Ez tenyleg tetű lenne?

Figyelt kérdés

[link]

Sziasztok,

Szoltak hgy az oviba volt tetű ezért minden nap átnézem a kislányom haját. Serke nincs, kifejlett bogár sem, de ez a képem nem tudom mi. Gyerek fejbőrön láttam ehhez hasonlót de az inkább vmi kosz volt. Ha feketés barna pötty akkor az mi? Össze lehet keverni barmit a tetűvel? Annyira apró. A tetű bármilyen kicsi jól megkülönböztethető?

#tetű #felismerhetőség #az vagy nem az
2019. dec. 15. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A serke fehér. A tetű pedig mozog, szóval szerintem biztosan felismernéd, de nagyítóval könnyebb.

Sajnos a képen nem láton én sem rendesen, hogy mi az.

2019. dec. 15. 09:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak az zavar hgy a képre azt írják hgy tetű. Ez alapján bármi koszra rá tudnám mondani. De ha mindig mozog akkor azt észreveszem. Ez jó megkülönböztezés , köszi
2019. dec. 15. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A tetűt a haj átnézésével nagyon nehéz észrevenni, mert gyorsan szalad. Ha átfésülöd sűrű fogú fésűvel, akkor akad rajta, és igen, mozog. Látni a lábait.

A serkét szokták észrevenni könnyen, de az fényes, fehér, nem mozog, és baromi nehéz lehúzni a hajról.

Ami a képen van, az se nem tetű, se nem serke.

2019. dec. 15. 09:11
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Ez a tetű kakija szerintem.
2019. dec. 15. 09:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tetű kakija:)

Ez egy kosz, egy nagy semmi, akár homokszemcse, leesett levél darabja, körömalatti piszok, bármi kis vacak, ne foglalkozz vele.

2019. dec. 15. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, hogy vakarja-e a fejét. Vannak-e apró vérző sebek a fején (a szúrás). Az én gyerekemnek a fejbúbján és a füle mögött volt. Homlokra szerelhető zseblámpával és nagyítóval néztem. Aztán láttam a tetveket is. Az egész hajat módszeresen át kell nézni hozzá. A tetvek a fejbőrön vannak. A serkéket baromi könnyű összetéveszteni a korpával. De a korpa lehúzható, lesöpörhető, a serke odaragad. A tetű nem annyira kicsi, hogy azzal a pöttyel összetéveszd,egy kifejlett tetű 1-3 mm hosszú, látni a lábait meg minden. Ha tetűprobléma volt, akkor rendszeresen át kell nézni. Ha az irtásban kell tanács, szívesen segítek, mert annál, a rákkeltő vegyszereknél meg az ecetes fésülésnél vannak modernebb és gyorsabb módszerek. Sajnos az én lányom egy olyan osztálytárstól kapta el, akinek a szülei elhanyagolták a problémát, és több száz tetű tenyészett a hajában, gyakorlatilag az egész osztályt megfertőzte.
2019. dec. 15. 20:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen érdekelne hátha a jövőben szükség lesz rá.

Szerencsére úgy néz ki megúsztuk ezt a kört :)

2019. dec. 30. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!