Szeretnénk gyerek(ek)et, de nem albérletbe. Ti mennyi hitelt vállalnátok be ilyen keresettel?
Debrecenben élünk.
#2 Nem mellé akarjuk.
Nem is biztos, hogy erre a jövedelemre megkapjátok a teljes 10 milliót a babavarobol, ha megis, kb 40-50 ezer csak annak a havi törlesztője. Emellett nektek már elég szűkös a mozgástér, még max 40-et kellene bevállalnotok, ez 5 millió ft hitelt jelent. Tehát összesen 80 ezer a törlesztőtök, ha baba lesz, 3 évig nem kell fizetni, cserébe kiesik egy fizetés. Nem tudom mennyi az önerő és hol akartok venni, de szerintem ezt nagyon számoljatok át, mert könnyen lehet rosszul járni a végén, hiába mondanak bármit.
Én a helyetekben, hacsak nem vagytok már benne a korban, akkor én még tolnám a dolgot, és először inkább továbbképeznem magam, hogy bevételt növeljek, de ti tudjatok.
110+rezsi helyett max. 70-75öt vállalnék be, és minél előbb letudnám.
Persze kérdés, milyen életszinvonalon éltek, mennyi marad ebből a nettóból. És a gyerekvállalással kapcsolatban mik a tervek, hány gyereket akartok és mikor, ami ugye a hitel torlesztésének szunetelésével, kamatmentességével vagy elengedésével jár.
"Illetve van jelenleg 2 millió hitelünk, amit szeretnénk a babaváróból előtörleszteni."
Mire van a hitel, ha albérletben laktok? Egyáltalán a babaváróból lehet előtörleszteni bármilyen hitelt? Nem célhoz kötött a felhasználása?
Egyébként nem az számít, mennyi hitelt vállalnátok be, hanem, hogy mennyit kaptok a banktól. Nem túl magas a jövedelmetek, a baba születése után pedig ez csökkenni is fog.
Szerintem menjetek be több bankfiókba is és érdeklődjetek, melyik mit tud ajánlani.
A mérlegelésnek ezután van csak értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!