Megtorpantam, hogyan kellene tovább gondolkodnom? Dönteni nem nagyon tudok.
Olyan 14-15 éves korom óta tudom, hogy akarok gyereket, és mindig úgy gondoltam, hogy 2-3 gyerekem lesz, kis korkülönbséggel. A párom is így gondolta. Először szerettem volna megteremteni az anyagiakat, mert a semmire nem akartam gyereket vállalni soha. Az anyagiak megvannak. Másodszor stabil párkapcsolat. Pipa.
És itt megállt a tudomány. Szeretnék gyereket meg nem is. Tinédzser korom vége felé és felnőtt korom elején iszonyú önértékelési problémákkal küzdöttem, vagdostam magam, és naphosszakat sírtam. Mára ezt leküzdöttem, jól érzem magam a bőrömben, és elkezdtem 3 éve edzeni, azóta teljesen jó alakom van. Ez a szüléssel akár mind tönkremehet, és én nem akarok egy lelki roncs lenni. Oké, nem törvényszerű, hogy undorító testem lesz, de mi van, ha igen? Ez a genetikán múlik, és ha anyámat nézem, akkor igenis rossz lesz. És ha lelkileg megzuhanok, akkor az nem tesz jót se nekem, se a gyereknek.
Akkor szülj, amikor a tested is elcserélnéd egy gyerekért.
Amíg fontosabb az alakod, addig nem kell gyereket vállalni, mert garancia nincs a regenerációra, és tényleg, nem kell egy lelki roncs anya, aki a gyerekét okolja mindenért.
És lógó mellekkel ráncosan is pont annyit fogsz érni, mint most.
Amíg ez nincs rendben, addig ezen gondolkodj! Szaksegítséggel, ha kell!
Egy terhességtöl senki nem lesz ráncos!
A melled meg lehet, hogy valamennyire lógni fog, de nem biztos.
Emellett nem anyád az egyetlen, akitöl a "genetikádat" kaptad, bármelyik ösödre hasonlíthatsz ilyen szempontból.
Meg anyádat sem a mostani kinézete alapján minösítsd, hanem azt kellene nézni legjobb esetben is, milyen volt a szülés után egy-két évvel.
Illetve ami még sokat számít, aki a terhesség alatt is odafigyel magára, nem hízik el, annak utána nem is megy tönkre a teste.
Megértelek, sokat dolgoztál magadon, nem akarod feláldozni. Fiatal vagy még, van időd, majd meglátod, mi a fontosabb. Semmit nem szabad elsietni, élvezd az életet, örülj a szép testednek, és ne hagyd magad befolyásolni senkitől. Csak egy életünk van. Engem most biztosan jól le fognak ezért pontozni...
73N
"Aki ad magára, annak nincs mitől félnie."
Félelmetes, hogy ezt el is hiszed. Mert csak annak megy tönkre a szüléstől a teste, aki végig zabált, mi? Agyatlan általánosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!