Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthon levő anyukák, mit...

Otthon levő anyukák, mit csináltok egész nap?

Figyelt kérdés

1.5 évesemmel vagyok itthon. Általában reggel 6kor kel. Tehát ilyenkor reggel 9-re már túl vagyok azon hogy, reggeli, tisztálkodás, rendet raktam mindenhol, felporszívóztam, elraktam a száraz ruhákat, kimostam kiteregettem az új adagot, kiszellőztettem, egyszerűen már nem tudok milyen házimunkát csinálni, a napi dolgokon kívül heti 1* takarítok. Főzni pl ma nem kell, mert tegnap főztem, bőven maradt, 2 naponta elég főzni is..Reggel 9 van és egyszerűen már nem tudunk mit csinálni. A tv-t unjuk, könyveket nézegetni nem lehet 9-10 órán át. Játszani én szintén nem tudok 9-10 órán át. Kerti munkákat csak este csinálom ha a férjem itthon van. Annyira a kertbe nem szeretek kimenni a kicsivel csak céltalanul bolyongani ott.

Én pl szívesen olvasgatnék, de a kicsi nem nagyon hagy.

Minden ismerősöm dolgozik ugyebár..

Mégis mit lehet egész nap csinálni itthon? Én 1.5 éve nem jövök rá, de már lelkibeteg vagyok tőle.

2020. szept. 23. 09:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%

Miért ne kertészkedhetnetek közösen? Kapjon egy locsolókannát, csinos kis csizmát, egy saját kis részt a kertben, egy lapátot..

Segítsen a takarításban, pl egy rongy a kezébe és "port töröl" persze nem igazándiból segít, de úgy lassabban haladsz.

Főzz lekvárt, csinálj házi paradicsomszószt, süss friss kenyeret, tanulj meg varrni, tornázzatok.

Egyébként kicsit bicskanyitogató a kérdésed, nem nekem, mert nekem meg sok segitségem van, viszont nem hergelem az anyukákat ilyen kérdésekkel gyakorin, akik ki se látnak a munkából. Kicsit mintha játszanád az eszed, hogy mennyire könnyű ám a gyereknevelés, és burkoltan célozgatsz, hogy nem tudod mások mit találnak benne nehéznek, miért nincs idejük pl kitakarítani.

Kisvárosban sem hiszem, hogy nincs más gyerek a jatszótéren, ha így van akkor nagyon furcsa helyen laksz....

2020. szept. 23. 11:28
 12/29 anonim ***** válasza:
90%

Hát nekem tényleg az jön le, hogy neked aztán semmi nem jó. Kisvárosban élünk mi is, de van baba klubb, játszóház 4 játszótér. Ha nincs senki rajtunk kívül akkor is minimum 1 órát ott vagyunk. És mint mondtam ő csak 12 hós.

Ha ennyire kín neked ez, add be bölcsibe és menj dolgozni

2020. szept. 23. 11:33
 13/29 anonim ***** válasza:
60%
Mindenki a játszótérrel jön.. Ennyi a kreativitás. Amúgy, azért vagy elsősorban otthon, hogy a gyerekkel legyél, mint elsődleges szociális színtér. Vagyis "tanitanod" kéne az életre.. Hagyni tapasztalni, mutatni neki a világot, játék által megtanulni ezer féle dolgot. Az, hogy unatkozol és gyereken kívüli dolgokat akarsz csinalni eléggé visszatetsző számomra..
2020. szept. 23. 12:07
 14/29 A kérdező kommentje:

Hát itt nincs, ez van, pedig Bp. közeli település, 2 játszótér van, de az egyik is most át van adva az óvodának ideiglenesen mert a másik ovit felújítják és az oda járó gyerekek is most ebben az oviban vannak így a másik játszótér le lett nekik kerítve, így külsős nem mehet be. Ez van.

A másikon meg senki nem szokott lenni, maximum estefelé, amikor meg már nekem itthon van a férjem, akkor már minek menjünk.

Megy bölcsödébe, de csak április 1-től, akkortól tudták felvenni, pedig már idén márciusban intéztem, de várólistás ugye, április 1-el kaptunk határozatot.

2020. szept. 23. 12:34
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Leírod melyik település? Ha nem titok. Hátha tudok valami tippet, én is Budapest mellett lakok.
2020. szept. 23. 12:38
 16/29 A kérdező kommentje:
Pilis
2020. szept. 23. 12:42
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát..Szerintem vonatozzatok fel Pestre és keressetek ott programokat, bár tudom, hogy nem olyan jó vonatozni, folyton arra várni valaki segít e, meg ugye akkor jóval több időre kell házon kívül lenni, amit nem biztos, hogy bír egy gyerek a babakocsiban. De ha már néha mentek az is jobb.
2020. szept. 23. 12:46
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy olyan hibbit, amit tudsz csinálni a kicsi mellett, például hímzés, harisnyavirág kötés, akkor lomtalanítás, rajzolás, nyelvtanulás, esetleg blog, vlog, YT csatorna, varrás, stb, stb..
2020. szept. 23. 12:57
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 1,5 éves a lányom.

Reggel 6 fele felébred, kb. 1 óra után visszaalszunk kb 8-9-ig.

Reggeli, utána séta kb 1 óra. Kint vagyunk egy picit aztán ebéd. Ebéd után eljátszik egyedül, vagy együtt mesekönyvet nézünk, formabedobózunk, plüssökkel szórakozunk stb. 1-2 között lefekszik aludni.

Felébred eszik gyümit majd megint 1 óra séta. Utána kint vagy bent játszunk.

Nem minden nap takarítok, attól függ hogy milyen kedvem van, illetve a lányom éppen mennyire igényel.

2020. szept. 23. 13:11
 20/29 anonim ***** válasza:
74%

Én azt nem értem, mit lehet egy játszótéren annyi mindent csinálni, hogy van, aki 2x is megy egy nap.

Számomra elég uncsi ott ülni és nézni, ahogy játszik, vagy homokozni vele. Akkor itthon már jobb ugyan ezt tenni.

2020. szept. 23. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!