Akinek egy angyal volt az első gyereke, a második milyen lett?
Miután túljutottunk az első hetek nehézségein, álom baba lett. Bár az éjszakát nem aludta át, de sokat és jól aludt éjjel, 3 hónaposan már nappal is. Az első 3 hónapban sokat sírt, állandó testkontakt kellett neki. Utána mosolygós, boldog, kiegyensúlyozott baba lett. 1 éves korára sokszor átalussza az éjszakát (pedig ahogy hallom másoktól, akik még szintén szopnak ennyi idősen, kelnek minimum 2-3x).
Most 13 hónapos, nyugodt, eljátszik magában egész hosszan, minden érdekli, nagyon ritkán sír, tényleg csak akkor ha baja van. Szóval szó szerint álom baba, álom gyerek. Nagyon könnyű vele.
Emiatt el is kezdtünk gondolkodni, hogy lassan jöhetne a tesó. De félek, mi lesz, ha ő pont az ellentéte lesz? Mert én a babázásnak csak ezt az oldalát ismerem. Ami szép és jó és könnyű.
Akiknél hasonló volt az első, milyen lett a második?
Nálunk a második gyerek egy kis ördögfióka, viszont emellé hihetetlenül rafinált és bájos. Tudatosan próbálja mindig lenyűgözni, elbájolni az embereket, és egyébként rosszalkodik. Nem kell nagy dolgokra gondolni, gyerekcsínyek, piszkálások, ugratások, de azért nehéz volt vele. Egyébként nyilván finomodott a személyiségük, de most hogy idősebbek (8-11) is megmaradt ez. A nagyobb szótlan, az iskolában sosincs panasz rá, jól tanul, jól viselkedik. Viszont ő nehezen tud beilleszkedni, egy barátja van, egy nálánál is félénkebb kislány. Előre félek, hogyha nagyobb lesz és kamaszodni kezdenek, hogy fog kiállni magáért. A kisebbik fiam pedig folyamatosan ökörködik, rosszalkodik, produkálja magát, viszont a gyerekek imádják, és még a tanárokkal is jól kijön, csak sokszor kell fegyelmezni. De van valami belülről jövő természetes bája, ami látom, hogy vonzza az embereket (fogalmam sincs kitől örökölte, mert mi férjemmel nem ilyenek vagyunk), és ezért nem haragudnak rá annyira, pedig elég sokat rosszalkodik. Őt ilyen szempontból nem féltem, biztos vagyok benne, hogy egész életében könnyedén boldogul majd az emberekkel.
Ezt csak érdekességnek írtam le, hogy azért nem kell leírni az "akaratosabb" babákat, mert bár baromi fárasztó ugrálni körülötte, amíg pici, lehet, hogy idősebb korában talpraesettebb lesz. :) Úgyhogy ez ne tántorítson el, ha szeretnétek második babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!