Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek hogyan változtatta meg...

Kinek hogyan változtatta meg az életét az, amikor gyermeke született?

Figyelt kérdés
Utána is stabil maradt a párkapcsolat vagy még közelebb kerültetek egymáshoz? Vagy inkább eltávolodtatok? Végleg tönkre ment emiatt (is), vagy ha elhidegültetek, később mégis összejöttetek? Esetleg, semmi nem változott?
2020. aug. 29. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Amikor láttam, hogy jó apa, még jobban beleszerettem.

A fáradság néha belőlünk is kihozza a rosszat, emiatt nem mondanám, hogy mindig lángol a szerelem, sokszor takaréklángon ég, majd belobban és visszatérünk a hétköznapok körforgásába.

Tehát nem tudnám azt mondani, hogy ugyanolyan, mint gyerekek előtt, de talán jó jel, hogy tervezzük miket fogunk együtt csinálni, ha kirepülnek és újra kettesben leszünk. 😀

2020. aug. 29. 10:58
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
A kapcsolatunk jobb, szorosabb, a kevesebb kettesben töltött idő ellenére is. Szuper csapat vagyunk, ez az egészségeseknél és a beteg babánknál is megmutatkozott. Egyébként pedig, amióta megszülettek minden sokkal intenzívebb és jobb. Érdekesebb az állatkert, mert nekik is tetszik. Szebb az ég kékje, mert ők is mondják, milyen szép. Finomabb az étel, mert jóízűen eszik. 😊
2020. aug. 29. 10:59
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Kb. ahogy egyes is írja. Nagyon jó apa a férjem, kellemes csalódás volt, arra számítottam, hogy beszáll a babázásba, nevelésbe, de nem ilyen intenzíven és szeretettel.

Viszont más szempontból nehéz, egyelőre a szexuális életünk nulla, kevés az intimitás a rohanás és éjszakázás miatt, illetve ingerültebbek vagyunk, ami miatt marjuk egymást. De igyekszünk túllendülni ezen.

2020. aug. 29. 11:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es, máris rátapintottál a lényegre, bár nem akartam direkt leírni, de a kérdés kicsit arra is irányult, hogy esetleg azt is eredményezte az első gyermek, hogy kedvet kaptatok-e ahhoz, hogy többet is vállaljatok.
2020. aug. 29. 11:03
 5/12 anonim ***** válasza:
67%

Pont mint a hármas. A gyors, lopott pillanatok az is ritkán nem a kedvenceim. De még az elején járunk a babázásnak, gondolom idővel többet lehetünk együtt.

Nagyon sok minden változott, hiszen mindig a gyerek körül jár mindkettőnk esze, még ha nem is róla beszélünk, ott van a gondolataink között.

Sok stressz meg aggódás, de öröm, játék, és boldogság is.

Eleg vegyes mit ne mondjak.

Viszont nagyon nagyon jó apa.

2020. aug. 29. 11:06
 6/12 A kérdező kommentje:

Gyorsan vettétek a lapot, mert a másik lényeget a 3-as írta. Hát igen, a gyermekvállalás sok kényelmes és kellemes szükséglet lemondásával is együtt jár. Mert ilyenkor valóban a baba az első, de a párkapcsolatot sem szabad semmilyen szinten hanyagolni. De rohadt nehéz megtalálni a kívánt egyensúlyt, minden elismerésem, akinek ez sikerül.

Nekem nincs érintettségem, mert nincs gyerek, csak kíváncsi vagyok, másoknál ez hogy van.

2020. aug. 29. 11:07
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Engem teljesen meglepett, hogy szinte semmi változás nem történt, azon kívül, hogy nem dolgozom. Annyira szépen belesimult az eletunkbe, mintha mindig is itt lett volna.

Hozzáteszem, jó alvó a babank, tehát nem voltunk soha kialvatlanok.

A kapcsolatunk olyan szempontból romlott, hogy a libidom nulla meg mindig (7 hónapos) úgyhogy ritka a szex, de remelem, hamarosan helyreáll ez is. Ezen kívül azonban a kapcsolatunk sem változott a férjemmel.

2020. aug. 29. 11:18
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

Ha csak párkapcsolati szempontból nézzük, semmi nem változott: már terhesen egyedülálló lettem, azóta is az vagyok - a gyerek lassan iskolás.

Ami elég nagy változás: kiejtett a munkaerőpiacról is, nem csak a "húspiacról". 😔

2020. aug. 29. 11:25
 9/12 anonim ***** válasza:
70%

Nem hozott csak pozitív változást, de előtte is jó volt a kapcsolatunk, 7 év után lett babánk.

Maga a háttér is megfelelő volt, így nem voltak stressz forrásaink

A babánk is jó alvó, jó habitusú

En sokkal jobban érzem magam fizikailag is, mert előtte sokat dolgoztam.

Nagyon jó apa a férjem, és megjobban szeretem, rajta is ezt látom, legalábbis még többet foglalkozik velem, dicsér, több az érintés.

Nálunk a szex is több lett, már az első otthon töltött napon kívántuk egymást, pedig bent volt a szülésnél

Ettől függetlenül nem biztos, hogy lesz tesó, valahogy így annyira kerek most az életünk

2020. aug. 29. 11:33
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
A férjem nagyon jó apa és férj, együtt pedig nagyon jó csapat vagyunk. A 2 éves kislányunk is nagyon jófej, elég korán átaludta az éjszakát és ezért sok időnk volt egymásra. A férjembe a mai napig borzasztó szerelmes vagyok, imádok minden percet amit vele tölthetek. Intelligens, empatikus és pofátlanul jóképű férfi aki mindenben segít, mindenben támogat, akire mindig mindenben számíthatok és aki imád és megbecsül minket a lányunkkal. Március óta itthon van home officeban velünk és sosem voltunk ennyire kiegyensúlyozottak mint most mióta folyton együtt lehetünk. Gyakran bújunk össze de sokszor van itthoni randink amikor csak borozgatunk este és órákig beszélgetünk vagy filmezünk, játszunk valamit. Randizni rendesen kevesebbet tudunk de a nagyszülők igyekeznek segíteni, hogy el tudjunk menni néha kikapcsolódni. Szerintem a gyerek óta közelebb kerültünk egymáshoz, együtt nőttünk fel a feladathoz és folyton húzzuk egymást ha valamelyikünk rosszabb időszakát éli. Komolyabb hullámvölgyünk szerintem nem igazán volt, ami volt az is külső dolog miatt. Szerencsésnek érzem magamat, hogy mellette lehetek anya és ő az én társam.
2020. aug. 29. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!