Harry Pottert hány évesen adnátok oda gyermeketeknek olvasni?
Nekem a barátnőm (12 és fél éves) elolvasta az összes Harry Potter könyvet. Azt hiszem, ő 8-9 évesen kezdte, és nagyon "odavan" értük.
Én is nagyon szeretek (imádok) olvasni, de nekem nem tetszenek az ilyen témájú könyvek.
Ha nem sértelek meg, ajánlanék párat, ami(k) nekem nagyon tetszett(ek):
A hetedik szoba,
Tiniblvány,
Nanny McPhee és a nagy bumm (könyvben még jobb, mint moziban),
Laura titkos társasága,
Hangya Peti,
A két Lotti,
A csudálatos Mary,
A kétballkezes varázsló,
Mosolyogni tessék!,
Nefelé.
Én ennyi idősen ez(eke)t szerettem olvasni, de szerintem nem korai, ha a lányod Harry Potter-t olvas. (Bár ahogy a barátnőm mesélte, talán a 4., 5. résztől elég félelmetes volt.)
13/l
Az első kötetektől nem lesz baja, nem lesznek rémálmai, stb. pláne, ha ennyi könyvet olvas :-) ez nagyon jó, én is ilyen könyvmoly voltam és most is szeretek olvasni, csak hamarabb fáradok. szemem ugyan bánta, az egyetlen rövidlátó vagyok a családban, mert nappal nem tudtam olvasni, csak este, ágyban, olvasólámpánál.
Azért írtam egyébként elsősorban, mert valamennyi HP-t olvastam, de filmet egyet se bírtam igazán végignézni. nem kötött le. könyvben sokkal jobb!!
Ma 09:22-es köszi az ajánlásokat. Utánanézek majd ezeknek is, bár néhányat már a lányom is olvasott. Janikovszky pl. nagyon tetszett neki is, de tőle talán mindent olvasott már, ami az ő koroszályának is szól.
Mostanában inkább a történelmi regényeket kedveli, ezen belül is leginkább az ókori Egyiptommal foglalkozik. Nehéz neki könyvet választani, mert sokat olvasott és ennek a korosztálynak sajnos nincs túl sok könyv. Legalábbis olyan, ami színvonalas is.
Harry Potter azért jutott eszünkbe, mert az osztályból már sokan látták filmen az összes részét és hát ő sem akar lemaradni, bár a film egyenlőre nem érdekli. Megszokta már, hogy olvas inkább esténként, vagy én olvasok fel neki. Azért olvasott ennyit, mert már nagycsoportosan megtanult olvasni és mivel előtte már rengeteget olvastam neki, így nem idegenkedett sosem az olvasástól. Mostanra már csak úgy alszik el, ha előtt olvasott legalább 1 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!