Megmaradtak a barátaitok a gyerek után?
Szerintem gyerektől függetlenül is időnként változik az ember baráti köre, más irányba tartunk, hiába, hogy egykor megvolt a közös pont és egy darabig egyfele néztünk, egy idő után ez változhat.
Én elég fiatalon szültem először, a barátaim élete akkor még főleg a szórakozásból állt, én meg nyilván jóval ritkábban tudtam velük találkozni, mégis akik a legjobb barátnőm voltak, azokkal még évekig barátok maradtunk. Az akkori két legjobb barátnőmmel például nem azért szakadt meg a kapcsolat, mert nekem gyerekem lett, nekik meg nem. Az egyikük nagyon messzire költözött (skandinávia), plusz lett egy irgalmatlan tapló férje, és a társaságból nagyon sokan miatta nem akarnak velük találkozni, amikor hazajönnek. A masikuknal egyszerűen tényleg csak teljesen más lett az életünk, meg ő is elköltözött, és bár nem mondta ki soha, de tudom, hogy ő meg az én férjemet nem kedveli (második házasság, a nagyobbik gyerekemnek nem ő az apja).
Egyetlen egyvalaki volt, akivel tényleg a gyerekek miatt nem tartom már a kapcsolatot, ő egyszerűen vérig sértődött, amikor szülés után két nappal még bent a kórházban nem tudtam vele fél óránál többet trécselni, mert voltak más latogatoim is, például a nagyobbik gyerekem, és őt is látni akartam, meg úgy egyáltalán...
De amúgy a mostani tarsasagomban is csak ketten vagyunk csaladosak, a másik háromnak nincs gyereke. Közülük hármat amúgy tinikorombol ismerek, és közel a harminchoz találtunk újra egymásra, és már évek óta ők a második családom, pedig aztán tényleg kevés közös van az eletvitelunkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!