14 hetesen felfröccsenő wc-víz mennyire veszélyes a babára? Ha gyors antibakteriális folyékonyszappanal megmostam magam. Alakulhat ki fertőzés?
Hallottam a hüvelyi fertőzések felszállhatnak és vetélést, koraszülést, magzatkárosodást okozhatnak.
Otthon történt. Gyorsan megmostam lent magam antibakteriális, virulicid, fungicid illat és szinezékmentes kézmosó folyékony szappannal. Hüvelybe nem mostam bele, csak a külső nemiszervet mostam meg. Tudom a hüvely flórát nem jó bántani.
Meg használok hüvelyflóra helyreállító kúpot, tejsav baktériumokat tartalmaz.
Lehet gond? Tehetek még valamit, hogy ne legyen baj?
Miből gondolod, hogy folyamatos és annyirra intenzív hogy megemelje különösebben a kortizol szintemet? Nem vagyok ideges egyébként. Vérnyomásom, pulzusom normál. Csak történt egy eset, ami bogarat tett a fülembe. Gondoltam érdeklődöm ezzel kapcsolatban. Lehet e gond. Mik a tapasztalatok.
Erre "megnyugtatás" képpen azzal bombáznak, hogy én tuti krónikus intenzív stresszben vagyon és szinte biztos, hogy elvetélek, vagy idegbeteg lesz a gyerek.
Simán lehet azt is mondani, hogy nem valószínű hogy a felfröccsenő vízben akkora a korókozók száma hogy gondot okozzon.
Aki fertőzés miatt vetélt, koraszűlt az bizonyára máshonnan szedte össze.
Ez korrekt válasz lenne.
Az kevésbé hogy de hülye paramami vagy, baromság a kérdés, és tuti elvetélsz, mert biztos nonstop ideggörcsben vagy.
Ez kevésbé
Uristen. Hagyjátok már a kerdezot. Picit tulprazott valamit, de semmivel sem jobban, mint a 100 “uristen ettem egy karika kolbászt és utána tudtam meg, hogy nem szabad, most akkor beteg lesz a babám?” típusú kérdések.
Nem, kérdező. Sem az aggodastol, sem a wc froccstol nem fogsz elvetelni. Bár valóban nem ártana, ha picit meg tudnál nyugodni. Nagyon sajnálom, hogy elveteltel, és biztos vagyok benne, hogy csak akkor fogsz teljesen megnyugodni, mikor fesir a pici és azt mondjak neked, egészséges. De azért próbálj pozitív maradni. Ha az megnyugtat járj inkább gyakrabban orvoshoz. Fogadj fel valakit akiben nagyon megbizol és ha attól vagy nyugodj, menj el kéthetente.
Sajnálom, ami veled történt 3mas
Nekem 39.héten tekeredett a babám nyakára a köldökzsinór...
Sajnos hajlamos vagyok felfázásra, fertőzésekre. Már terhesség elején volt betadin kúrám is, nőgyógyász orvos javaslatára, utólagos probiotikus kúp kezeléssel kiegészítve. Persze ez is megosztó, valaki szerint káros a jód, valaki szerint károsabb a felszálló fertőzés.
Nos én csak igyekeznék lehetőség szerint elkerülni a potenciális probléma forrásokat. Amit tudok megteszek, hogy ne legyen gond ezzel a babával. Inkább kérdezek, még ha hülye is a kérdés, minthogy valami jelentéktelennek tűnő, mégis komoly gondot okozó dolog felett elsuhanjon a figyelmem.
Ez inkább egy éberebb figyelmi állapot részemről, mint feszült idegeskedés-stressz.
Nos intim mosakodóval kapcsolatban, a legtöbb szerintem nem alkalmas intim mosakodásra az összetétele alapján, hiába az van ráírva. Nagyon sok piacon kapható ilyen termék inkább káros, mint hasznos. Olyan adalék anyagok vannak benne, amik irritációt okoznak, és károsítják a hüvelyflórát. Sajnos nagyon oda kell figyelni mit használjon az ember. Én hüvelybe semmit nem mosok be, csak külsőleg használok elfogadható összetételű intim mosakodót.
Istenem... Ezért nem kellene egyből kigúnyolni mindenkit, mert nem tudni mi áll a háttérben. Nem tudni ki milyen tragédiát élt át, ami miatt esetleg aggódósabb lett.
Nagyon sajnálom, minden jót kívánok neked a továbbiakban!
És nyugodj meg, pár csepp wc-víztől nem lesz baj és amúgyis megmosakodtál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!