Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek 1 gyerekkel...

Szerintetek 1 gyerekkel mennyi az, ami jó havi bevételnek számít?

Figyelt kérdés

Átlag kiadásokra nézve. Tudom hogy nem mindegy, hogy pl van e lakáshitel vagy nincs meg ilyenek de úgy átlagban, itt Magyarországon.

A férjem 350et keres, én 220at 6 órában. Ez 570e, lakáshitelünk van egyedül. Én ezt egy gyerekkel szűkösnek érzem..Majd mondjuk ha 8 órában dolgozok nekem is több lesz, nem vagyok egy pénzt elszórós típus, nem dohányzunk semmi ilyesmire nem költünk. De 400e-450e úgy hipp hopp elmegy havonta legalább..Főleg mióta gyerkőc van. Akiknek ráadásul több gyerek van mennyiből élhetnek, mindig ez jut eszembe, én nem is mernék 2.at vállalni.

2020. szept. 24. 11:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
37%

2 gyerekkel ( a nagy 8 éves, a kicsi 2 hetes) kb. 1 millió forint a havi bevételünk. Babavárónk van illetve a férjemnek egy diákhitele, de az idén kifut. Jól élünk.

Egyébként 50.000.- ft sok rezsire? Nekünk csak a gáz átalányunk 35.000.- forint. 200 nm2-es házunk van, a rezsi egy háznál egészen más, mint egy lakásnál.

2020. szept. 24. 13:07
 12/38 anonim ***** válasza:
65%
Ennél sokkal több a rezsink ugyanekkora házban. A kaja meg olyan, hogyha főzöl zsírból,meg lisztből valami szart, akkor az biztosan olcsóbb lesz, mint havi 100 ezer, de bizonyos szint felett nem így szeretnek élni az emberek. Jó havi bevétel teljesen szubjektív, minél több a pénz, annál több az igény, biztosan 100 ezerböl is kihozhato minden, de akkor nincs nyaralás, új ruha, külön foglalkozás, játék.
2020. szept. 24. 13:10
 13/38 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nálatok a felesleges költekezésen úszik el a pénz. Például írtad, hogy mindig veszel a lakásba ezt, azt. Minek? Létszükséglet? Ha nem, csökkentsd a kiadásokat. Minden hétvégén elmentek valahova, az is sok pénz. Csökkentsd ezt is, vagy menjetek olcsóbb helyre. Főzz több napra, főzz olcsóbbakat is néha, stb, stb.
2020. szept. 24. 13:11
 14/38 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk kB ennyi ment el múlt hónapban.3 gyerekünk van. Kettőnek bevásároltam a suliba is. Egy átlagos hónapban kB 320 ezer megy el, ebből 100 hitel+50 ezer rezsi.
2020. szept. 24. 13:11
 15/38 anonim ***** válasza:
66%

"főzöl zsírból,meg lisztből valami szart, akkor az biztosan olcsóbb lesz, mint havi 100 ezer,"

Nem akarom elvinni a beszélgetést tévútra, de idényzöldség/gyümölcs és okos vásárlás esetén megoldható, és nem kell lisztből meg zsírból főzni... Persze lehet kiló bélszínt enni lazaccal és kaviárral, vagy akár pörköltet főzni szarvasgombából (állítólag megtörtént :D), illetve az sem mindegy, hogy ki mennyit eszik. Ismerős panaszkodott a drága kaja miatt, utána elmondta, hogy a férjével lazán megesznek egy vacsira egy kiló bélszínt mittoménhogy megsütve. Nekik nyilván nehéz olcsón főzni ilyen igényekkel.

200 négyzetméterre persze hogy irtózatos a rezsi, de két gyerekkel sem költöznék többre mint 100nm-re, és nemcsak a rezsi miatt. Nekem a 200nm pont a végtelen pazarlás csimborasszója, kivéve ha vállalkozást visztek benne, mert akkor érthető (de ebben az esetben nem beszélhetünk családi kiadásról, ez egy speciális helyzet).

2020. szept. 24. 13:20
 16/38 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy más negyedennyiből is megél, de én is ezt mondanám az alap minimumnak egy gyerekhez. És utána gyerekenként 100ezerrel növelném. Túlélni lehet kevesebből is, de élni, főleg kényelmesen élni igenis kell ennyi. Szerintem.
2020. szept. 24. 13:28
 17/38 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem menjetek el pénzügyi tanácsadóhoz, mert nagoyn kifolyik a pénz a kezetek közül.

Nekünk pontosan ugyanennyi a bevételünk, 120 a törlesztőnk, 85 nm-es családi ház, van kutya, és két gyerekkel bőven kijövünk, úgy hogy átlagban 150-200-at félre tudunk tenni.

2020. szept. 24. 13:35
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt most nem értem. Szóval kb 120-170 ezret félre tudtok rakni minden hónapban? Akkor mi a probléma? Mitől szűk? Nekünk magasabb a bevétel, 2 gyerek van, de mi is elrakunk kb ennyit egy hónapban. én ezt teljesen elégnek érzem. Nyilván lehetne többet is, ha odafigyelnénk a spórolásra kicsit, de mi is szeretünk járkálni ide-oda, vásárolni ezt-azt. Szerintem nincs ezzel probléma, ha mellette van megtakarítás is.
2020. szept. 24. 13:39
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Azért itt felmerül a kérdés, hogy kinek milyen segítsége van.

Sokan elfelejtik ezt, mert már természetes, hogy például minden hétvégén anyós főz, így hétvégén nem kell kajára költeni, vagy családi flotta miatt nincs mobilköltség, vagy éppen családilag közösen használt autóval járnak, vagy éppen gyermekfelügyeletre egy forintot nem kell költeni, mert van egy mindig ugrasztható időmilliomos nagymama.

De ide tartozik az is, ha pl. húsra nem kell költeni, mert kolléganőm elámulva nézett rám, mikor ecseteltem, hogy 60 ezer megy el kettőnkre kajára, merthogy ő ezt 20 ezerből megoldja. És mindenféle burzsujnak elhordott, csak aztán kiderült, hogy ja, a szülei 3-szor egy évben vágnak disznót, tartanak baromfit, így még életében nem vett húst/tojást a boltban, zöldséget szintén, mert mindent INGYEN kapnak.

2020. szept. 24. 13:43
 20/38 A kérdező kommentje:
lgen, 120-170et el tudunk rakni havonta. Az évi durván 1.8 millió. Ebből kb 500 lejön nyaralásra, de én úgy vagyok vele, hogy nem azért dolgozunk, hogy ne menjünk el egy évben 1-2* valahova, erre nem sajnálom, az élmények nekem fontosabbak mint a tárgyak. De kellene lassan autót vennünk, mert 15 éves elmúlt az autónk, nyilván nem szalonból, de valami normális pár éveset. Pár éven belül jó lenne egy tetőcsere,ezek sok milliós tételek. Ha lenne még egy gyerek akkor ennyit sem tudnánk elrakni havonta, akkor "10 évig" kellene gyűjteni egy nagyobb dologra. De lehet az velem csak a baj, hogy nem vagyok türelmes eléggé. 😂
2020. szept. 24. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!