, játszani velük, futni utánuk, stb, ehhez meg nem a legoptimálisabb, ha 60 évesen csinálja meg azt a gyereket. Bár tudom ezen az oldalon minden 60 éves 30-nak néz ki.

2020. okt. 6. 10:34
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 45 év körül van a határ, a felett már nem érdemes. Nem mindenkinek jön össze fiatalon.
2020. okt. 6. 11:02
 16/38 anonim ***** válasza:
73%
Férjem 45 éves. Van egy 10, egy 8 es egy 1 éves fiúnk. Én 30 vagyok, és még egy gyereket bevállalunk, bármikor összejöhet. Ő jól tartja magát, senki meg nem mondja a korát. Bárni történhet sajnos egy fiatalabbal is.
2020. okt. 6. 11:40
 17/38 anonim ***** válasza:
71%
Utolsóval egyetértek. A 28 éves párod is ott hagyhat, érheti baleset, lehet beteg, vagy nem arra számított amit kapott a gyerekkel és akkor jön rá, hogy neki az mégsem kell. Nem korfuggo. Azert 40esferfiakat ne allitsunk mar be, vénembereknek. Parom 43 mult, fiunk 10 honapos lesz. Első gyerej, en 28 vagyok. Tökéletes mindem.
2020. okt. 6. 12:13
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Annyira egyènfüggő, ahogy nőnèl is. Èn 35 felett màr nem vàllalnèk, mert nem lenne türelmem hozzà ès szerencsèm volt, mert koràn talàlkoztunk a fèrjemmel.

A fèrjem nagybàtyja 50 èvesen lett harmadjàra apuka, ő extrèm fiatalos es energikus.

2020. okt. 6. 12:37
 19/38 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy pár év múlva túl öreg lesz e a kérdező párja a babához... Amúgy nonszensznek tartom ezt az érvet h 36 vagy 38... Itt az a probléma,h be akar vállalni egy harmadik gyereket úgy, h a kérdező ezt a kettőt se tudná eltartani egyedül. És igen, most is érheti baleset a párod nyilván de nem okos dolog bevállani még egyet, míg nornmalis munkahelye sincs a kérdezőnek.
2020. okt. 6. 14:38
 20/38 anonim ***** válasza:
76%
Max. 45, de már az is sok a gyerek felnevelése szempontjából. Nálunk az öcsém volt késői gyerek, én már akkor idősebb voltam, és láttam a hátrányát az idős szülőnek, apának. Nem 45 évesen idős, amikor megcsinálja a gyereket, hanem mikor a gyerek 15 éves kamasz, az apa meg 60 éves. Mikor az öcsém egyetemre járt, apunak már komoly egészségügyi problémái voltak, majd 68 évesen meg is halt. Persze bármi történhet egy fiatalabb apukával is, de azért sokkal kisebb az esélye.
2020. okt. 6. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!