Van ilyen nektek is, hogy folyton az jár az eszébe, hogy mennyi dolga van és nem tud nyugodtan lenni?
Nekem is szokott felgyűlni munka, de a nehezét megpróbálom egy napba sűríteni, és ilyenkor a férjem babafelügyel egész nap.
Most pl. ügyintézés gyűlt össze, telefonálgattam, iratoztam, üzeneteket váltottam, időpontokat foglaltam, közben készítettem babakaját és fogyasztottam, meg nagytakarítottam a kamrát meg a hűtőt.
Ezalatt a férjem szórakoztatta, etette altatta a fiunk, meg közben playstation-özött.
Neked van néha segítség? Szerintem ha a végére jutnál valaminek, nem éreznéd, hogy a tennivaló tenger hullámai átcsapnak a fejed felett.
Nekem speciel segít, ha összeírom a teendőket, így sokszor kiderül, hogy nincs is annyira sok dolgom.
Én értem mit érzel, rajtam is eluralkodik néha ez az érzés és nem kell, hogy nagy problémák legyenek.
Én soha a büdös életben nem értettem, hogy a mosás körül mi ez a s*gg? Tán a patak partján vered a sziklához? Vagy csak én vagyok olyan szerencsés, hogy van mosógépem? Nem értem. Egy mosást berakni 35 mp. Kiteregetni 5 perc, de sokaknál van szárítógép is.
Főzés: nem kötelező mindennap 3 fogásos ebédet csinálni, egy borsólevest felrakni 10 p, egy saláta megint 10, mondjuk legyen még 5p, mert elpakolsz. De ha már itt tartunk mindenhol vannak menük, sokszor árban is jobban jár az ember, mintha főzne. Néha be lehet ezt is vetni, ha nincs kedved/időd/kapacitásod.
A vásárlás meg ilyen dolog, ha frisset szeretnél, nem elegendő 2 hetente csinálni. Még mindig jobb, mintha neked kellene kikapálnod a földből.
Házimunkát sem kell mindennap, vagy attól függ, mit nevezünk annak. Hogy pici gyerek mellett gyakrabban porszívózol, meg mosol fel megértem, de mi a többi? Gyakrabban kell ablakot pucolni?
Néha úgy érzem, az emberek maguk csinálnak problémákat. Min stresszelsz, most őszintén? Mi a legrosszabb, ami történhet, ha egy nap elmaradsz valamivel? Nem lesz tiszta bugyid? 1 nappal tovább kell nézd a kéznyomot az ajtón? Kivételesen fagyasztott brokkoli kerül az asztalra a friss helyett? Semmi olyan nem történik otthon, amit néha néha ne lehetne csúsztatni. Igazán felesleges azon stresszelni, hogy mosnod kell, tán csak nem kell emiatt meztelenül az utcára mennetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!