Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora gond, ha császár után...

Mekkora gond, ha császár után az anya nem nagyon tud pihenni?

Figyelt kérdés

Pénteken császároztak, elég jól vagyok. Persze, fáj a heg, hasfal, de azért minden nap jobb.

Sajnos, nem nagyon tudom betartani a 6 hét gyermekágyat, ma már nekem kell vinni a nagyobbat oviba(20 perc séta oda+20 perc vissza). Illetve el kell látnom a háztartást, főzni, mosni, takarítani, gyerekeket kísérgetni, rendezni.

Kicsit félek, lehet e valami gond, szövődmény emiatt?

Mire kell vigyázni?

2020. aug. 11. 06:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
70%

Miért kell így felfogni,én az ilyen buta felfogású embereket sem értem.

Miért lenne elhajtva,meg lenne vele is az idő,de nem maradhat minden nap otthon a nagy csak azért mert lett egy tesó.

Ha dolgozol akkor nem "elküldöd"otthonról??

Képzeld el az embereknek nehéz egyedül 2 gyerekkel amikor nincs ki segítsen,de megbírkóznak vele.

Neharagudj de én kikérem magamnak az ilyen" anyákat" megnevezést,te sem születtél tökéletesnek,lehet hogy neked van segítséged örűlj neki.

Ki mondta hogy a gyerek egy bútordarab??

Belelátsz az életembe vagy bárki máséba,hogy te már leteremted az olyan anyákat akik elmerik vinni oviba a nagyobbat?

Szerinted nincs olyan,hogy foglalkozik a kettővel,hogy ne legyenek ilyen problémák?

Sok olyan anyát ismerek,akiknél megszületett a tesó és a nagyobbik ugyan úgy ment oviba vagy suliba.

Képzeld az én anyám is ugyan úgy elvitt minket oviba/suliba,hiába volt otthon a húgunkal.

Úgyhogy nem kell mindenkinek vádaskodnia,meg a másikat csak ezért leteremtenie.

2020. aug. 11. 19:08
 22/28 anonim ***** válasza:
24%

15-ös mivel tőlem idéztél válaszolok... Nem nem a gyerekének szülte...DE ha 2 gyereked lenne tudnád hogy a nagyobb gyerekek nagyon szeretnek segiteni, akár még egy pelenka odavitele is hatalmas büszkeség és segitség...

Ha már szülök 2 gyereket had segitsen mar a nagyobbik, agy szarjam le és tartsam előle burokban a kicsit nehofy segitsen hisz nem neki szültem?

2020. aug. 11. 19:59
 23/28 anonim ***** válasza:
73%

22/22 Egyet ertek veled,20as vagyok

A nagyobb gyerek ugy is segiteni fog es szeretne is,mert buszke lesz magara es buszken meselheti is.

Be kell vonni a nagyobbat mert ha nem akkor kirekesztve erzi majd magat ez miatt is lesz testver feltekenyseg.

2020. aug. 11. 20:22
 24/28 anonim ***** válasza:
36%
te amúgy senki nem él a környéketeken, aki ugyanabba az oviba jár csoporttárs, és fel tudnának reggel ugrani a kölyökért? engem is vitt barátnő anyukája az oviba öcsém születésekor, apa külföldön, meg volt valami járvány akkor is, nagyszülőket sem merte anya hívni, hát maradtak az ismerősök. engem nem zavart hogy plusz fél órát vagyok a barátaimmal a napi óvodában levésen felül.
2020. aug. 12. 12:26
 25/28 anonim ***** válasza:
44%

21es, nekem mindegy mindenki úgy teszi tönkre a gyereke lelkét ahogy akarja.

És az más ha a szülő dolgozik, nem pedig otthon héderezik az új cukipicikével míg a nagy le van passzolva a búsba nehogy foglalkozni kelljen vele, hiszen zavarná anyucikát a babázásban, nehogy megerőltesse magát a szerencsétlen, inkább tönkreteszi a gyerekét a lényeg hogy anyuka pihenhessen amennyit akar, a nagy meg megy a lecsóba, majd nevelik az óvónők.

Minek a nagynak nyári szünet, minek idő az anyával, hiszen csak útban lenne. Komolyan nem értem minek az ilyeneknek nemhogy kettő, de akár egy gyerek is. Aztán meg itt sírtok miért nem szeret titeket a nagy és miért utálja a testvérét.

Tapasztalat. Az én anyám hasonló volt, a mai napig rühellem a kis izét akit odahozott engem meg elzavart, pedig ennek már több mint 20 éve. Most meg anyám vergődik hogy miért nem látogatom meg sűrűn, rossz neki egyedül.

2020. aug. 12. 13:02
 26/28 anonim ***** válasza:
89%

25os 21es vagyok

Miert tenne tonkre evvel a gyereket?? Jol kell csinalni es nem kirekeszteni a nagyobbikat,bele lehet vonni a nagyobbikat is.

Az az ido meg kell a pihenesre szules utan,nem kirugja a gyereket otthonrol,de nem tud annyi figyelmet szanni a nagyobbra mint addig,igy megteszi azt a lepest hogy jo legyen a gyereknek es a jatszotarsakkal lehet,majd amikor hazamegy ugyan ugy lehet vele foglalkozni.

Addig meg nem babazgatni kell,hanem pihenni hogy gyorsabban felepuljon az anya.

Nem mindenkinek ugyan az a velemenye errol a temarol,de sokan gondoljak ugy hogy jobb a nagyobbnak ha viszik oviba,valaki meg ugy hogy rossz neki ha viszik,de kesobb is mondhatjak hogy jaj szegeny mert kirugjak otthonrol mig otthon babazik az anya,akkor kerdezem folyamatosan tartsa otthon a nagyobb gyereket csak azert mert megbelyegezik ot a dontese miatt?

Mivel dolgozom,ezert a gyereknek sajnos az oviban kell lennie,de ha lesz masodik gyerek,akkor persze hogy itthon lesz nyari szunetben mert a kicsi is otthon lesz.

Nem kell lenezni senkit,hogy ez a megoldasa,ha nem tetszik nem kell beleszolni.

Nem mindenkinek ugyan az a velemenye.

Az mar egyeni szocproblema hogy ha szarul neveli a gyerekeket,mi is felnottunk es kepzeld nincs utalat koztunk es mi 4en vagyunk,ha valaki meg akarja oldani hogy ne legyen testver utalat es feltekenyseg akkor nem rakja burokba a kicsit a nagyobb elol.

Sajnalom hogy te igy jartal,de nem mindenkinek ez a tapasztalata,ezekszerint anyukad rosszul csinalta az en anyukam viszont szepen oldotta meg.

2020. aug. 12. 13:41
 27/28 A kérdező kommentje:

Néhányan itt nagyon nem létező dolgokat képzelnek bele ebbe a helyzetbe.

Nem otthon héderezem, pihengetek.

Mai napom úgy telt, hogy az 5 napos gyereket a 40 fokban babakocsiban vittem magammal ügyet intézni, sorba állni, mert nem volt választásom.

Tegnap szintén, orvoshoz mentem ugyanígy, ha még a nagyot is kellene magammal vinni, aki közben fagyizni akar meg játszóterezni miközben én sietnék mert egy újszülöttel vagyok napokkal nagy hasi műtét után, hát szerintem felkötöm magam.

Szerintem pont ezzel tennék rosszat neki, hogy mindenre megkapja, hogy most nem lehet-nem szabad stb.

Így nappal jól elvan, kimozogja magát és délután tudok vele is normálisan foglalkozni.

2020. aug. 12. 15:20
 28/28 anonim ***** válasza:
81%

Jézusom, de korlátolt agyúak vannak itt! Az anyuka nem koktélt iszogat a hűvös medencéjében, napszemüveggel és kalappal a fején, hanem ugyanúgy dolgozik. Ha pihenne, akkor se lehetne megszólni, mert egy hete nincs, hogy császározták, és az bizony nagy hasi műtét!

Kérdező, amikor tudsz, csak pihenj, ne hajtsd túl magad! Sok egészséget a picinek!

2020. aug. 12. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!