Más első gyerekes anya is magányos és kétségbe esett?
Esetleg ha keresel valami baba-mama klubot? Tudom, most a vírus miatt nehezített, de hátha. Vagy láttam már a különböző anyukás fb-csoportokban a "társkereső hirdetés"-eket, amikor magányos anyukák kerestek társaságot a környékükön, ezt is megpróbálnám a helyedben. Így talán kevésbé lennél magányos.
Nekem jó, a férjem itthonról dolgozik és egyébként is szívesen foglalkozik a gyerekkel, bármikor nyugodtan rábízhatom, ha én elmennék fodrászhoz vagy csak szundizni egy jót délután. Plusz a babám sem hasfájós/sírós, így azért tényleg könnyű. Nem azt mondom, vannak rosszabb napok, de jellemzően boldogan és vidáman telik vele az idő. 2 hónapos lesz jövő héten. Viszont ha abban a helyzetben lennék, mint te, akkor biztos nekem is sokkal nehezebb lenne, szóval biztos hogy nem te vagy túl gyenge.
Nekem is nagyon nehéz volt az eleje. És aztán később is csak bizonyos szempontból lett jobb. Nekem sem voltak a környékben ismerősök, és egy alig alvó állandóan sírós, extrém hasfájós babám volt. A férjem meg non-stop dolgozott. Őszintén szólva nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz. Később azért jobb lett mert a hasfájás elmúlt, de jött helyette szép lassan sok minden más. Fogzás, szeparaciós szorongás stb. Lassan 2 éves kezdődik a dackorszak ez is jó lesz. Az én gyerekem igazi többemberes baba/gyerek. Így szeretem ahogy van de nagyon várom hogy visszamenjek dolgozni és kicsit felnőtt életem is legyen. Lényegében semmi énidőm nincsen mert állandóan egyedül vagyok vele. Nagyon fáradt tudok lenni, de hiszem hogy ha hamarosan visszamegyek dolgozni akkor jobb lesz. Nyilván sok szempontból nehezebb is, de jó lesz kicsit elválni tőle élni kicsit a szakmai életem és utána ismét látni.
Nem vagyunk egyformák, az anyaságra mindenki próbál felkészülni de nem vesszük egyformán az akadályokat. Van aki ezt vagy azt viseli nehezebben, míg más esetleg könnyedén veszi. Neked is van egy adott személyiséged, és hogy a baba temperamentuma milyen lesz arról meg aztán elképzelésünk sincs. És előfordul hogy idő míg a két személyiség összefésülődik. Attól hogy fáradt vagy, vagy nehéz napod/heted van még nem leszel rossz anya se gyenge. Nagyon picike még, adj magadnak időt.
Én is új vagyok a lakóhelyemen, távol a családtól. Én mondjuk jól feltalalom magam egyedul, nekem kisebb a társas igenyem bár a férjem rendes beosztásban van.
Ami segített: sok idő a szabadban. Vettem ilyen hordozót, és elmentünk kirándulni, mar három hónapos korában.
Könyveket rendeltem a babamnak is meg magamnak is, olyan jó könyveket találtam le se tudtam tenni.
Sorozatok :)
Minden hétre beterveztem egy -ket hosszabb telobeszelgetest egy barátnovel/ tesómmal...
Edzés: youtubeon fenn van pl Rubint Réka, amíg aludt a kisbabam tornaztam.
Remélem valamelyik ötlet segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!