A volt feleség megteheti, hogy se szó, se beszéd itt hagyja a gyereket, mert ő külföldre költözik? Mit csinálhatnék?
12 éve elváltak, a lányát ritkán látogatta a párom, leginkább a nagyszülőknél találkoztak. Tehát nem az volt, hogy itt is volt neki szobája, meg úgy jött-ment itt, mintha itt élne. Még csak rendes hálószobája sincs itt...
Pénteken azzal jött haza a férjem, hogy az exe bement hozzá ma az irodájába és hogy októbertől hozzánk költözik a lánya. Kérdeztem, miért? Mert hogy a felesége összeköltözik a párjával, de a pasi Bécsben dolgozik és hogy az kocsival innen másfél óra, nem fogja minden nap hozni-vinni a gyereket, főleg most a vírus miatt, hogy lehetetlen közlekedni a határokon (meg nyilván amúgy sem kivitelezhető, hogy heti 5 napon 220 km-t ingázzanak, még kocsival sem). A lány 16 éves, egyedül nem lakhat, a nagyszüleihez nem akar menni, de mondta, hogy az apjánál lakna. Kérdeztem a férjemet, hogy neki ez rendben van-e, lényegében egy vállrándítás volt a válasz, meg hogy "hát miért ne?".
Úgy, hogy nyár óta nagyban rajta vagyunk a babaprojecten, a lánynak tényleg nincs itt még egy ágya sem, sosem volt pár óránál többet az apjával, velünk. Lényegében mintha egy idegent költöztetne ide. Őszinte leszek, én meg nem akarok egy kamasz pótanyukája lenni, mikor azon vagyunk, hogy saját kisbabánk legyen.
Hogyhogy mit csinálhatnál? Nem tudod ezt megfúrni, hogy odaköltözzön a lánya az apjához. Annyit tudsz tenni, hogy elköltözöl, ha ez neked nem tetszik. Vagy pedig elfogadod és segíted a lányt. Ez a két út van.
Mért ne költözhetne ki a gyerek anyja Bécsbe? Megteheti. Mondjuk az fura h a lánya nélkül is megteszi, de ez van, végül is már nem kisbabáról beszélünk, hanem hamarosan egy felnőttről.
Nevetséges, hogy minden érved arra h ne költözzön oda a lány az, hogy nincs egy ágya sem.. Hát majd lesz. A babaprojekteteket nem hiszem h ez nagyban befolyásolja, ahogy a többiek is írták, 2 év és alig lesz otthon a lány. Az meg a férjed szegénységi bizonyítványa, hogy eddig elmondásod szerint alig törődött vele, alig találkoztak.. Szép az egész család mondhatom.
A férjed is fura, a leírásodból olyan, mintha neki tökmindegy lenne h odaköltözik-e a lány vagy sem, mintha azt gondolná h te majd úgyis megoldod..., ráadásul ha eddig csak ritkán találkoztak a lánnyal akkor nem is ismerheti, így nehezebb lesz átvenni a nevelését, már ha ezt egyáltalán komolyan gondolja h ezentúl ő fog törődni vele.
Egy beszélgetést azért megér a dolog a férjeddel, sőt akár a gyerek anyjával is hármasban, de tenni ellene konkrétan nem tudsz és nem is érdemes, hiszen a saját gyermekéről van szó.
Ezt az egész sztorit rávonatkoztathatod egyébként majd a ti közös gyereketekre is. Ő előbbrevaló az előző házasságából születettnél?
Természetesen megteheti. Az férjed megtehette, hogy 12 évig alig nézett rá a lányára? Nekem az abszurd, hogy azzal érvelsz, hogy még egy ágya sincs nálatok. Miért nincs?
Tényleg úgy gondolod, hogy egy gyerek csak az anya felelőssége? A saját jövendőbeli gyerekeddel kapcsolatban is úgy gondolod?
Tudja a fene, én kétszer is meggondolnám, hogy szüljek egy olyan embernek, akit az első gyereke ennyire nem érdekelt. Jön egy új nő, egy új otthon, ahol a te gyerekednek sem lesz egy ágya sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!