Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek 1 gyerekkel...

Szerintetek 1 gyerekkel mennyi az, ami jó havi bevételnek számít?

Figyelt kérdés

Átlag kiadásokra nézve. Tudom hogy nem mindegy, hogy pl van e lakáshitel vagy nincs meg ilyenek de úgy átlagban, itt Magyarországon.

A férjem 350et keres, én 220at 6 órában. Ez 570e, lakáshitelünk van egyedül. Én ezt egy gyerekkel szűkösnek érzem..Majd mondjuk ha 8 órában dolgozok nekem is több lesz, nem vagyok egy pénzt elszórós típus, nem dohányzunk semmi ilyesmire nem költünk. De 400e-450e úgy hipp hopp elmegy havonta legalább..Főleg mióta gyerkőc van. Akiknek ráadásul több gyerek van mennyiből élhetnek, mindig ez jut eszembe, én nem is mernék 2.at vállalni.

2020. szept. 24. 11:44
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, az természetes, hogy a nagyobb dolgokra évekig gyűjteni kell. Nekünk sincs se kerítés, se terasz még, azt nem tudjuk 4-5 hónap alatt összespórolni, pedig mi félreteszünk havi 250-et, de ebből nyilván elmegy más nagyobb kiadásokra is, jogsi, szemüvegcsere, fák a kertbe - egy fiatal családnál így megy ez. Az átlagembereknek nem hullik minden készen az ölébe 25 évesen.

De amúgy próbáljatok meg spórolni. Nem tudom, milyen hőmérséklet mellett van 15 ezres gázszámlátok, a 21 fok bőven elég egy egészséges embernek, ha fáztok, húzzatok fel egy pulcsit.

A kaján is simán lehet spórolni, menütervezéssel, idényzöldségekkel, az akciók figyelésével, nagybevásárlásokkal, kevesebb hússal. Tök egészséges és finom kajákat lehet kihozni fillérekből.

2020. szept. 24. 13:59
 22/38 A kérdező kommentje:

Igen, létszükséglet, 2 éve lakunk itt, és még csomó minden nem volt/nincs. Például most vettem szőnyeget fél éve a nappaliba, most vettem szobába szekrényt juniusban az Ikeaban mert az sem volt, konyhai cuccaim alig, most vettem étkészletet, eddig csak ilyen szedett vedett ezer éves tányérjaink voltak, de még egy csomó konyhai cuccom nincs így sem, szóval nem a 600. csecsebecsét veszem, hanem olyan dolgokat, amikre már a beköltözéskor nem maradt pénzünk.

2020. szept. 24. 14:00
 23/38 A kérdező kommentje:

Ja igen, kerítést is pont májusban csináltunk újat, bár nekünk az nem volt olyan nagy tétel, mert a szakember ingyen csinálta meg a teljes 30 méteres kerítést, és az anyagot is ár alatt hozta hozzá. (régi nagy szívesség viszonzása)

Úgyhogy azzal legalább szerencsénk volt.

De köszi hogy leírtad ezt, igen, akkor más is így van ezzel legalább nem csak én!

2020. szept. 24. 14:08
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
19-es nagyon jól leírtad. Ha nem is baromfi és termesztett zöldség, de nagyon sok család egyszerűen nem eszik otthon hétvégén. Mert az tök jó családi program, h átmegyünk a mamához, aki megfőz és még csomagol 1-2 napra. Máris csak a hét felében kell megoldani a kaját. Az nagyon nem mindegy. Nálunk 4 gyerek van és havi szinten olyan 200 e megy el a bevásárolásra. Ebben benne van a drogéria, piac stb. És nincs itthon chips és kóla egyáltalán. Alapanyagokat veszek, amiből én sütők, főzök.
2020. szept. 24. 14:09
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

18-as vagyok. Szóval igen, nem vagy elég türelmes :D

Én amúgy igazat adok neked abban, hogy nem azért dolgozunk, hogy minden fillért félrerakjunk, és görcsösen gyűjtsünk állandóan, közben meg elfelejtsünk élni. Igenis férjen bele az a nyaralás, állatkert, étterem, egy-két "csak úgy megveszem, mert tetszik" vásárlás. Meg férjen bele a kistesó, ha szeretnétek, mert nem arról van szó, hogy nélkülözni kéne miatta. Hogy akkor 1-2 évvel később lesz kívülről lefestve a ház? Őszintén, leszarom, ráérünk (nálunk ez az aktuális projekt, belül már nagyon szép, kívül gáz, de egy ideig még így marad :D)

2020. szept. 24. 14:11
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyéni igényektől függ. Van, aki 200ból is megoldja. Meg is lehet, de ha lenne több, inkább nyilván azt választaná. Mi 350 körül keresünk mindketten, de inkább váltok most hogy több legyen a fizum, úgy érzem kényelmesnek.
2020. szept. 24. 14:18
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, igen, nem vagy elég türelmes :D Tök normális 10-15 évet spórolni nagyobb dolgokra. Mi is most kötlöztünk, átérzem a dolgokat, nálunk is sok bútor hiányzik. Viszont ennek az időszaknak is vége lesz,, 1-2 év alatt bebútoroztok és belakjátok, utána marad egy csomó pénz pl egy második gyerekre is akár. De pl már most elkezdtünk gyűjteni a következő felújításra,hiába új minden, mert 15-20 év múlva bizony megint neki kell esni. Addig ha havonta 5-10 ezret félreraksz erre a célra, csomó össze fog jönni mire szükség lesz rá.

Nekem nagy álmom, hogy eljussunk Japánba, 10 éve rakok félre egy nagoyn mininális összeget rá kb gimis korom óta, és 3 éven belül összejön egy hónapos körút belőle kettőnkre. Szerintem ezt csak így lehet, ha nem származol gazdag családból.

2020. szept. 24. 14:32
 28/38 anonim ***** válasza:
69%

"Nekem a 200nm pont a végtelen pazarlás csimborasszója"

Leírtad a lényeget. Neked. Mi viszont szeretünk itt élni és meg is tehetjük, hogy itt éljünk. Nem ráz meg a rezsi összege, ennél jóval nagyobb összegeket is ki tudunk fizetni.

Egyébként a zsíros-lisztes hozzászólást nem én írtam, a férjem például anyagiaktól függetlenül szereti az egyszerű ételeket, szóval nem bélszínt eszünk szarvasgombával (bár nekem gyengém a libamáj, de évente kb. kétszer-háromszor eszem). 11. vagyok

2020. szept. 24. 14:40
 29/38 A kérdező kommentje:

Igen ez jó ötlet amúgy, sok kicsi sokra megy. Én is majd januártól pont azt terveztem, hogy távolábbi jövőben levő dolgokra elkezdem kicsiben elrakosgatni a pénzt. Mivel idén jelen helyzet miatt nem voltunk nyaralni sem, csak belföldön párszor de azt Szépkártyából fizettük még a belépőket meg a kaját is, így az idei nyaralást átteszem jövő év vége felére (Dél-Portugália) így jövőre nyaralásra sem kell gyűjteni, utána meg 1-2 évet lehet majd kihagyunk az új autó miatt.

Hát igen, nekünk sincs semmi segítség szinte, egyikőnk szülei sem jómódúak, így persze nem is várjuk el, meg nem is baj ha meg kell dolgozni a dolgokért, csak néha tényleg úgy érzem, hogy nem haladunk annyira előre. Persze tudom hogy így is jobban élünk mint kb a világ 60%-a, mert nagyon sok nélkülöző vidék van.

2020. szept. 24. 14:50
 30/38 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam el a kommenteket...

Férjem ~450körül hoz haza, nekem kerek 100 a gyedem. Van egy 50ezres hitelünk.

3 autót tartunk fenn, lakast ujítunk, masfél éves a fiunk. Nyaraltunk is idén 3 napot, sosem volt az, hogy most valamire nem jutott a boltba pl. Ja és most várjuk a 2. Babánkat.

De ott vannak barátnőmék, férje hazavisz 700ezret, ő kap 200at. 1 hitelük van, havi 40ezer, 2autojuk. És nem tudják beosztani, sokszor a szüleik segítik ki őket. 3 éves a fiuk, nem is terveznek többet.

Szoval szerintem ez igen csak igény függő

2020. szept. 24. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!