Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnénk gyerek(ek)et, de...

Szeretnénk gyerek(ek)et, de nem albérletbe. Ti mennyi hitelt vállalnátok be ilyen keresettel?

Figyelt kérdés
Szülői segítséggel lesz egy kis önerőnk, de valószínűleg ez kevés lenne bármelyik banknál, ezért szeretnénk felvenni a babaváró hitelt (már 2 éve házasok vagyunk) és mivel az ingatlan árak az egekben vannak, szükség lenne mellé lakáshitelre is. Jelenleg albérletben lakunk, ami 110 ezer+rezsi, a férjem 250-280 ezer közt keres, én egy átlagos hónapban 190 ezer körül kapok. Illetve van jelenleg 2 millió hitelünk, amit szeretnénk a babaváróból előtörleszteni. Szerintetek ilyen keresettel mennyi hitelt lenne érdemes bevállalnunk?
2020. aug. 23. 21:54
1 2
 11/17 Carragher_x ***** válasza:
46%
Ha megveszek se fogom megérteni, hogy miért érzik egyesek biztonságosabbnak a gyerekvállalást nyakig eladósodva, úgy hogy még az önerőt is kéregetni kell, mint egy bérleményben, amit viszont simán fizetnek minden hónapban...
2020. aug. 24. 02:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Max annyit, mint az albérlet ára. De alapvetően fordítva érdemes gondolkodni. Megnézni, mennyibe kerülne egy nektek megfelelő lakás, mennyire jön ki úgy a törlesztő a babaváróéval együtt, úgy ne legyen több, mint az albérlet, amit most biztonsággal ki tudtok gazdálkodni. Ha nem jön ki, akkor még nincs itt az ideje a lakásvásárlásnak.
2020. aug. 24. 06:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, tekintve, hogy Debrecenben egy 2 szobás felújítandó panellakás is 18-20 milliónál kezdődik, szerintem ez nem annak a kérdése, hogy mennyit vennénk fel, hanem, hogy mennyi kell még.

A kis önerő alatt én max 3-4 nilliót értek, emellé akkor simán kell mèg vagy 15-16 millió forint hitel, aminek a törlesztője szintén lesz 80-100 ezer forint, de őszintén?

Az albérletre is kifizettek ennyit, akkor meg nem mindegy? A lakás legalább a sajátotok.

2020. aug. 24. 06:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Én 1 magam 230 ezres bevétellel felvehettem 21 millió hitelt 2018.ban. 115 ezerig, a fizetés -féléig lehetett terhelni, 30 évre. Persze nem fogjuk addig fizetni, minél hamarabb végtörlesztjük, de akkor építkezés miatt szükség volt erre a pénzre. Most ha jól tudom, nem lehet már 50%-ig terhelni, csak 30-40%? Nem tudom pontosan.
2020. aug. 24. 10:05
 15/17 anonim ***** válasza:
85%
500 fölött lehet 50%
2020. aug. 24. 11:47
 16/17 Carragher_x ***** válasza:
92%

"Debrecenben egy 2 szobás felújítandó panellakás is 18-20 milliónál kezdődik"

"15-16 millió forint hitel, aminek a törlesztője szintén lesz 80-100 ezer forint"

"Az albérletre is kifizettek ennyit, akkor meg nem mindegy?"

Itt azért elég sok ellentmondást sikerült írnod. Egyrészt ha 18-20 millió egy felújítandó panel, akkor a 20 milliós keret nyilvánvalóan kicsi, mert fel is kell újítani + vannak adminisztratív költségek.

Másrészt egy 15 milliós hitel törlesztője 100ezer felett van.

Harmadrészt a jelenlegi 110-ből gondolom nem egy felújítandó panelt bérelnek, szóval fals az összehasonlítás is.

A valóságban a te adataidra hivatkozva ez inkább úgy néz ki, hogy ha egy alacsonyabb kategóriájú lakást céloznak meg, mint amiben feltételezhetően most laknak, szóval egy 60nm-es téglából mondjuk váltanak egy 50nm-es panelre, akkor kell nekik kb 5 millió önerő, meg 18-20 millió hitel. Így a törlesztőrészlet 130ezer körül lenne + a lakás amortizációja és karbantartása is őket terheli hosszútávon, nem a bérbeadót, erre nyugodtan számolhatunk átlagolva havi 10-et minimum.

Szóval 30 ezerrel többe kerülne havonta a lakhatásuk egy alacsonyabb kategóriájú lakásban, mint ahol jelenleg élnek. Ezt persze nekik kell eldönteniük, hogy megfelelő-e, de elég egyértelműen látható, hogy a bérlés és a vétel nem ugyanazt a lakást és nem ugyanazt a költséget takarja.

2020. aug. 24. 14:07
 17/17 anonim ***** válasza:
azóta mi a helyzet kérdező?
2021. okt. 25. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!