Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg neki lenne igaza?

Tényleg neki lenne igaza?

Figyelt kérdés
A húgom mindent elég fél válláról vesz de egyébként imádjuk egymást. Most azon megy a vita egy ideje, hogy már 15 hetes terhes de csak 1x látta orvos mert elfelejtett elmenni a genetikai időpontra, és állítólag még nem kapott újat. Hiába noszogatom igazából nem aggódja túl a dolgot. A párjával egy pici garzonban élnek ahol a nappali egyben a szoba is és a konyha is. Noszogatom hogy minél előbb keressenek új albérletet mert ez így nem lesz jó. Persze ők is akarnak de mindig csak azt hajtogatja hogy jajj messze van még Március, van még rengeteg időnk. Persze mondtam neki, hogy jó ez a ti dolgotok de nem tudok segíteni mindent az utolsó pillanatban elintézni. Mert mindig ez van hogy mindig az utolsó pillanatra hagy mindent és utána meg kéri hogy segítsek. De úgy gondolom, hogy ez most nem csak egy tb kártya vagy épp egy munka, hogy ilyen lazán vegye. Nem akarok ezen idegeskedni, vagy veszekedni és el tudom fogadni a tényt hogy ő így dönt. Csak kíváncsi vagyok más véleményére is.
2020. szept. 23. 00:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Felnőtt emberek, megoldják.
2020. szept. 23. 00:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Elmondtad a véleményed, innentől az ő dolguk.
2020. szept. 23. 04:28
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Semmi közöd hozzá.
2020. szept. 23. 06:25
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Ne foglalkozz vele. De akkor se ha megy, hogy úr isten segíts. Nem a te életed nincs beleszólásod, de nem is neked kell a problémáit megoldanod
2020. szept. 23. 06:48
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Persze, hogy neki. Ő élete, ő gyereke. Semmi közöd hozzá. Nem neked kell megoldanod.

Az orvos kerülésével ugyan nem értek egyet, de garzon pl teljesen jó kezdésnek. Nekünk nagyobb lakásunk van, mégis mindig egy szobában vagyunk a gyerekekkel, mert míg kicsik, ez az igényük.

2020. szept. 23. 07:57
 6/12 anonim ***** válasza:
80%

Bennem két kérdés merült fel.

Vagy van gyereked, és azért oaztanád az észt, hogy úgy a jó, ahogy te csináltad.

Vagy nincs gyereked, valahol fáj, hogy a hugica beelőzött és meg akarod mutatni, hogy te jobban csinálnád, ha lenne.

Akármelyik eset, ne szólj bele. Ha érdekli a véleményed, meg a tanácsod, majd kérni fogja. De mi az, hogy noszogatod, meg intézkedsz?

2020. szept. 23. 08:19
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

"Mert mindig ez van hogy mindig az utolsó pillanatra hagy mindent és utána meg kéri hogy segítsek."

Már korábban, kisebb jelentőségű dolgokban meg kellett volna neki tanítanod, hogy nem vagy ugráltatható.

Talán pont azért vált ilyen linkké, mert tudja, hogy a világ rendje az, hogy a nővére az utolsó pillanatban mindent meg fog oldani neki.

Akkor mostantól ne oldd meg helyette az ő problémáit.

2020. szept. 23. 10:53
 8/12 A kérdező kommentje:

Jöttem egy kis beszámolóval, hát ha érdekes valakinek 😁

Köszönöm a válaszokat igazából csak véleményekre voltam kíváncsi, nem gondolom azt, hogy ha a ti 18 éves hugotok ennyire szarna mindenre azt szó nélkül hagynátok. Persze hogy noszogatom, hogy menjen orvoshoz, mert ez a nagy döntő ultrahang lett volna. Azért van ez a helyzet mert amióta ő van, konkrétan olyan mint ha az én gyerekem lenne nem is anyámé. Több mint 10 év van közöttünk. Igen az igaz hogy van gyerekem, de nem azért teszem ezt mert én máshogy csináltam, abba soha nem szólnék bele hogy ki hogy neveli a gyerekét. De az, hogy veszélyezteti a terhességét, és ennyire le sem tojja, hogy mi lesz velük az azért durva. És nyilván azért segítek neki amikor kéri mert a testvérem és szeretem. Egyébként még most sem kért új időpontot, a védőnő naponta többször hivogatja és nem meri felvenni neki a telefont mert fél hogy lekiabálja, elég pikánsan tud fogalmazni a védőnő és komolyan veszi a munkáját. Kérdeztem, hogy mikor megy orvoshoz akkor, és azt mondta, hogy még vár egy kicsit hát ha nem fognak rá emlékezni meg úgy is mozog már a baba szóval nem lehet baja. :) ez volt tegnap. Ma pedig elég bunkón hívott fel, hogy hívjam már fel az orvost és mondjam azt, hogy elveszett a telefonja és kérjek időpontot mert vérzik egy kicsit. Persze nem hívtam fel mert nem értem rá de mivel noszogattam hogy hívja fel magának fel hívta, utána 2 óra múlva megint könyörgött hogy menjek már el az orvoshoz mert ő már ott van de fél hogy mit fognak mondani, természetesen ebben támogattam mert azt hittem hogy a babát félti. Utólag kiderül hogy attól félt hogy majd leteremti az orvos. Irtak fel neki progeszteront, meg nézték a babát és kérdezték, hogy minden rendben volt e a genetikai ultrahangon, büszkén mesélte, hogy el hitték amikor azt mondta, hogy igen és holnapra kapott időpontot még egy vizsgálatra. Természetesen el kísérem holnap is, mert még kért rá, úgy hogy ha valakit érdekel holnap le írom hogy mi volt :)

2020. szept. 25. 23:59
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
Lebuktál. Kamu. 15 hetes terhesen senkinek nem írnak progeszteront, mert ennyi idősen semmi szerepe nincs már a terhesség megtartásában. 🙈
2020. szept. 26. 03:12
 10/12 anonim ***** válasza:
És vajon akkor is vigyorogni fog, ha szül egy fogyatékos gyereket? Sztem neki nem is való egy egészséges se. Úgy viselkedik mint egy gyerek és csak magával van elfoglalva
2020. szept. 26. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!