Szerintetek nem kiábrándító, ha egy pár csak azért házasodik össze, mert jön baba?
Bár én házasságban akartam csak gyereket vállalni, nem ítélem el azokat sem, akik anélkül. Van több ilyen ismerősöm is. Ezzel sincs semmi gond.
Ami nekem fura (és az utóbbi időben egyre több az ilyen az ismerősök között), hogy eljegyzés, boldogság meg minden, majd kiderül, hogy már úton van a baba... ilyenkor nekem mindig az az első gondolatom, hogy csak a gyerek miatt házasodnak... szüleim is így voltak. Apám azért vette el anyámat, mert úton voltam. Az eredménye 18 évnyi boldogtalan házasság lett. Persze, ez nem törvényszerű, de nekem annyira nem tűnik őszintének egy ilyen eljegyzés...

Nekem második házasságom, az első borzalmas volt. Megmondtam a szerelmemnek az elején, hogy nagyon szeretem, de házasodni csak közösen vállalt gyerek miatt fogok, más miatt nem. Neki ez nem volt probléma. Megállapodtunk, hogy csak akkor csinálunk egy miniesküvőt, ha már biztosan úton van a baba. Így is lett, és nagyon szép kis esküvőnk volt, a gyereknek pedig majd megmutathatom, hogy nézd, te már ott voltál velünk...
Szerelmi házasság, de gyerek miatt, így tudom összefoglalni. (Nem, nem veszünk fel támogatásokat, mielőtt valaki megkérdezné, van saját közös lakásunk és megtakarításunk.)

Az első házasságom akkor kötöttük, mikor a fiunk már másfél éves volt. Utána született másik fiunk. A házasság ettől függetlenül szar volt. Elváltunk.
A mostani férjemmel terveztük a házasságot és a közös gyermeket is. De mivel nem vagyunk fiatalok, úgy voltunk vele, ha jön, jöjjön. Sajnos elvesztettük. Utána összeházasodtunk és a következő ciklusban megfogant a baba. Engem az sem izgat, ha azt hiszik, emiatt esküdtünk. Aki tudja a menetet, azt is tudja, hogy 30 napot kell várni a bejelentés után, szóval nem lehet máról holnapra megesküdni. Meg tojok rá, ki mit mond. Ha valaki a támogatás miatt teszi, jól teszi. Ha nem veszi fel, nem veszi fel. Mindenki tud felelősséggel döntést hozni.

Sokaknal az eljegyzest kovetoen rogton bele is vagnak a gyerekvallalasba. Ha nem lettem volna szakmavaltas kellos kozepen, mi is igy tettunk volna, es akkor poenkodhattam volna azzal, hogy csak a gyerek miatt vesz el 😬 (Bocsi, tudom, hogy neked nem vicces, ismeretsegi korben es csaladon belul is van ilyen).
Legjobb baratnomek kituztek az eskuvo idopontjat, de nem akartak varni a babaval, rogton osszejott, a 3. honapban volt, mikor hazasodtak. Masik baratnomeknel becsuszott a baba nagyon a kapcsolat elejen, ok amugyis egyutt akartak lenni, igy osszehazasodtak, tehat ott is inkabb az volt, hogy amugyis lett volna eskuvo, csak kesobb. Mindket baratnomnel mar megszuletett a 2. gyerek is azota.
Szoval nem biztos, hogy ahol pocakos a menyasszony, ott a baba volt elobb, es csak utana az eljegyzes.

Igen, én is tudok olyat, hogy eldöntötték, hogy összeházasodnak, és onnantól már nem védekeztek. És a nő terhes volt már a házasságkötéskor. És akkor mi van? Nem a középkorban élünk.
De olyat is tudok, ahol valóban azért lett hirtelen ősszel esküvő, mert a hölgy teherbe esett, és nem így tervezték.
Azóta már 2 gyereket fölneveltek, a kisebbik is túl van az érettségin, és békességben, szeretetben együtt vannak azóta is. Szóval nem szükségszerű, hogy utána boldogtalan házasság következzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!