Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha van kedvetek, olvassátok el!?

Ha van kedvetek, olvassátok el!?

Figyelt kérdés

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.

Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.

A kórházban a gyermek elveszítette az össze ...tovább »s ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apj át .., fájó tekintettel kérdezte: "Apa mikor fog ...tovább »nak visszanőni az ujjaim?"

Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.

Visszament az autójához és többször belerúgott.

Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte.

A gyermek azt írta:"SZERETLEK APA!"

A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA ÉS A TÁRGYAK SZERETVE!

Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot:

A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!

Légy ura érzelmeidnek:

- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,

- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,

- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,

- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,

- vigyázz a szenvedélyedre, rabsággá és végzeteddé válhat!

A harag és a szeretet nem ismernek határt. Válaszd a szeretetet, hogy szép és kedves életed legyen!

Ezért tart ott az emberiség ahol most.

2010. aug. 7. 14:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy értem én azt is, hogy ez a tanmese sokkolni akar. Hátha ettől tényleg elgondolkodnak emberek bizonyos dolgokon. Nyilván azért idegesít engem az ilyen jellegű kitalált történet, mert nem nekem szól, többek között kizártnak tartom, hogy ne tűnjön fel valakinek, hogy egy fémtárggyal csapkodja a gyerekét. A lényegét értem, a körítéstől ver a víz...
2010. okt. 28. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!