Lehet gyereket arra nevelni, hogy leszbikus legyen, vagy ez csak úgy kialakulhat?
21 szerinted nem ér rá kamaszkorban?
Nem hiszem hogy kisgyerekkorban fontos szexuális kisebbségekről mesélni nekik. Mint ahogy nem akkor mesélek nekik a paksi bővítésrol vagy a parlamentáris demokráciáról sem. Sőt egyáltalán minden családnak joga van a saját ertekrendhez.
Amúgy a kérdező szándéka hogy a gyerek homoszexuális legyen? A kérdést így is lehet erteni
Amennyire lehet tudni, ez tiszta genetika.
Ugyanakkor ismerek egy leszbikus párt, ahol van egy gyerek előző házasságból.
Most kamasz és biszexuálisnak mondja magát.
Hogy ez véletlen e, ki tudja..
Ez nem egy felvilágosító könyv, hanem csak van benne 17 mese között 2, amelyikben ilyen hősök vannak.
A gyerek annyit kérdez, amennyit akar, de simán érthető számukra. Az egész világunkat megértettek eddigre kb, honnan jön a fény, hogy zajlik a nap. Látják hogy vannak családok, nagyszülők, hogy az egyik apuka sovány, a másik kövér, valahol csak egy szülő van, anyu hasában van a kistesó, a nagymama meghal mittudomén, egyáltalán nem nagy vaszisztdasz nekik, hogy az egyik királyfi egy másik királyfit szeret. Elmondod egy mondatban, nem kell előadást tartani.
Engem sokkal jobban aggaszt, hogy majd háborúról, globális felmegedésről, fuldokló jegesmedvékről, naponta tömegével éhenhaló gyerekekről, koldusokról stb kell velük beszèlgetni és interpretálni, mint az ő szemükben még mindenható felnőttnek, a tehetetlenségünket.
Szerintem átnevelni lelkileg nem lehet, de biztos vagyok benne, hogy testi vágyat "átneveléssel" el lehet érni, mint a kutyák nyáladzása csengőszóra, egyszerűen hozzászokik a testük, de lelki kielégülést ezzel nem fognak kapni, szóval kb meg lesznek nyomorítva.
Én nagyon figyelek a gyerekem környezetére, én is liberális szellemben próbálom nevelni, de meg nem tudnám mondani egyik ovistársáról sem, hogy melyikük nem hetero. Van egy fiú barátja, aki imádja a lakkozot körmöt és a csillogó, flitteres cuccokat, de annyit puszilkodnak a gyerekemmel és játszanak szerelmesesdit, meg eltervezik az esküvőjüket meg a gyerekeiket, hogy nem mondanám, hogy nem hetero.
Nekem a mesekönyvvel sincs bajom.
Annyi még, hogy a gyerekem nemrég megkérdezte, miért csak kakasnak meg tyúknak lesz csibéje, miért nem lehet két tyúknak, mikor azt mondtam neki, hogy a családokban lehet két néni meg két bácsi is gyerekkel, szóval ki kellett térnünk a "szerez a bácsitól/nénitől egy kis részt"re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!