Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más első gyerekes anya is...

Más első gyerekes anya is magányos és kétségbe esett?

Figyelt kérdés
Vannak szép napok, még csak 1,5 hónapos a gyerek, de néha már most nem bírom. Hasfájós, sírós, rosszul alszik. A férjem a munka miatt heti 2-3 napot nincs itthon. Ebben a városban nincsenek barátnőim, nem tudok kivel beszélgetni. Nem érzem magam depisnek, de be vagyok zárva egyedül, alig alszok. Ti hogy éltétek meg az első hónapokat? Én vagyok túl gyenge?
2020. szept. 16. 16:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen körülmények között biztos. Az en babám jól aludt, nem volt sírós, több baratnomnek is szinten babaja van, a ferjem sokat foglalkozik a babával, anyósom a szomszédunk, szóval ő is sokszor elviszi, uh így en nem vagyok depis.
2020. szept. 16. 16:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben simán érthető.
2020. szept. 16. 17:01
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Esetleg ha keresel valami baba-mama klubot? Tudom, most a vírus miatt nehezített, de hátha. Vagy láttam már a különböző anyukás fb-csoportokban a "társkereső hirdetés"-eket, amikor magányos anyukák kerestek társaságot a környékükön, ezt is megpróbálnám a helyedben. Így talán kevésbé lennél magányos.

Nekem jó, a férjem itthonról dolgozik és egyébként is szívesen foglalkozik a gyerekkel, bármikor nyugodtan rábízhatom, ha én elmennék fodrászhoz vagy csak szundizni egy jót délután. Plusz a babám sem hasfájós/sírós, így azért tényleg könnyű. Nem azt mondom, vannak rosszabb napok, de jellemzően boldogan és vidáman telik vele az idő. 2 hónapos lesz jövő héten. Viszont ha abban a helyzetben lennék, mint te, akkor biztos nekem is sokkal nehezebb lenne, szóval biztos hogy nem te vagy túl gyenge.

2020. szept. 16. 17:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Pont a COVID miatt nem megyek klubba se, a férjem is miatt dolgozik nagyon sokat (orvos) mert valaki folyton karanténban,mindig lezárnak valamit, helyettesíteni kell, elvinni a sok plusz ügyeletet..Eddig havi 3 ügyelet volt, most lett 12.. Ha ezt tudom, nem vállalunk gyereket most. Ő is szívesen segít, csak alig van itthon, de akkor támogat. Hol vannak ilyen "társkeresők"? Már ha alszik se tudok aludni. Tényleg szeretem, és ha olyan napra ébredünk, hogy nem csikar a hasa, olyan boldog vagyok és ő is. Amúgy meg üvölt szegénykém a fájdalomtól, ezt is rosszul élem meg. Köszönöm a kedves szavakat.
2020. szept. 16. 17:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon nehéz volt az eleje. És aztán később is csak bizonyos szempontból lett jobb. Nekem sem voltak a környékben ismerősök, és egy alig alvó állandóan sírós, extrém hasfájós babám volt. A férjem meg non-stop dolgozott. Őszintén szólva nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz. Később azért jobb lett mert a hasfájás elmúlt, de jött helyette szép lassan sok minden más. Fogzás, szeparaciós szorongás stb. Lassan 2 éves kezdődik a dackorszak ez is jó lesz. Az én gyerekem igazi többemberes baba/gyerek. Így szeretem ahogy van de nagyon várom hogy visszamenjek dolgozni és kicsit felnőtt életem is legyen. Lényegében semmi énidőm nincsen mert állandóan egyedül vagyok vele. Nagyon fáradt tudok lenni, de hiszem hogy ha hamarosan visszamegyek dolgozni akkor jobb lesz. Nyilván sok szempontból nehezebb is, de jó lesz kicsit elválni tőle élni kicsit a szakmai életem és utána ismét látni.

Nem vagyunk egyformák, az anyaságra mindenki próbál felkészülni de nem vesszük egyformán az akadályokat. Van aki ezt vagy azt viseli nehezebben, míg más esetleg könnyedén veszi. Neked is van egy adott személyiséged, és hogy a baba temperamentuma milyen lesz arról meg aztán elképzelésünk sincs. És előfordul hogy idő míg a két személyiség összefésülődik. Attól hogy fáradt vagy, vagy nehéz napod/heted van még nem leszel rossz anya se gyenge. Nagyon picike még, adj magadnak időt.

2020. szept. 16. 17:31
 6/14 anonim ***** válasza:
Tudom, milyen nehéz ez. A párom 3 műszakban dolgozik. Szintén hasfájós volt a babánk, de nagyon durván. Este 10-11-től, reggel 5-7-ig üvöltött, semmi nem használt neki, mindent kipróbáltunk. Rettegtem az éjszakáktól. Később még rosszabb lett, mert napközben is sírt már, nem lehetett kiszámítani mikor fog, már sétálni se mertem menni vele, nem ritkán a babakocsiban is üvöltött. Borzalmas időszak volt, de 3 hónapos korára egyszer csak abbamaradt. Tarts ki, ennél csak jobb lesz.
2020. szept. 16. 18:36
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az első babával otthon lenni életem egyik legszebb időszaka volt. Magabiztos voltam, szuper volt az összhang a babával, jöttünk-mentünk. Olyan igazi, nagybetűs NŐnek éreztem magam. Imádtam. Hamar be is vállaltuk a másodikat. A második babával viszont nagyot koppantam. Dongaláb, sok sírás, kevés alvás, sok ébredés, szoptatási nehézségek. Közben az első szuper kisbabából egy ördögfióka dackorszakos cseperedett. Elég rossz passzban voltam. De túléltük. Napról napra, óráról órára. Kitartás Kérdező. Használd ki a jó időt, kiránduljatok a kicsivel. Amennyit csak lehet, legyetek a természetben. Jót fog tenni, meglátod.
2020. szept. 16. 20:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is új vagyok a lakóhelyemen, távol a családtól. Én mondjuk jól feltalalom magam egyedul, nekem kisebb a társas igenyem bár a férjem rendes beosztásban van.

Ami segített: sok idő a szabadban. Vettem ilyen hordozót, és elmentünk kirándulni, mar három hónapos korában.

Könyveket rendeltem a babamnak is meg magamnak is, olyan jó könyveket találtam le se tudtam tenni.

Sorozatok :)

Minden hétre beterveztem egy -ket hosszabb telobeszelgetest egy barátnovel/ tesómmal...

Edzés: youtubeon fenn van pl Rubint Réka, amíg aludt a kisbabam tornaztam.

Remélem valamelyik ötlet segít!

2020. szept. 16. 20:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Èn is ezt èreztem. Brutàl hasfàjòs volt a lànyom. Könnyebb lesz idővel. Őszintèn az első 3 hònapot vègig szenvedtem, alig èlveztem.
2020. szept. 16. 20:55
 10/14 A kérdező kommentje:
8-as ezek mind jó dolgok, nekem is van házimunka,hobbi. De ha 24 órából 10-et üvölt, úgy a ringatáson meg a vigasztaláson kívül másból nem áll a napod.
2020. szept. 17. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!