Ha áprilisban tölti be a 2-t, akkor októberig mi lesz velem?
Na,jól leírtam:
szóval egész havi fizetést nem tudunk adni bébiszitternek, nem is keresek annyit, mint amennyit kér egy normál bébicsősz
nagyszülők messze és idősek, nem lehet rájuk bízni több órára egy eleven 2 évest
Ilyenkor mit lehet-ne tenni?
Ha kiveszem a szabikat, akkor is nyár lesz....a bölcsik is zárva.

Első, hogy mit értesz az alatt, hogy nincs gyes? A gyes jár mindenkinek, alanyi jogon, tehát ha a gyedre jogosult voltál, akkor a gyesre pláne az leszel.
Fizetés nélküli szabadság a gyerek gondozása céljából 3 éves korig megillet téged, tehát 3 éves koráig otthon maradhatsz simán. Akkor is, ha esetleg nem kapsz gyedet, gyest.
Másik kérdés meg, hogy bölcsibe bármikor beadhatod a gyereket, nem kell megvárni a 2 éves kort. HA tehát annyira szorítanak az anyagiak, akkor mondjuk már kérjed januártól, vagy februártól a felvételét az bölcsibe, ugyanakkor visszaállsz (papíron) munkába is, és amíg tart a szabid, addig beszoktatod.
Nem jól írtam, illetve nem pontosan az a helyzet, hogy nekünk már nem jár a gyes csak 2 éves korig. Az április...nálunk hamarabb tartjuk a szülinapokat, előző nap és akkor még április volt.
Pontosan: május 1-ig lehetek gyeden, utána munka, mert nem jár a gyes.
Nem akarom még ennél hamarabb bölcsibe vinni,sztem az nem lenne jó. A gyedből megélünk, azért, hogy kapjak pár ezerrel többet nem adom bölcsibe a gyereket, főleg, hogy föl se vették, szóval még nem is lenne hova. :( A fizum viszont kevesebb, mint amennyit elkér egy bébiszitter heti 5napra reggel 6-tól este 6-ig.

Én így csináltam:
Bementem a munkahelyre, összeszámoltuk a szabimat. Így tudtam, hogy számoljak a bölcsivel. A fiam decemberben lesz 2 éves, a bölcsit októberben kezdi.Én szeptembertől gyesen leszek (ez feltétele a bölcsinek), innen a szabadságom kezdete. Amikor lejár a felgyülemlett szabadságaim, akkor megyek vissza dolgozni.
A gyed lejárta után jár neked a gyes, így a gyermek 2. éves korától ezt kapod a 3 éves koráig. Ez alatt ha akarsz vissza mehetsz dolgozni. Ilyenkor kapod a fizetést és a gyest, illetve mehet a gyermek bölcsibe.

Otthon maradhatsz vele még mindig 3 éves koráig, csak az utolsó évre nincs semmilyen ellátásra jogosultságod.
Viszont amit írtál, azt nem értem. Május 1-én született, de ti áprilisban tartjátok a születésnapját?
Tavalytól nem 3, hanem 2 éves korig jár gyes és mi már pont belecsúszunk ebbe sajnos. :(
Azt nem tudtam, hogy jár továbbra is a fiznélküli szabi 3éves korig,azt hittem, csak felmondási tilalom van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!