Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha áprilisban tölti be a 2-t,...

Ha áprilisban tölti be a 2-t, akkor októberig mi lesz velem?

Figyelt kérdés
Áprilisban lesz 2 éves a kicsi. Onnantól mennem kell dolgozni, mert lejár a gyed, gyes nincs. A bölcsibe, ha szerencsénk van felveszik szeptembertől, kb 2-3 hét,amíg beszokik. Én mit csinálhatok áprilisig a gyerkőccel illetve a munkahelyemmel. A felgyűlt szabik nem elegek az április közepétől október elejéig tartó időszakra. Ki fognak rúgni, ha nem tudok megjelenni a munkahelyen, mert nem veszik fel bölcsibe csak szeptembertől, ha szerencsénk van, akkor is? vagy ezt hogy kell megoldani? Ti, hogyan csináljátok? Segítség, nagyszülők,kikre rá lehetne bízni minden egyes áldott nap hónapokra, bébiszitter nincs pénzünk hónapokra egész napra.
2010. aug. 6. 11:58
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Na,jól leírtam:

szóval egész havi fizetést nem tudunk adni bébiszitternek, nem is keresek annyit, mint amennyit kér egy normál bébicsősz

nagyszülők messze és idősek, nem lehet rájuk bízni több órára egy eleven 2 évest

Ilyenkor mit lehet-ne tenni?

Ha kiveszem a szabikat, akkor is nyár lesz....a bölcsik is zárva.

2010. aug. 6. 12:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Első, hogy mit értesz az alatt, hogy nincs gyes? A gyes jár mindenkinek, alanyi jogon, tehát ha a gyedre jogosult voltál, akkor a gyesre pláne az leszel.

Fizetés nélküli szabadság a gyerek gondozása céljából 3 éves korig megillet téged, tehát 3 éves koráig otthon maradhatsz simán. Akkor is, ha esetleg nem kapsz gyedet, gyest.

Másik kérdés meg, hogy bölcsibe bármikor beadhatod a gyereket, nem kell megvárni a 2 éves kort. HA tehát annyira szorítanak az anyagiak, akkor mondjuk már kérjed januártól, vagy februártól a felvételét az bölcsibe, ugyanakkor visszaállsz (papíron) munkába is, és amíg tart a szabid, addig beszoktatod.

2010. aug. 6. 12:34
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem jól írtam, illetve nem pontosan az a helyzet, hogy nekünk már nem jár a gyes csak 2 éves korig. Az április...nálunk hamarabb tartjuk a szülinapokat, előző nap és akkor még április volt.

Pontosan: május 1-ig lehetek gyeden, utána munka, mert nem jár a gyes.

Nem akarom még ennél hamarabb bölcsibe vinni,sztem az nem lenne jó. A gyedből megélünk, azért, hogy kapjak pár ezerrel többet nem adom bölcsibe a gyereket, főleg, hogy föl se vették, szóval még nem is lenne hova. :( A fizum viszont kevesebb, mint amennyit elkér egy bébiszitter heti 5napra reggel 6-tól este 6-ig.

2010. aug. 6. 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:

Én így csináltam:

Bementem a munkahelyre, összeszámoltuk a szabimat. Így tudtam, hogy számoljak a bölcsivel. A fiam decemberben lesz 2 éves, a bölcsit októberben kezdi.Én szeptembertől gyesen leszek (ez feltétele a bölcsinek), innen a szabadságom kezdete. Amikor lejár a felgyülemlett szabadságaim, akkor megyek vissza dolgozni.

A gyed lejárta után jár neked a gyes, így a gyermek 2. éves korától ezt kapod a 3 éves koráig. Ez alatt ha akarsz vissza mehetsz dolgozni. Ilyenkor kapod a fizetést és a gyest, illetve mehet a gyermek bölcsibe.

2010. aug. 6. 13:04
 5/14 A kérdező kommentje:
Akkor fizunélküli szabin lehetek 3 éves korig, csak a gyes nem jár? Nem kötelező bemenni dolgozni és ezért nem rúghatnak ki? Mármint, nemcsak nem rúghatnak ki, hanem nem is kötelező bemenni, jár a fiznélküli szabi a tavaly 05.01-után születetteknek is 3 éves korig?
2010. aug. 6. 13:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Otthon maradhatsz vele még mindig 3 éves koráig, csak az utolsó évre nincs semmilyen ellátásra jogosultságod.

Viszont amit írtál, azt nem értem. Május 1-én született, de ti áprilisban tartjátok a születésnapját?

2010. aug. 6. 13:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen, családi "tradíció", hogy nem a napján, hanem előtte este tartjuk. :)
2010. aug. 6. 14:01
 8/14 A kérdező kommentje:

Tavalytól nem 3, hanem 2 éves korig jár gyes és mi már pont belecsúszunk ebbe sajnos. :(

Azt nem tudtam, hogy jár továbbra is a fiznélküli szabi 3éves korig,azt hittem, csak felmondási tilalom van.

2010. aug. 6. 14:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Az október az jó, bár, ha nem éhenhalás vagy karrier kérdés, nem szívesen adnám bölcsibe 2 éves kor előtt....viszont nálunk körberöhögték, aki karácsony utántól akarta vinni a gyereket, azt mondták, ilyen nincs, nem tartogatják üresen a helyet hetekig, mig kegyeskedünk januárba vagy utána befáradni...:(
2010. aug. 6. 14:16
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem értem miért nem jár a gyes? Aki idén (2010) május 1 után szülte meg a babáját, annak nem jár!! Én így tudom.
2010. aug. 6. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!