Megmaradtak a barátaitok a gyerek után?
Nálunk abszolút széthullott, kettészakadt a régi baráti társaság. A banda szingli, vagy legalább gyermektelen része (szerencsére ők a többség) ugyanúgy összejár, szervezi a közös programokat és éli az életét ahogy mindig. A gyerekesek viszont mindig eltűnnek, nem lehet már rávenni őket a régi programokra. Egy ideig még fut utánuk, keresi őket az ember, de az ötvenedik lemondás vagy elutasítás után belenyugszik hogy akkor ez ennyi volt.
Abszolút bullshit hogy a gyerek után is minden megy a régiben a barátokkal. A valóság az hogy nem tud, lehetetlen. A barátok élik tovább az életüket változatlanul, te meg egyszerűen egyik napról a másikra kiválsz a csapatból, lemaradsz, eltűnsz.
Olyan értelemben persze megmarad a barátság hogy nem vesztek össze, nem lesztek ellenségek, ha néha összefutottok valahol akkor mindig lesz pár kedves szó és egy vállveregetés, de akkor is, az útjaitok már elváltak. Mások lettek a prioritások, a gyerekkel teljesen lehetetlen a régi életvitel folytatása, a régi baráti körben való aktív részvétel. A gyerek sajnos ezzel jár.
Én is azt tapasztalom, hogy nem igazán műkődik ez a dolog, bár egyelőre még csak a gyerektelen oldalon állok.
De igen, sajnos onnantól kezdve, hogy valahol gyerek születik, sajnos 2 probléma áll fenn:
1. A szülőknek onnantól kezdve soha sehova nem akarnak jönni, és nyilván, ha nincs közös élmény, lazul a kapcsolat is.
2. A szülőnek onnantól kezdve mindig a gyerek a téma, és egy gyermektelen számára ez sokszor unalmas.
Mondjuk most költözés után szomszédolós partin volt, aki kisgyerekkel is eljött, de itt is felmerúlt az a gond, hogy mondja, mondja, mondja, micsoda csoda a gyerek, meg így meg úgy, és egyszerűen mindig visszatért ugyanehhez a témához minden 10 percben.
Nézd, őszinte leszek, én egyszer sem voltam még olyan gyerekes társaságban, ahol a szülők ne folyton a kisgyerekről beszéltek volna... de nem hibáztatom őket, szerintem ez sokszor nem is tudatos dolog, észre sem veszik.
Masrészt azt is lehet, hogy olyan barátnőid/barátaid vannak, akik szintén szeretnének már babát, csak valamilyen okból nem lehet nekik, és fusztrálja őket a jelenléted emiatt. Ők sem tudatosan csinálják, csak lehet, hogy fáj szembesülni azzal, miről maradnak le és ezért nem hívnak titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!