Szerintetek férfinek mennyi a legfelső korhatár amikor még nyugodtan vállalhat gyereket?
Sziasztok. Van 2 gyerekünk, 13 és 4 éves lányaink. Férjem nagyon szeretne még egy gyereket, én még eléggé bizonytalan vagyok a dologban.
A párom érvei, hogy miért vállaljunk most:
-most ő 36 éves, és már nem szeretne gyereket 2-3 év múlva mert elmondása szerint így is érzi, hogy idősödik, kevesebb a türelme és pár év múlva túl késő lesz neki.
-megvan az anyagi egzisztenciánk, nem szenvedünk hiányt, közép szinten igencsak jól élünk, függetlenül az én jövedelmemtől.
-nagy családot, sok unokát szeretne és szeretett is volna mindig
-tiszta szívéből vágyik még egy gyerekre
-utolsó érv, szándékosan, mert ez számít a legkevésbé: hátha lenne egy fiú is.
Az én érveim, hogy halasszuk még pár évig:
-nincs munkahelyem egy jó ideje, ettől függetlenül van egy kevés bejövetelem, ami nem állandó, tehát bármikor megszakadhat
-a kisebbik gyerekkel nagyon megszenvedtem az első fél évet, és ettől még mindig rettegek, hogy ugyan ilyen lesz a harmadikkal is.
-ha bármi történik a Férjemmel, nem tud esetleg dolgozni, én egyedül kevés ideig tudom fentartani a családomat a megtakarított pénzből ha nem találok akkor sürgősen munkahelyet.
-szeretnék először állandó anyagi bejövetelt, a fent említett okok miatt.
-félek hogy a harmadik gyerek most túl sok lenne, megviselné a kapcsolatunkat, habár ezt nem tudom pontosan, nem sok okom van ilyet gondolni.
Ezektő függetlenül szeretnék nagyon még gyereket csak úgy érzem szükség lenne még egy pár évre, hogy önfeledten, rózsaszín köddel tudjam várni a harmadik gyermekünket.
Mindig ezzel jöttök, hogy a fiatal is meghalhat. És???? Azért nézzétek már meg, hogy ha elsétáltok egy temetkezés előtt, hogy hány évesek az elhunytak. Töredékük fiatal.
Nem értem mire jó idősebb embereknek szaporodni. Most szándékosan akartok ártani annak a gyereknek??
Ferjem 43 volt mikor született a kisfiunk. En semmi különbséget nem látok pl türelemben vagy bármiben a legjobb barátomhoz képest aki 28 évesen lett apa.
Az már dilemma hogy így legyen e második baba és ha igen mikor. Azért en is 31-et betöltöttem már.
Bocs, én is ismerek sok fiatalt, aki tragikus körülmények között elhunyt, de ez még nem ok arra, hogy valaki idősként gyereket csináljon.
Ha nem hal meg, akkor is lehet minden baja. Az a ritka, ha egy idős ember fitt és fiatalos. És max fiatalos lehet, de fiatal nem. Ez is csak ideig óráig tart, a biológia az biológia. Ők csak tartják magukat, de sosem lesznek olyanok, mint régen.
Nem, egyszerűen van az a kor, amikor már nem kell gyereket gyártani, mert kockázatos a fel nevelése és annak a minősége is.
Ne toljátok ki túlságosan, ha lehetséges, mert egy idősebb férfi spermiuma már nem olyan minőségű, mint egy fiatalé.
Egyrészt sokkal kevesebb is, másrészt 20-30%-kal megnő az esélye egy genetikai rendellenességre, vérszegénységtől kezdve (Viktória királynő is emiatt szenvedett benne, mert idős volt már az apja. Jóformán Viktória királynő miatt terjedt el ez a betegség, mert ez öröklődik), a Dawn szindrómán át a skizofrénáig (genetika eredetű, akár tovább is öröklődhet a hajlam, tehát az unokák, dédunokák is szenvedhetnek benne) mindennek megnő az esélye.
Természetesen ti tudjátok, a ti döntésetek, de mindenképp mérjétek fel a következményeket is. Ne csak a szülő szempontjából, hanem a gyerek szempontjából is.
#24 tök jó még a végén azt a konklúziót kell levonni hogy mindenki 45-50 évesen alapítson családot, mert úgyis a fiatalok halnak, nem? 🤦♀️
Ész megáll. Én nem azt mondom hogy csak 20on évesen jó szülni, én 32 vagyok és terhes, de azért ne romantizáljuk már túl a 40es 50es gyerekvállalást.
Hát, de én mondanám, ha 15 évesen a 65 éves apámat ápolgatnám. Mi a f@sznak olyan kor már gyerek??
Komolyan ennyire ösztönlények egyesek? Ilyenkor már az unoka jöjjön,nem kisbaba.
Nekem az összes nagyszülőm 80 fölött van. Ha 50 évesen vállaltak volna gyereket, akkor is látták volna felnoni, sőt akár unokák is lettek volna..
De nyilván elhunyhat valaki huszonévesen is hirtelen. Nem lehet tudni.
Szerintem a negyvenes években még egyáltalán nem gáz gyereket vállalni.
Viszont ha a kérdező nem szeretne, akkor nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!