Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen családi háttérrel van...

Ilyen családi háttérrel van értelme a cukor korlátozásának?

Figyelt kérdés

Nagyapán cukorbeteg volt. Levágták először az egyik lábát, aztán a másikat, aztán meghalt. Gyerekként borzalmasan éltem meg.

Férj oldaláról mindkét szülő cukorbeteg.

Nagyon kevés cukrot eszünk. Nem nullát azért. De pl. nem veszünk bolti édességet. Én sütök minden hétvégén valamit, de nyírfacukorral, vagy sokkal kevesebb cukorral, ha a recept 20 dekát ír, én 10 dekát teszek, így is elég édes lesz. Joghurtot sem veszünk boltit, meg krémtúrót se, natúr joghurtba vagy krémes sovány túróba vágok gyümölcsöt, és egy csepp sztívát teszek bele, ezt is nagyon szeretjük. Péksüteményt, kenyeret itthon sütöm, fehér lisztet minimálisan használok.

Viszont többen azt mondták, hogy teljesen feleslegesen "kínlódok" ezzel, mert ha a genetikában benne van, úgyis cukorbetegek leszünk mi is meg a gyerekek is, bármit csinálok. Nektek mi a véleményetek? Van erről valami tapasztalat ilyen, cukorbetegséggel terhelt családban?

2020. aug. 21. 09:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
68%
A nadcukor is. En is sokaig altattam magam azzal, hogy ezek jobbak, csak azert, mert 1-2 plusz vitamin van benne, de cserebe tok rossz hatasa van. Ha nagyon kis mennyisegben hasznalja valaki, akkor a cukorbetegseg szempontjabol szinte teljesen mindegy, hogy melyiket hasznalja, akkor ennyi erovel ehetne a feher cukrot is. Foleg, hogyha melegited is, akkor meg mar vitamin sincs benne, es a legtobb bolti mez ugye pasztorizalt is. A nadcukor, kokuszviragcukor, barnacukor is mind egyre megy, es sajnos a nyirfacukor es az eritrit sem jobbak, pedig ugy adjak elo, mintha az lenne. Vercukor szempontjabol rovidtavon az eritrit meg elmegy, de van, akinek az es a nyirfacukor is hasmenest okoz. A kulonbozo edesitoszerek meg ugye mas miatt problemasak. Az egyetlen, ami semmilyenszempontbol nemaz, az a sztevia.
2020. aug. 21. 15:30
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Nekem a stressztől és az azzal járó bőséges cukorka és csokoládé fogyasztástól jött a cukorbetegség 2005 után. Azután egy-két évvel kezdődtek a szövődmények, neuropátiás dolgok, de csak 2008-ban derült ki orvosilag a probléma. Addig szinte faltam a cukorkákat mert nem tudtam mi a baj. A stresszre gondoltam, amit az akkori életveszélyes politika váltott ki 2005-9 környékén.

a lábam ujjait már alig éreztem 2014 környékén. Kezdődött egy retinopátia is még 2012 nyarán. Kezdtem kicsit féloldalassá válni, nem tudtam egyformára nyitni a két szememet.

Végül 2014-ben elkezdtem szedni a koleszterin szintézis termelését gátló Atorvasztatin 80 mg-ját. Az után kettő hónap múlva elmúlt minden korábbi szövődményem és teljesen szövődménytől mentessé váltam.

Most már kicsit többet engedek meg magamnak az étkezések során.

Néha megeszek cukros édességekből is egy-két falatot, de szedem rendszeresen a napi 80 mg Atorvasztatint.

Azóta nem jönnek elő a szövődmények egyáltalán.

Még a láb ujjaimban is rendeződött a keringés és visszatért az érzékelés.

Szóval nem kell megijedni attól sem, ha valaki cukorbeteg lesz, van már lehetőség a szövődmények megszüntetésére, sőt a már kialakult szövődmények visszafordítására is még jónéhány évig, ha nincsenek olyan súlyos érrendszeri elfajulások, ami már nem fordítható esetleg vissza.

Nálam a lábujjaimnál a neuropátia 2006-7 körül kezdődött. Ezeket a problémákat kb kettő-három hónap alatt hozta rendbe teljesen a 7 évvel később elkezdett nagy adagú (80mg) Atorvasztatin, amit már 6 éve szedek rendszeresen és folyamatosan.

Azóta semmi bajom.

Azt azért meg kell jegyezzem, hogy ezt a gyógyszert csak az emberek 90%-a szedheti, akiken nagyon hatékonyan segíthet.

Ezzel szemben az emberek 10%-ánál súlyos mellékhatásokat okozhat. E

Akinél bármi problémát jelenthet, annál ez már a legelején jelentkezik és még időben abba tudja hagyni ha szükséges.

Ezek a gyógyszer leírásában olvashatók, mire is kell odafigyelni.

A legnagyobb probléma, hogy a koleszterin csökkentő gyógyszerekről rémhíreket keltenek olyan emberek is néhányan, akiknek érdekeltségük van alternatív, kevésbé jó szerek forgalmazásában, ezért mindenféle méregnek kiáltják ki ezt az életmentő gyógyszert, a sztatint. Vannak közöttük olyan nevek Mint dr.Lenkei vagy a valamikori, kiöregedett, kissé mára megzavarodott Papp Lajos professzor, aki nagy magyar táktosnak öltözik és ehhez illően pánttal fogja át a táktoshoz illő hosszú hófehér haját.

Ő mondja méregnek ezt az életmentő gyógyszert valamiért, amivel teljesen szembe megy az a tapasztalatom, hogy 6 évvel ezelőtt a gyógyszer nélkül már a halálomon voltam, majdnem féloldamra sérültem keringési probléma miatt, majdnem elvesztettem a lábujjaimat és nem sok hiányzott ahhoz sem, hogy megvakuljak, de mind ez már rég elmúlt teljesen, attól a gyógyszertől.

Akinek hasonló problémája van, az először csak óvatosan, odafigyelve szedje a sztatint amit felíratott, nem jelentkeznek-e a leírásban szereplő mellékhatások.

Ha ezzel nincs baj, akkor megoldódott a szövődményektől mentes élete diabéteszesként, hozzám hasonlóan.

Már 6 éve szedem, azóta nem érzem, hogy cukorbeteg lennék, semmilyen szövődményből!

Sőt, azóta sem jelentkezett a gyógysxernek semmilyen mellékhatása nálam.

Csak egy dolgot bánok nagyon, hogy abban az időben, amikor a cukorbetegségem kezdődött, előtte elkezdtem falni édességeket. Ahhoz jött még a jókira stressz is. Ez okozta a cukorbetegséget, amire egyébként is meg volt a hajlam a családban.

Viszont a hajlam még nem betegség!

A betegség akkor alakul ki ebből, ha megtetemtjük hozzá a többi körülményt is. Egyedül mi tudunk vigyázni a többi hajlamisító körülmény visszaszorítására.

Ezen nagyon sok múlik!

2020. aug. 22. 10:06
 23/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy mit lehet még tenni a diab. elkerülésére...

A két étkezés között legkevrsebb másfél kettő óra kell elteljen, anélkül, hogy a legkisebb falat cukros dologgal vagy szénhidtát forrással megemelnénk a cukorszintünket.

Keveseket együnk és többször, akinek genetikai hajlama van a betegségre.

Nem biztos, hogy így elkerüljük, de jóval nagyobb így rá az esély, hogy megússzuk.

A nagyobb problémát az elhízás és a cukorszint napi állandó csipegetéssel való folyamatosan magasan tartás okozza elsősorban.

A hajlam még nem betegség, de kialakulhat belőle bármi, főleg ha mi teremtjük meg a körülményeket a diab. Kialakulására.

A hajlamot "ne etesd" mert betegséggé válik, ha minden körülményt megteremtesz hozzá.

Anélkül nem feltétlenül!

2020. aug. 22. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!