Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem kiábrándító,...

Szerintetek nem kiábrándító, ha egy pár csak azért házasodik össze, mert jön baba?

Figyelt kérdés

Bár én házasságban akartam csak gyereket vállalni, nem ítélem el azokat sem, akik anélkül. Van több ilyen ismerősöm is. Ezzel sincs semmi gond.

Ami nekem fura (és az utóbbi időben egyre több az ilyen az ismerősök között), hogy eljegyzés, boldogság meg minden, majd kiderül, hogy már úton van a baba... ilyenkor nekem mindig az az első gondolatom, hogy csak a gyerek miatt házasodnak... szüleim is így voltak. Apám azért vette el anyámat, mert úton voltam. Az eredménye 18 évnyi boldogtalan házasság lett. Persze, ez nem törvényszerű, de nekem annyira nem tűnik őszintének egy ilyen eljegyzés...

2020. aug. 27. 13:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
8-as: Ezekben az esetekben, amikről beszéltem, mindegyiknél hamarabb volt pozitív teszt, mint eljegyzés
2020. aug. 27. 14:35
 12/25 anonim ***** válasza:
82%
8-as vagyok, van olyan ismerosom is, ahol az elso honap utan besikerult a gyerek, es nem terveztek, de isszehazasodtak, es szeretik egymast, jopar evvel kesobb vallaltak meg egy gyereket. Szoval nem torvenyszeru szerintem sem.
2020. aug. 27. 14:40
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudhatod, milyen gondolat vezet addig, hogy mégis összeházasodnak. Lehet úgy gondolják, hátha hátrány éri miatta a gyereküket, ha házasságon kívül születik. Vagy csak egyszerűen ezzel a szertartással zárják le a gyermektelen életmódot, és családdá válnak, szóval ilyen szép jelképként értelmezik. Nem látok semmi kivetnivalót benne, bármi is az okuk rá.
2020. aug. 27. 14:45
 14/25 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem gázabb az, mikor gyerek után házasodnak össze. Akkor már nem mindegy. Jah,hogy kell a csok miatt....
2020. aug. 27. 14:48
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Le se szarom ki miért vagy mikor házasodik, semmi közöm hozzá, ítélkezni pedig nem szokásom...
2020. aug. 27. 14:54
 16/25 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk is mindenki azt hitte, pedig mikor bejelentkeztünk a házasságkötőbe még kanyarban sem volt a gyerek. Az esküvőn 9 hetes terhes voltam, a képek 2 hét alatt készültek el, kiraktunk 1-et 1-et, ezzel bejelentve, majd rá 1 hétre a babajelentőt. Nyílván joggal hitték azt, de egyébként szerintem nem gáz. Egyébként a gyerek sokkal jobban összeköt, mint egy papír.
2020. aug. 27. 14:57
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
Valószínűleg ők összeházasodtak volna amúgy is.. Ez nem az előző század eleje,akkor volt az inkább bevett szokás,de még azok a párok is szerethették egymást nyilván. Nem kell rögtön ítélkezni.
2020. aug. 27. 14:59
 18/25 anonim ***** válasza:
32%
Jól tették. Így legalább esküvő után nem kérdezgették, hogy mikor jön a baba.
2020. aug. 27. 15:16
 19/25 anonim ***** válasza:
79%

Kívülről elég nehéz megállapítani, hogy mi az ok a házasságra.

Én is több ilyet ismerek,ahol terhesség alatt volt eljegyzés, esküvő.

Volt ahol tervezett baba volt, volt ahol besikerult.

Persze van, amelyik azóta is tart és van amelyik nem.

Ennyiből szerintem nem lehet levonni, hogy milyen a kapcsolat és mennyire lesz tartós

2020. aug. 27. 15:31
 20/25 anonim ***** válasza:
37%
Nekem 2 ismerősömet is azért vette el gyorsban a pasi, mert jött a gyerek.. Számomra igen, kiábrándító meg kicsit "gáz", hogy amúgy (még) nem házasodnánk, de ha jön a kölök, akkor már gyorsan elveszlek. Mindketten el is váltak záros időn belül, de nyilván ez nem törvényszerű.
2020. aug. 27. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!