Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen családi háttérrel van...

Ilyen családi háttérrel van értelme a cukor korlátozásának?

Figyelt kérdés

Nagyapán cukorbeteg volt. Levágták először az egyik lábát, aztán a másikat, aztán meghalt. Gyerekként borzalmasan éltem meg.

Férj oldaláról mindkét szülő cukorbeteg.

Nagyon kevés cukrot eszünk. Nem nullát azért. De pl. nem veszünk bolti édességet. Én sütök minden hétvégén valamit, de nyírfacukorral, vagy sokkal kevesebb cukorral, ha a recept 20 dekát ír, én 10 dekát teszek, így is elég édes lesz. Joghurtot sem veszünk boltit, meg krémtúrót se, natúr joghurtba vagy krémes sovány túróba vágok gyümölcsöt, és egy csepp sztívát teszek bele, ezt is nagyon szeretjük. Péksüteményt, kenyeret itthon sütöm, fehér lisztet minimálisan használok.

Viszont többen azt mondták, hogy teljesen feleslegesen "kínlódok" ezzel, mert ha a genetikában benne van, úgyis cukorbetegek leszünk mi is meg a gyerekek is, bármit csinálok. Nektek mi a véleményetek? Van erről valami tapasztalat ilyen, cukorbetegséggel terhelt családban?

2020. aug. 21. 09:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem jol csinalod, nalunk meg ennyi cukor sincs, es lisztet is csak nagyon minimalisan fogyasztunk, (pcos es IR-rel vagyok tunetmentes, ferjem glutenerzekeny, aposom cukorbetegseg hataran, az o anyja 2-es tipusu cukorbeteg volt, az en nagyszuleimnek is magas a cukra).

Ajanlom a What I learned youtube-csatornat, hiteles, tudomanyosan elismert kutatasokat foglal ossze ilyen temaban angolul.

2020. aug. 21. 10:13
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Kerdezo, szuperul csinalod, mintha magamat olvastam volna, csak en barnacukrot v mezet hasznalok mindenbe. Ugyes vagy, igy tovabb.
2020. aug. 21. 10:14
 13/23 anonim ***** válasza:
38%
Lemaradt, h ajanlom a feher tonkolylisztet is sima liszt helyett. En mindig keverem grahammel, teljeskiorlesuvel vagy rozsliszttel.
2020. aug. 21. 10:16
 14/23 anonim ***** válasza:
84%

"csak en barnacukrot v mezet hasznalok mindenbe"

Amivel a szarnak adsz csak pofont, tudod?

A barnacukor és a méz ch tartalma és glikémiás indexe ugyanaz, mint a "fehér" cukoré, ugyanazt az inzulinválaszt váltják ki, így semmit se ér, amit csinálsz.

Kérdező, jól csinálod.

Bár a 2-es típusú culorbetegség kialakulásában a genetika is szerepet játszik, DE egészséges életmóddal elodázható.

2020. aug. 21. 10:22
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
A barna cukornak és a méz ugyanolyan mint a sima cukor.
2020. aug. 21. 10:28
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Nem felesleges egészségtudatosan élni. Ne hallgass a hülyékre. Majd 60 éves korukban irigyelni fognak téged. Mi nem vagyunk cukrosak, de férjem orvos. Egészséges táplálkozás és mozgás nálunk alap.
2020. aug. 21. 10:34
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
14-esnek igaza van. Igazabol a Stevia tudtommal az egyetlen olyan edesito, amit lehet adni a gyereknek is, es nincs rossz hatasa.
2020. aug. 21. 11:18
 18/23 anonim ***** válasza:
44%

Tévedés ha valaki azt hiszi csak a súly miatt lesz valaki cukorbeteg meg a hanyag életmód miatt.

Ha a családban benne van genetikailag a hajlam akkor bizony benne van a pakliban.

2020. aug. 21. 12:11
 19/23 anonim ***** válasza:
62%

Én azt tapasztaltam, hogy a genetika mindent visz. Volt két ismerősöm is, akik egész életükben sportoltak és szinte mániákusan egészségesen étkeztek, pont a családban előforduló betegségek miatt. Mindkettő béldaganatban halt meg 39 és 42 évesen. A Dédimama egyik tesója 93 évig dohányzott, élete nagy részében kórosan elhízott volt, 106 évesen lett öngyilkos. Az anyukám kifejezetten vékony, egészségesen étkezik, dolgos, sokat mozog. 63 éves most diagnosztizálták nála a cukorbetegséget.

Nem azt mondom, hogy nem kell egészségesen élni, de megakadályozni úgyse tudod.

2020. aug. 21. 12:35
 20/23 anonim ***** válasza:
23%
12es vagyok, bocsanat nadcukorra gondoltam. Persze tudom, hogy szinte semmivel nem tartalmaz kevesebb szenhidratot, de az izet mi jobban szeretjuk, ill. van benne egyeb asvanyi anyag. Ill. ugyanez a helyzet a mezzel is. De mi is toredeket hasznaljuk ezeknek.
2020. aug. 21. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!