Antibakteriális kézmosó vagy sem?
Mindegy mivel mosol kezet már a sima szappan is igen nagy mennyiségben oldja a kórokozókat.
Egyébként egy titpikus példa ha valaki nem most kezet pelenkázás után.
Lányom 1,5 éves volt, mikor ö is és az apukája is hányt. pont ekkor jöttek látogatóba barátnömék. Kértem öket ha pelenkázni akarnak akkor mossanak mindig kezet utánna. Hát persze hogy nem tették és az egyik barátnöm 2 nap múlva szintén hányt.
Mosdó előtt és után, pelenkázás előtt és után, illetve úgy általában, ha bármit csinálsz, amitől olyan módon bepiszkolódik a kezed, hogy meg kell mosni, akkor szükséges kezet mosni. És elég a szappan, nem kell antibakteriális kézmosó.
És arra is figyelj, hogy fehérneműket, törölközőket mindig magas hőfokon moss, mert azon pusztulnak el a kórokozók.
Én is folyamatosan küszködök fertőzésekkel, csak egy dolgot tudni kell, hogy nem csak mindig külső fertőzésekkel lehet ilyen gyulladásod. Ha felborul a hüvelyflóra egyensúlya, amit képes felborítani egy antibiotikumos kúra, gyakori tamponhasználat, legyengült immunrendszernél is előfordul, akkor a hüvelyben túlszaporodnak olyan gombák, amik fertőzést, gyulladást okoznak. Erre pedig a legjobb a hüvelyflóra helyreállító kúra. Patikában többféle ilyen kapszulát, kúpot lehet kapni.
Bár én minden fehérneműt és törölközőt magas hőfokon mosok, már áttértem a tangáról a francia bugyira, abból is a pamutra, én is mindig ügyelek a kézmosásra, alaposan tisztálkodok, probiotikumos tampont használok, mindig rendesen kikezelnek, utána helyreállítom a hüvelyflórámat, vitaminokat is szedek, hogy erősödjön az immunrendszerem, mégsem tudok belőle kijönni.:(
Úgyhogy a gyakori kézmosás, akár antibakteriális, akár nem, sem biztos, hogy meg fogja oldani a problémádat.
Amúgy mikor legutóbb voltam ezzel a problémával orvosnál, viccesen megjegyeztem, hogy már lehet túlzottan odafigyelek a tisztaságomra, amire annyit mondott az orvos, hogy lehet, mert amivel nem találkozik a szervezet, az ellen nem tud először hatásosan védekezni, szóval néha kell egy kis piszok, hogy utána szembe tudjon vele kerülni a szervezet.:)
Azèrt a streptococcus nem jàtèk. Èn is hasznàlnèk a helyedben antibakteriàist. Amùgy sima szappant szoktam.
Nàlunk a nagyobbiknàl van most hànyòs vìrus az oviban, màniàkusan fertőtlenìtek mindent, amihez hozzà èr hazajövetel utàn, èrtelme itt kilincs, ajtò. Mèg az ő kezèt is mosom dettollal, amint haza èr.
Ha biztosan elmùlt a fertőzès veszèly, èn felhagyok a fretőtlenìtgetèssel, ha minden okè, tènyleg nem kell tùlzàsba vinni.
Nem tudod megnèzetni, hogy valòban eltűnt-e a streptococcus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!