16 éves vagyok, 3 hete terhes. Ha a párom feleségül vesz lehetek gyámja a babának? Akkor nagykorúnak számíttok nem?
1. 3 hetesen még ki se derül a terhesség.
2. 16 évesen még engedélyt sem kérhetsz, hogy házasságot köss.
3. Anyádék lesznek a gyámok ha alkalmasak rá, ha nem, akkor nevelőszülőkhöz.
4. Még elvetetheted.
Kiskorú házasságkötéssel nagykorúvá válik. Tehát szülő lesz, nem gyám.
A terhességet az előző menzesz első napjától számítják, így az elmaradt menzesz napján már 4 hetes.
Itt van, hogyan kérhetsz engedélyt 16 évesen a házassághoz:
En nem vagyok abortusz ellenes de számomra elképesztő hogy egyesek erre rá akarnak beszélni valakit. Ne haragudjatok de ehhez senkinek nincs joga. Még a saját gyerekét se kényszerítheti senki abortuszra. Ez egy akkora döntés, amit az érintettnek kell meghoznia. És ő már meghozta. Itt abszolút nem az a kérdés, hogy szerintem vagy szerintetek el kene e vetetni.
Kérdező ha férjhez mész, akkor tied a baba mintha csak nagykorú lennél. Annak nézz utána, ezt hogy lehet elintézni jogilag.
#8 Mindenkinek tök egyértelmű, hogy egy 16 éves GYEREK ne vállaljon gyereket. Búcsút mondhat a jövőjének, a születendő gyereknek a legkevésbé sem jó. Sokkal undorítóbb dolog valakit rábeszélni egy ilyenre.
Pláne arra, hogy ő legyen a gyerek gyámja. Minek? Nem ő fogja felnevelni hanem a szülei. Már ha jót akarnak a gyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!