Ha a babám eddig gyorsan fejlődött, akkor később is erre lehet számítani, vagy lesz egy megtorpanás, amikor “bevárja” a többieket?
Nem fejlődik extrém gyorsan, de a tankönyvi átlaghoz képest gyorsabban. Most egy hete múlt 4 hónapos.
Már nulla naposan is kulcsolta a kezét középen, nem volt két hónapos amikor tárgyakért már nyúlt és meg is tartotta őket egy és két kézzel is (ezekben most nem vagyok biztos mikor kell tudni). 3 hónaposan hasról hátra fordult. Nem
Volt meg 4 hónapos amikor bekapta a lábát. És most 4 hónapos egy hetesen hátról hasra fordult és látom rajta, hogy próbál kuszni.
Ilyenkor mi az általános? Az ilyen gyerekek hamarabb indulnak el vagy pl lehet, hogy most 8 hónapos koráig már semmi újat nem csinál csak gyakorolja amit tud? Azért kérdezem, hogy ha mondjuk most hirtelen megtorpanna az baj e?
3 hónaposan hasról,hátra forgott egy-két nap különbséggel kezde el csinálni.
4 hónaposan kúszott
5 hónaposan mászott
6 hónaposan felállt tárgyak (asztal,szék,fotel) még azon a héten kiült onnantól stabilan ült.
9 hónaposan meg a szoba közepéből kisétált a kanapéig.Onnantól gyakorlatilag folyamatosan megy.
Mozgásra nagyon jó.A beszédfejlődéssel mai napig nagyon le van maradva.(Ami nem jelent semmit, barátnőm lánya hasonló mozgási adottságokkal nem egész 2 évesen 2 szavas mondatokban beszélt)
Kb így volt nálunk is
A mázásnál “megrekedt”
Nem mert elindulni én meg nem vezethettem jézen
13 hónapos volt, amikor egyedül járni kezdett..
Azóta az átlagot hozza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!