Mekkora gond, ha császár után az anya nem nagyon tud pihenni?
Pénteken császároztak, elég jól vagyok. Persze, fáj a heg, hasfal, de azért minden nap jobb.
Sajnos, nem nagyon tudom betartani a 6 hét gyermekágyat, ma már nekem kell vinni a nagyobbat oviba(20 perc séta oda+20 perc vissza). Illetve el kell látnom a háztartást, főzni, mosni, takarítani, gyerekeket kísérgetni, rendezni.
Kicsit félek, lehet e valami gond, szövődmény emiatt?
Mire kell vigyázni?
Sok más császáros anyuka, ugyanezt, vagy többet is megcsinál...
Mit kell manapság mindenen hisztizni?
Szerintem ez egyáltalán nem hiszti.
Aggódik lehet e valami szövődménye.
Kérdező miért nem fogtad otthon kicsit a nagyobb gyereket? Otthon el játszana, bevonnád kicsit hogy segitsen, mellette nem kellene trappolni és félni. Le lehet pontozni, de én biztosan ezt tenném ha egyszer ugyis otthon vagyok, szokná az uj helyzetet is.
Nem 1 nem 2 anyuka mesélte,hogy a gyereknek rosszul esett és befordult, mikor megszületett a tesó nyáron ,neki meg menni kellett oviba. Főleg mivel igy is kevesebben vannak mint általában és azért meg lehetne oldani
Az a reggeli 40 perc séta simán lehetne kicsit több pihenés.
Otthon vagy ès inkább gyalogolsz naponta 40 percet, csak a nagyobb ne legyen otthon...
Szegény gyerek biztosan egész nyáron oviban szeretne lenni...
Ez egy hasi műtét. Az emeléssel, hajolgatással, hirtelen mozdulatokkal vigyázz. A háztartás vezetése közben ezt tartsd szem előtt.
A séta, mozgás viszont nem árt, kifejezetten kártékony fetrengeni műtét után mert növeli a trombózis veszélyét. Nyugodtan sétálj ennyit a nagyobbal.
Miért megy oviba?
1. Talán, mert így tud anyuka csak a babával foglalkozni és kicsit pihenni ha engedi az ideje.
2. Ha otthon a nagyobb gyerek, vele is kell foglalkozni nem keveset, ami nem abból áll h ad enni-inni és szevasz. Játszani kéne vele ugyanúgy...
3. Igényli a gyerek a társaságot , mint pl az enyém, imád oviba járni, rosszalkodni a barátaival.
4. Lehet h utolsó hete az oviban, mert sulis lesz, és jó kihasználni ezt a pár napot neki is.
1000+1 oka lehet, h miért vinné oviba!
Nem ettől lesz kevésbé jó anya...!
Köszönöm a válaszokat.
Most volt szünet, rá is húztunk egy hetet, de a nagy nagyon virgonc, figyelem igényes, ami nem baj, csak most nem mertem újszülött mellett vállalni egész nap. Folyton játszunk, társasozunk, pudingot főzök, gyümit hámozok neki. Én eléggé rottyon vagyok még, szégyen-nem szégyen, könnyebség hogy nincsost itthon 0/24-ben.
Lehet majd kiveszem még pár napra, de most így könnyebb egyelőre.
Estére így is elfáradok, fáj a hegem, nap közben jól vagyok. Sajnos, válófélben vagyok, tehát nincs segítségem, "váltótársam", nincs senki, aki 5 percre átvenné a picit, vagy játszana kicsit a naggyal, ez most így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!