Ha van kedvetek, olvassátok el!?
Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.
Haragjában, a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti.
A kórházban a gyermek elveszítette az össze ...tovább »s ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apj át .., fájó tekintettel kérdezte: "Apa mikor fog ...tovább »nak visszanőni az ujjaim?"
Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.
Visszament az autójához és többször belerúgott.
Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte.
A gyermek azt írta:"SZERETLEK APA!"
A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA ÉS A TÁRGYAK SZERETVE!
Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot:
A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!
Légy ura érzelmeidnek:
- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,
- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,
- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,
- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,
- vigyázz a szenvedélyedre, rabsággá és végzeteddé válhat!
A harag és a szeretet nem ismernek határt. Válaszd a szeretetet, hogy szép és kedves életed legyen!
Ezért tart ott az emberiség ahol most.
állat!
nekem se semmi apám volt de legalább nem ütött. inkább érzelmileg zsigerelt ki.. nem tudom melyik a jobb.
röviden: b@szhatja és remélem ez csak egy tanmese nem valódi sztori.
akkor én is irok egyet ... egy rövidet:
Apu a kertben játszott velem és a bátyámmal. Anyu kijött és azt mondta: "Letapossátok a füvet." Mire apu azt felelte: "Nem pázsitot nevelünk, hanem gyerekeket."
(Harmon Killebrew)
Hát, idegesítő, hatásvadász tanmese azoknak, akik az ilyenre fogékonyak.
Franciakulccsal fényezek, és elfelejtem, hogy a kezemben van, majd azzal csapok oda? Ugyanmár...
Valóban elgondolkodtató.
Az utolsónak.
Akkor szerinted az a jobb ha háborúzunk meg irtjuk egymást?
És igaza van a kérdezőnek a franciakulcs egyáltalán nem lényeges. Ha még mindig nem érted hogy mit akar mondani ez a mese akkor sztem várj még egy pár évet...
Az utolsónak: kösssz a kioktatást, most jól kiosztottál. :D Hogy jön ide a háború? Olvasd el figyelmesen, amit feljebb írtam, neked is szól: Reméljük, sikerült ezáltal jobbá válnod.:)
Mondjuk azt sem értem, mire kéne várnom még pár évet... De ez nyilván az én hibám, nem értem a mély értelmű gondolataid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!