Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A volt feleség megteheti,...

A volt feleség megteheti, hogy se szó, se beszéd itt hagyja a gyereket, mert ő külföldre költözik? Mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés

12 éve elváltak, a lányát ritkán látogatta a párom, leginkább a nagyszülőknél találkoztak. Tehát nem az volt, hogy itt is volt neki szobája, meg úgy jött-ment itt, mintha itt élne. Még csak rendes hálószobája sincs itt...

Pénteken azzal jött haza a férjem, hogy az exe bement hozzá ma az irodájába és hogy októbertől hozzánk költözik a lánya. Kérdeztem, miért? Mert hogy a felesége összeköltözik a párjával, de a pasi Bécsben dolgozik és hogy az kocsival innen másfél óra, nem fogja minden nap hozni-vinni a gyereket, főleg most a vírus miatt, hogy lehetetlen közlekedni a határokon (meg nyilván amúgy sem kivitelezhető, hogy heti 5 napon 220 km-t ingázzanak, még kocsival sem). A lány 16 éves, egyedül nem lakhat, a nagyszüleihez nem akar menni, de mondta, hogy az apjánál lakna. Kérdeztem a férjemet, hogy neki ez rendben van-e, lényegében egy vállrándítás volt a válasz, meg hogy "hát miért ne?".

Úgy, hogy nyár óta nagyban rajta vagyunk a babaprojecten, a lánynak tényleg nincs itt még egy ágya sem, sosem volt pár óránál többet az apjával, velünk. Lényegében mintha egy idegent költöztetne ide. Őszinte leszek, én meg nem akarok egy kamasz pótanyukája lenni, mikor azon vagyunk, hogy saját kisbabánk legyen.

2020. szept. 23. 20:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Mégis mit mondhatna a férjed??

Nem igazán értem, ez miért zavarja a babaprojektet.

Szegény nagylány.

2020. szept. 24. 04:41
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

Az én férjemnek mondjuk nincs gyereke, de van egy nôvére akinek van két gyereke. Ha a nôvérét és a férjét bármi érné, és a férjem azt mondaná, holnaptól ideköltöznek a gyerekek, egy szavam se lenne. Erre való a család, kire számíthatnának, ha ránk nem? A saját gyereke méginkább.

Amúgy is, 16 éves, nemsokára egyetemre megy, alig lesz otthon. Mire a ti babátok megszületik és totyogó lesz, a nagylány szinte ki is repül.

És még talán elônye is lesz annak, hogy így alakult, hiszen így a féltestvérek is megismerhetik egymást, és ha egy jó kapcsolat alakul ki közöttük, késôbb is számíthatnak majd egymásra.

2020. szept. 24. 04:47
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Mire nálatok megszületne a gyerek már rég nem kell pótanyukát játszanod, mert felnőtt lesz a lány, lehet elmegy kollégiumba stb. Biztos nem egyszerű neked, de ez benne volt a pakliban.
2020. szept. 24. 06:08
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát aki gyerekes pasival jön össze,annak ez benne van a pakliban. Igen megteheti. Az apa is ugyanolyan szülő.
2020. szept. 24. 07:08
 15/23 anonim ***** válasza:
75%

Neked lehet, hogy idegen a lány, a férjednek viszont a gyereke. Érthető, hogy nem mondott nemet. Neked nem kell pótanyukának lenned, a lány már majdnem felnőtt. Nem tudsz mást tenni, el kell fogadnod a kialakult helyzetet, ha szereted a férjedet és vele akarsz maradni. Kicsit macerás lesz, de legalább megismered a lányt. Próbáld kihozni a legjobbat a szituációból.

Az én férjemnek van egy fia. Az évek során hol az anyjánál, hol nálunk lakott. Én sosem szóltam ebbe bele, még ha néha kényelmetlenséggel is járt 2 pici gyerek mellett. Mostanra már egyetemista és másik városban lakik, ritkán látjuk, de ha bármikor úgy hozná az élet, hogy egy ideig nálunk szeretne lakni, meg tudjuk oldani.

2020. szept. 24. 08:14
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Inkább örülj neki, hogy a gyereknek nincs ellenérzése veled szemben! Téged/titeket választott, nem a nagyszüleit.
2020. szept. 24. 08:17
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Mit csinálhatnál?

Például azt, hogy szeretettel fogadod a kislányt, megkönnyíted a beilleszkedését, segíted mindenben ugyanúgy, mintha te szülted volna.

Aki olyant választ párjául, akinek már van gyereke, az "megszokik vagy megszökik".

2020. szept. 24. 08:44
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, az anyja 12 éve egyedül neveli azt a gyereket. Apuka új életet kezdett veled, neki ezek szerint járt egy új esély, ami az anyának szerinted nem? Hiszen nem arról van szó, hogy lepasszolja a gyereket, vitte volna magával, de gondolom tiszteletben tartotta azt a döntését, hogy 16 évesen maradni szeretne itthon, ahol az élete, a barátai és máshova nem tud menni. Vagy úgy gondolod, amíg ti apukával dolgoztok a babaprojekten, meg úgy egyáltalán, az anya így 12 év múltán is sorolja újra hátrébb magát, a párkapcsolatát, hagyja az újrakezdést a fenébe, mert téged zavar a gyerek? Az a gyerek, aki ugyanúgy a férjedé is, mint az övé és akiről eddig érdemben ő gondoskodott? Hát elhiszem, hogy nem lesz egyszerű, pláne egy 16 éves kamaszlánnyal, de ez van. Persze meg kellett volna beszélni veled, az egyértelmű, de a reakciód azért ezzel együtt is szégyenletes. "Új" gyerek jöhet, a "régivel" meg veszkődjön aki akar, leginkább az anyja, aki eddig is, mert útban van neked. Ha egy babának akadna hely, akkor neki is fog, gondolom nem egy szobakonyhában éltek, itt az idő akkor berendezni a nagylánynak is egy szobát. Hovatovább azt is vedd figyelembe, hogy legalább vállalta ezt a felelősséget az apa, én tuti nem szülnék valakinek, aki nem törődik a már meglévő gyerkével, de újat csinálni van esze. Szerencsédre a férjed nem ilyen, ennek inkább örülnöd kellene.
2020. szept. 24. 08:52
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván lehetett volna ezt normálisabban intézni, családi vonásnak tűnik hogy mindenki mindent bejelentget, nem megbeszél. Az anyja bejelentette hogy megy Bécsbe, a férjed bejelentette hogy hozzátok költözik.

Viszont ettől függetlenül ez az egyértelmű megoldás, ezzel nem tudsz mit csinálni. 16 évesen én is falnak mentem volna ha anyám közli hogy hagyjam itt a barátaimat, az otthonomat, a hobbimat, az egész életemet és két évvel érettségi előtt egy tök másik oktatási rendszerben folytassam egy nyelven amit nem beszélek, mert ő költözik a pasijához Bécsbe apámnak meg nem kellek. Ha kicsit megpróbálsz együttérezni vele szerintem te se kívánnád ezt neki.

Megoldásnak azt javasolnám hogy ne az ellen küzdj hogy költözik a lány, de ülj le a férjeddel egy alapos beszélgetésre a félelmeidről. Pótanyának nem kell lenned, egy 16 éves nem fog elfogadni az anyjának. De biztos vannak jogos kétségeid az együttélésről, ezekre kompromisszumos válaszokat kell találni mert az sem megoldás hogy a lány most két évig csendben ül a szobájában és úgy tesz mintha nem is létezne, de az sem ha neked minden elvedet és tervedet és életritmusodat köré kell igazítanod. Ezeket a kompromisszumos megoldásokat meg úgy fogjátok megtalálni ha a férjeddel egy csapatként működtök.

2020. szept. 24. 12:55
 20/23 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem az a te szegénységi bizonyítványod, hogy nem volt igényed megismerni a férjed lányát és normális kapcsolatot kialakítani vele.
2020. szept. 24. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!